|Kisakalenteri|


LNA Eemeli, KTK-II 71p., KRJ-I 98p., YLA1 148p.
  Nimi   LNA Eemeli   Kutsumanimi   Eemeli
  Rotu   Suomenhevonen   Sukupuoli   Ori
  Syntymäaika   3.3.2004   Ikä   18 vuotta
  Asuinpaikka   YT Kingswood   Säkäkorkeus   152cm
  Koulutustaso   ko VaB, re 110cm, me 80cm   Painotus   Kouluratsastus
  Kasvattaja   Tanja
  Omistaja   Del


EEMELI ON KISAELÄKKEELLÄ, MUTTA ASTUU VIELÄ TAMMOJA MAALISKUUHUN 2006 ASTI! Astutuskyselyt mailitse osoitteeseen siittola_suhina@luukku.com

Hoitaessa: Eemeli on välillä omapäinen, mutta erittäin kultainen oripoika. Uudet ihmiset se tutkii suurella mielenkiinnolla ja haisteleekin ne varpaista päähän asti. Joskus Eemeli saattaa vähän pomotella uusia tuttavuuksia, jos nämä eivät ota ohjia heti omiin käsiinsä. Eemeli onkin suoraan sanoen oikea komentelija. Harjattaessa Eemeli seisoo toisinaan kiltisti, mutta välillä se saattaa pyöriskellä uteliaana, jos se näkee karsinansa ulkopuolella jotain kiintoisaa. Joskus Eemeli saattaa hamuta harjapakkia ja jopa ottaa sieltä hampaillaan harjoja ja viskellä niitä ympäri karsinaa. Leikilläänhän ori tätä tekee, mutta hoitajalle se tietää ylimääräistä harjojen putsausta. Kaviot Eemeli nostaa oikein hyvin, eikä niiden ylhäällä pitämisessä ole mitään vaikeuksia. Satulaa Eemeli katsoo usein nyrpiintyneenä, korvat luimussa ja nenä mytyllä, mutta reipastuu heti, kun suitset otetaan käsiin. Eemeli ottaa kuolaimet kiltisti suuhunsa ja pitää päätään sopivan alhaalla, eikä nostele sitä kattoon asti. Ori on kuitenkin hieman malttamaton, eikä se jaksa seisoa kovin pitkään aloillaan. Silloin se saattaa hieman kopauttaa jalallaan lattiaa tai kuopaista pururyöpyn karsinastaan. Eemeliä ei kannata hirveästi komentaa, koska silloin ori voi tulla entistäkin äkäisemmäksi. Eemelin huomio kannattaakin kiinnittää jonnekkin muualle esim. heiniin tms.
Taluttaessa Eemeli kävelee reippäästi ja tutkii katsellaan ympäristöä ja kiinnostavia asioita. Se ei jää koskaan paikoilleen kuluttamaan aikaa, vaan se on aina liikkeessä ja niin on hyvä. Käsissä Eemeli pysyy tilanteessa kuin tilanteessa, ainoastaan pelästyessään ori saattaa tehdä muutaman kiepin, mutta edes tammat eivät saa sitä lisäämään virtaa entisestään.
Ratsastaessa: Eemeli on edelleen yhtä vireä ja energinen, kuin taluttaessakin. Sen takia ori voi vaikuttaa vähän arvaamattomalta, mutta tosiasiassa Eemeli on oikein kiva ratsu, onhan se kyllä vielä vähän nuori.. Eemeli oppii asioita ihan käsittämättömän nopeasti, mutta ei jaksa sen opittuaan enään keskittymään siihen, kun ori tahtoisi jo opetella seuraavaa. Eemeli on kuitenkin vielä niin vauhdikas, ettei se aina jaksaisi kuunnella ratsastajaa ihan tehtävän loppuun asti. Sen takia ratsastajan tulee olla erittäin päättäväinen ja saada nuori hevonen kulkemaan niin kuin vaaditaan. Eemelin kuunnellassa ratsastajaa kunnolla se liikkuu irtonaisesti, hyvässä muodossa ja vastaa hyvin apuihin. Eemeli on myös herkkä, eikä sitä tarvitse yhtään patistaa liikkeelle, sillä ori on aina menossa! Eemelin käynti on hyvää ja se astuu hienosti yli, ravi on joustavaa ja pehmeää, laukka rytmikästä ja pyörivää.
