Etusivu Oriit Tammat Kasvatus Astutuskalenteri Toiminta © Vieraskirja

BIS-1,LKV1,MVAsert,3 x JS, 2 x KUMA


Virallinen Nimi: Goldhoofs Scarlet
lempinimi:Scarlet
syntymä aika:29.6.03
rotu:ox(arabialainen täysiverinen)
Sukupuoli:tamma
Säkä:146,3 cm cm
Väri: kimo

i. Goldhoof's Starlight ox
ii. Prince of Paradise ox
ie.Melissa ox

E. Goldhoof's Ibilight ox(ktk-III)
ei.Latin Lover ox
ee. Rose of Texas ox

Koulutustaso
re:100 cm ko:HeA

kasvattaja: Marjo T,Goldhoof's Arabians
ex.om.Marigold's Arabians ox
om. Veera K,SunDown's Arabs


Jutellessani Goldhoofsin omistajan, Marjon kanssa eräs ilta vähän aikaa sitten, päädyimme taas aiheeseen kasvatit ja niiden myyminen. Tästä nousikin aiheeksi Goldhoof's Scarlet-niminen neitokainen, jonka omistaja oli palauttanut tallin lopettamisen vuoksi. Lupasin sitten käydä tutkimassa tammaa kunhan kerkeäisin ;). Scarletin nähdessäni olin sitä mieltä että tämä neiti muuttaisi oitis talliin kunhan vain saataisiin kauppasopimukset alta ;). Minulle tullessaan tammalla oltiinkin jo kisailtu parissa kisassa, ja sijoituskin löytyi, mikä kertoi jo jotain hevosen kisapäästä ja lahjakkuudesta estepuolelle. Suvustakin pidin paljon, Scarletin suvusta ei löydy niitä kaikkien suvuissa olevia nimiä. Tamman isä on komea papurikkokimo Goldhoof's Starlight, joka on periyttänyt hienon värinsä myös tähän meidän neitoomme. Starlightin isä taas on komea musta ori, jo edesmennyt Prince of Paradise ja emä myöskin edsmennyt Melissa. Scarletin emä on kaunis raudikko kantakirjatamma Goldhoof's Ibilight. Molemmat vanhemmat ovat hieman raskastekoisempia, vaikkakin muuten näyttäviä ja kisanneita hevosia. Scarlet kun itse on siro ja hoikkarakenteinen.:)

Scarlet on äkkipikainen ja nopealiikeinen, vaikkakin muuten suhteellisen laiskahko ja asioihin melkeinpä tympeästi suhtautuva :) Hoitaessa tamma on yleensä välittämättä karsinassa häsläävästä harjaajasta. Joskus se saattaa jäädä katselemaan pää kallellaan kuin kysyäkseen:"Ja mitähän sinäkin oikein teet?", jättäen taas sitten harjaaja-paran omiin oloihinsa kuitenkin silmät kiinni nauttien harjauksesta. Kauniisti se osaa muutenkin olla vaikka jättäisi karsinna ovea hieman rakoselleenkin, komentamalla tiukasti saa tamman pysymään paikoillaan.-tosin vain hetken ajan. Scarlet jopa nostaa kaviot plekästä käskystä ;). Tamma ei muutenkään siedä että hänelle huudetaan, vaan saattaa sellaisesta närkästyä ja rueta temppuilemaan. Taluttaessa Scarlet kulkee mukavasti, eikä hötkyile ja säikähtele turhia, tosin sitä saa joskus hieman käskeä tulemaan, tamma saattaa joskus jäädä maleksimaan.
Scarlet on yksi asrvostetuimmista hevosista koko tallissa juuri rauhallisuutensa ja päättäväisyytensä ansiosta. Tätä peräänantamatonta tammaa ei kuitenkaan usein näe riehumassa muiden kanssa, se vain mieluummin makoilee tarhassa tai syö ruohoa, johtaen laumaansa kuitenkin samalla arvokkaasti ja ylpeästi nuoresta iästään huolimatta.

Ratsastaessa voisi sanoa Scarlettia hieman laiskaksikin. Ja jos tammaa ei jokin asia huvita, se voi protestiksi näyttää hienon pukkisarjan, josta moni voi olla kateellinen. Raippa siis käyttöön ;). Scarlet on siro ja kevyt ratsu vaikkakin osaa olla kenkku ja laiskahko. Tamma on enemmän koulupuolelle, vaikka itse tämä neito pitäisikin esteiden jyräämisestä enempi. Kisoissa taas näytetään muille kuinka käyttäydytään. Tällöin usein tamma katseleekin uusia ja kokemattomia nuoria hevosia "nenänvartta" pitkin ja käyttäytyy itse mallikkaasti ja hienosti, kuin mikäkin diiva.16.3.04 t.SunDown's Argenta Vespera ox(i.Ch Castagne's Ja Rule ox(ktk-II)),on.Siittola Calinka
1.5.2004 SunDown's Sabwat Shams ox(e. Ch Enedfala's Elegante ox ) om.Meiju, YT LehmuskujaMenestyneitä jälkeläisiä
-

KRJ
Ragandropp,Prix de Ragandropp,?
30.2.04 Flash Stables,luokka HeA,18
Vuelo Lipizzar,luokka VaA, ?
21.2.04 Uninen kuu,luokkaHeA ,1
19.2.04 KK Shadowless,VaA, ?
KK Element,luokka VaA,4
25.?.04 Naskitsan,luokka VaA,?
19.3.04 Dollars Farm, HeB, 4


ERJ
ERJ
6.11.2003 ERJ:n kisat (avoin. ox) omalla tallilla luokka: 50-60cm sija: 2/7
6.11.2003 -:- luokka: 100-110cm sija: 12/15
18.2.04 Metsähaan talli,luokka 100-110 cm ?
12.9.2004 Kivilahden Siittola - 90-100 cm -24/25
13.9.2004 Khortdad - 80-90 cm & 100-110 cm - 15/25& 25/25
13.9.2004 Marjankanto - 100 cm -?


KERJNJMuutArvostelut

-Ei vielä arvosteltu


©
Upeasta otsikosta kiitos:Päivie Vadelmavene
Tekstit:Rea
Ulkoasu:Rea
Kuvat: Fairview arabians real mare in pictures is W. Silver Fascination

©Älä kopioi!