Etusivu
Esittely
Asukkaat
Kasvatit
Toiminta
Tekijänoikeus
Vieraskirja

Ch Matthew Junior, KRJ-I
  Nimi   Ch Matthew Junior   Kutsumanimi   Juuso
  Rotu   Finnish Warmblood/FWB   Sukupuoli   Ori
  Syntymäaika   13.12.2003   Ikä   10 vuotta
  Väri ja merkit   Ruunikko   Säkäkorkeus   162cm
  Koulutustaso   Ko VaA, Re 150cm, Me 130cm   Painotus   Kouluratsastus
  Kasvattaja   inah   Omistaja   Del


Juusosta saa usein aika rajun vaikutelman, sillä ori on kaikkea muuta kuin rauhallinen. Karsinassaan se yleensä pyöriskelee ja hyöriskelee ja joskus hyppii jopa pystyyn, myös sydämmen pysäyttävät kovat iskut karsinan seiniin ja oveen. Harjattaessa Juuso käyttäytyy ihan siivosti. Harvoin se alkaa temppuilemaan käytävällä, mutta karsinassaan se saattaa liiskata seinään tai olla muuten vaan villi. Kaviot Juuso nostaa kiltisti ja pitää niitä hyvin ylhäällä. Satuloidessa taas Juusolta menee korvat luimuun ja hampaat alkavat kalista ikävästi, se ei juuri pidä satuloinnista. Juuso on sellainen hevonen, jota pitää komentaa ja paljon. Juusoon ei pienet sanomiset tehoa, vaan joskus sille joutuu ihan tosissaan huutamaan, kun ori ei korvaansa letkautakkaan. Taluttaessa on hyvä olla raippa mukana, koska orilla on tapana ryntäillä ja hypellä kahdella jalalla. Toisinaan ori on taas yhtä rauhallinen kuin lammas. Pesuhuoneeseen oria joutuu usea ihminen työntämään ja vetämään, kun ori ei halua millään astua sisälle pesutilaan. Joskus kun se ei jaksa temppuilla, niin tulee ihan nätisti ja pysyy kiltisti paikoillaan pesun ajan. Juusoa pestäessä täytyy olla hyvin varovainen, sillä ori pelkää pesuletkua ihan hirveästi, on joskus jopa istunut pelätessään letkua.

Ratsastukseen siirryttäessä ori muuttuu täysin. Siinä on kuin kaksi persoonaa, jotka säätelevät sen mielentiloja. Ratsastajan päästessä Juuson selkään, ori alkaa olemaan jo niin väsynyt aikaisista temppuiluista, että se jaksaa keskittyä yksinomaan ratsastukseen. Juuso on hyvin herkkä ja toimiva hevonen, jolle ei tarvitse kahta kertaa pyytöä antaa. Juuso toimii jokaisesta käskystä ja tekee kaiken mitä ratsastaja pyytää siltä. Juuson askeleet ovat sirot, matkaavoittavat ja lennokkaat. Käynnissä astuu hyvin pitkälle yli, ravissa on mukana lennokkuutta ja pehmeyttä, laukka on korkeaa ja ilmavaa, jota voisi kutsua keinuhevosen laukaksi. Vanhempiinsa tullen ori on hyvin energinen kouluratsu, jolta löytyy aina uusia puolia. Juuso on hyvin yhteistyökykyinen -ja haluinen hevonen, jolta voi odottaa tulevaisuudessa paljon kouluradoilta. Ori omaa todella hienon keskiravin, jota ei voi olla ihailematta. Juuso on myös hyvin taipuvainen hevonen, joka hakeutuu helposti kuolaintuntumalle. Juuso on painottunut hyvin pitkälle kouluratsastukseen, ja sen kyllä huomaa!
Esteillä taas Juuso on vireä, mutta hyppäämistyyli on sillä usein hukassa. Juuso käyttäytyy esteradoilla aivan eritavalla kuin koulukentillä. Joskus siltä saa jopa kysyä: "Mihin jäi se kylmäpäinen kouluratojen taitaja?", kun ori vaan vetää tuhatta ja sataa unohtaen kuunnella ratsastajansa pyyntöjä. Kun esteitä on nostettu tarpeeksi, alkaa hypylle vasta löytyä sitä voimaa ja kapasiteettia, jota pienemmillä ei niinkään huomaa. Juuson mielestä esteitä mennään täysillä, joten ratsastajalla ei ole usein mitään keinoa saada ori pysähtymään. Pukki jos toinenkin saattaaa lentää, mitä ori ei kyllä usein tee. On todettu, että Juuso hyppää paremmin ja varmemmin isoja, kuin pieniä esteitä.
Maastossa Juuso on yhtä tohotin, kuin esteillä. Heti alussa Juusolle täytyy näyttää, jos haluaa vain mennä rauhallisesti, ori voi kyllä myöntyä pyytöön, vaikka itse se haluaisi mennä aina täysiä. Ori on kuitenkin hyvin kiitollinen ratsastajalleen, mikäli hän päästää orin vähän vedättelemään pellolle tai laukkasuoralle. Juuso ei ole koskaan ryöstänyt, mutta steppaileminen ja pomppiminen on taas eriasia. Joskus Juuson saattaa löytää ratsastajansa kanssa jopa ojasta, mikäli Juuso on sattunut hömppäpäälle. Kotiin päin tultaessa meno voi olla aika hurjaa, koska Juusolla on usein kova kiire syömään! :D

