Pencocks Hugo

Rotu: shetlanninponi
Sukupuoli: ori
Kutsumanimi: Huugo
Väri ja merkit: trn
Syntynyt: 25.9.2004 (6v -> 25.3.'05)
Säkäkorkeus: 102cm

Isä: Fallbright Fabian
Emä: Liinun Adamina
Emänisä: Liinun Celebrant

Käyttö: valjakkoponi, siitoksessa
Koulutustaso:
   ko HeC
   re 50cm
   noviisi ponivaljakko

Kasvattaja: Viljamäen Tila, Sinna J.
Omistaja: Naavapuron virtuaalitalli
Hugo tuli Naavapuroon jo pikkuvarsana Viljamäestä, kun Sinna kaupitteli kasvattejaan Hevostalli.netissä. Olin jo jonkun aikaa etsinyt itselleni suvukasta shetlanninponioria, ja siinä se oli kuin tarjottimella. En voinut vastustaa kiusausta tehdä ponista tarjousta. Pian kaupat olikin tehty ja olin Hugon uusi onnellinen omistaja :) Hugo on kotiutunut tänne meille ihmeen hyvin, tuhotöiltä on vielä tähän asti vältytty ;)

Perusluonteeltaan Hugo on orimainen vauhkoaja. Se kuvittelee vähän väliä olevansa isompi mitä on ja joutuu siksi melko usein kaikenlaisiin kahnauksiin muiden oriiden kanssa. Taluttaessa pikkumies tulee kiltisti ja tomerasti perässä, asiaan toki kuuluu välillä seisahtua ja kiljua korvat kipeiksi, eli ilmoittaa lähiseudun daameille että täältä tullaan. Tuntemattomia ori saattaa aina ensiksi yrittää pomottaa ja isotella, pieni mies. Oikeastaan Hugo on vähän sellainen yhden ihmisen hevonen ja helposti kaavoihin kangistuva, joten poni saattaa esim. kisapäivänä alkaa stressaamaan herkästi. Se nostaa myös valtavan mekkalan tallissa jos aamuruuat tulevat minuutinkin liian myöhään, ja lopettaa vasta kun ne pöperöt lopulta on kupissa. Hoidettaessa Hugo on useimmiten kiltti, mutta sille päälle sattuessaan ja kutistessaan voi yrittää näykkiä ja potkia. Tätä saakin komentaa ihan kunnolla jos käy hermoon ;)

Hugo on ratsastaessa ihan ison hevosen veroinen, se tottelee hienosti ratsastajaa. Hieman laiska se tosin on joten raippaa kannattaa pitää mukana vaikka ihan varalla. Shetlanninponiksi Hugo on hyvin herkkä, niin suustaan kuin kyljistään, ja saa todella varoa ettei ravin sijasta nostattaisikaan laukkaa. Tarkka saa olla myös volteilla ja radanleikkuissa, sillä Huugolla on tapana oikoa kulmissa. Ratsastuksen lajeista kouluradan kiemurat ovat Huugon ominta alaa, kunhan ratsastaja niin ikään on koulittu oikein ;) Pieniä esteitäkin ori hyppää mielellään kunhan ei vain vaadita liikoja. Ajaessa Huugo on hurjan energinen, mutta myös herkkä ja hyvä ohjata. Ainoa miinuspuoli on pitkällä radalla kyllästyminen tai väsyminen, varsinkin kisatilanteissa, kun radan ulkopuolella olisi paljon mielenkiintoisempaa nuuhkittavaa :) Silloin kun kaikki loksahtaa kerralla kohdalleen - into, tarkkuus, keskittyminen - niin tulee radallakin onnistumisia. Ajajasta on myös paljon kiinni. Kaikin puolin Huugo on osaava ja näpsäkkä poni kaikkeen menoon :)

 

i. Fallbright Fabian
* 2003, trn 100cm EVM
ii. tuntematon ori iii. ---
iie. ---
ie. tuntematon tamma iei. ---
iee. ---
e. Liinun Adamina
* 2004, trn 97cm
ei. Liinun Celebrant
* 2002, rnhkko 97cm
eii. S.W. Amazing Asterix, ktk-II
eie. Nellen Pikkuenkeli
ee. Brightonwood Roanna
* 1997, mrn 102cm
eei. Austendale Percy
eee. Brightonwood Rosanna


Kilpailukalenteri
31.12.2004 Kuunloiste, ERJ esteet 30-40cm - 6/25 (1 rp.)
18.01.2005 Pientalli Eleanor, VVJ noviisi ponivaljakko - 13/30
25.02.2005 N'Joy Trotters, tasoitusajo 1100m - 4/13 - 3.26,6x
 

11.03.2005 Satakieli, esteet 50cm
16.03.2005 Satakieli, esteet 50cm
18.03.2005 Satakieli, esteet 50cm
30.03.2005 Satakieli, esteet 50cm

Jälkikasvu
ottaa tammoja vastaan ...


Grafiikka ja layout © Salla K.
Kuvat tällä sivulla © Salla K, oikea poni kuvissa on RP-Jamboree

2004-05 © Naavapuron virtuaalitalli