Tarhassa Juuso leikkii kovasti. Se hyppelee ja säntäilee sinne tänne, niin että lumi/ruoho lentää. Lumesta Juuso oikein nauttii ja sen kyllä huomaa. Juuso on myös kova poseeraamaan ja esittämään itseään. Jos vahingossakaan joku tamma on lähettyvillä, niin ori alkaa heti pörhistelemään ja näyttämään hienouksiaan, usein se saakin tammojen huomion itseensä :) Juuso on myös kova vartioimaan reviiriään ja on valmis puolustamaan sitä tulisesti. Se ei päästä ketään oria lähettyvillekkään, vaan alkaa heti hirnumaan ja korskumaan äkäisenä, ehkä se haluaisi ottaa mittaa tallin paksuimmasta kaulasta ;D Sisälle hakiessa Juuso antaa itsensä hyvin kiinni ja se täytyykin viedä heti ensimmäisenä tai ensimmäisten joukossa sisälle, muuten alkaa kauhea huuto. Ulos vietäessä tullaan lujaa ja varsinkin talvella tämä on mukavaa, kun tallintyöntekijä on penkassa ja hevonen jalat ristissä jäällä. Aina kuitenkin on selvitty, joten kuten. Ruoka-ajoista on myön pidettävä huoli, sillä ori ei halua ruokansa myöhästyvän sekuntiakaan!

  i. VIR MVA Ch FNS Matthew (KTK-II, KRJ-I, ERJ-I)   ii. VIR MVA Ch Stefan Tajs (KTK-II)   iii. Archibald (evm)
  ie. VIR MVA Ch RG Golden May   iee. Ch Mayflower xx
  e. KWB Celtic Blue xx (kuollut?)   ei. Sl Azzurro Nin xx   eii. Ansakaar Nin xx
  ee. ES Celtic Regress xx   eee. Regress xx (missä?)

Juuson sukutaulu koostuu upeista oreista sekä tammoista. Juuson isä on menestynyt VIR MVA Ch FNS Matthew, joka on ansainnut KTK-II palkinnon, sekä se on menestynyt kouluratsastuksessa sekä esteratsastuksessa. Juuson isänisä on upea tuontiori VIR MVA Ch Stefan Tajs, joka on myös kukoistanut kouluratojen parissa, myös Juuson isänemä on upea tosin jo edesmennyt VIR MVA Ch RG Golden May. Juuson suvussa on myös paljon englantilaisia täysverisiä, joka tuo hyvää suorituskykyä.

Juuson kisakalenteri ennen ulkoasun vaihdosta.

  Kilpailuita yhteensä 0 -- Voittoja 0 -- Sijoituksia 0
  Päivämäärä   Järjestäjä   Laji, luokka   Sijoitus
  0.00.0000   -   -, -   -


   Jälkeläiset / Astutukset    4 kpl
  Ast. päivämäärä   Syntynyt   Sukupuoli   Nimi   Emä
  -   4.3.2004   ori   SA Red Junior   Burning Red Rose
  -   29.3.2004   ori   VIR MVA Ch LNA Garfield   KWP Alchemia (kuollut)
  -   29.3.2004   ori   DN Desert Orchild (missä?)  Waterfall's Dominating
  -   3.4.2004   tamma   Poem's Ramona  Magic's Last Love
  -   15.8.2004   ori   Strathblane Junior Boy  Corcego's Beautiful V



Kuvissa oleva hevonen on trakehner-ori United Kingdom.

Tekijäinoikeus ©
Layout © Heini H.
Kuvat © Trakehner Gestüt Hämelschenburg
1