Esteillä Eemeli on hurjapäinen ja sen heikkoutena on sen liiallinen vauhti. Eemelin mielestä vauhdin pitää olla sitä tuhatta ja sataa ja sehän ei ratsastajalle tietenkään sovi. Välillä Eemeli tuntuukin siltä, että se lähtisi suorastaan alta. Eemeli on myös kova pukittelemaan esteiden välillä ja silloin rytmit menevät ihan sekaisin. Kun ratsastaja ja Eemeli tekevät yhteistyö, hyppää ori mitä parhaiten ja yli mennään oli ponnistus missä tahansa. Sisua ei oriilta ainakaan puutu!
Kouluratsastus on Eemelin valttikortti ja silloin Eemeli kyllä loistaa taidoillaan. Sen askeleet ovat mukavat ja jos ori on oikein mukavalla päällä, niin sen kanssa on mitä kivointa tehdä töitä.
Maastossa Eemeli menee aina piirun verran kovempaa, mitä ratsastaja tahtoo. Eemeli on aina valppaana ja saattaa lähteä helposti käsistä, jos puskassa räsähtää. Kun se kerran on lähtenyt viemään, ei sen pysäyttäminen olekkaan niin helppoa, vaan ori kyllä painelee niin paljon, kuin kintuista lähtee. Jos ratsastaja putoaa, Eemeli voi jäädä odottamaan tai sitten se pakenee takaisin tallille, aina kotiin. Kun Eemelin kanssa on talsinut pitempiä reittejä ja ori on päässyt purkaamaan sen intoa, niin sen kanssa on huomattavasti kivempaa mennä.
Tarhaus ja muiden hevosten seura: Tarhassa ollessaan Eemeli on rauhassa. Ainoa paikka, jossa se osaa levätä. Se kieriskelee, pyöriskelee, makoilee ja nauttii ruohosta ja viettää leppoisia kesäpäiviä. Jos oreja talutetaan tarhan ohitse, niin pitäähän Eemelin silloin mennä puolustamaan reviiriään ja mainettaan. Se ottaa oikein kunnon vauhdin aidalle ja näyttää siltä, kuin se tulisi läpi, mutta sitten se kääntyykin vauhdikkaasti sivulle ja jatkaa matkaa lennokkaasti laukaten. Kun tunkeilijat on häädetty pois, voi ori ottaa taas rennosti ja haukata vaikka hiukopalaa. Eemeli ei pidä ollenkaan oreista eikä ruunista, mutta tammoista se tietenkin välittää.. Tammojen seurassa Eemeli käyttäytyy kuitenkin mallikkaasti, eikä riuhdo tai saa hepulikohtauksia. Välillä se voi vähän ynähtää tammojen perään, mutta ei ala vetelemään mitään superloikkia tammoja päin. Eemeli käyttäytyy oikein herrasmiesmaisesti tammoja, mutta osaa se myös näyttää hienot taitonsa.
Kisoissa ja kuljetuksessa: Traileri voi joskus vähän pelottaa meidän Eemeliä. Sille täytyykin ensin näyttää, että traileri on kiva paikka ja siellä saa hyvää ruokaa. Eemeli onkin nyt vuosien varrella tullut yhä luottavaisemmaksi trailerin suhteen, mutta vielä tuo rampin ylittäminen hirvittää. Traileriin päästyään ori kuitenkin suhahtaa heti heinäverkolle ja aloittaa kunnon mässäämisen. Kuljetuksen ajan Eemeli saattaa muistuttaa ajajia olevansa kyydissä, jos kuljetta menee liian lujaa tai käännökset menevät liian nopeasti. Trailerista ulos Eemeli tulee yleensä rauhallisesti rampille asti, mutta rampilta se hypähtääkin hurjalla vauhdilla pois, sillä se ei pidä yhtään sen ylittämisestä. Heti ulos päästyään Eemeli aloittaa kunnon tutkimisen ja nostaa päänsä ylös ja kääntää korvat hörölle. Monet ohikulkijat ovatkin sanoneet oria erittäin ryhdikkääksi ja tyylikkääksi, kun se astelee pää korkealla parkkipaikkaa ympäri. Usein Eemeli hakeutuu liian lähelle muita hevosia saaden aikaan kunnon reaktion muissa hevosissa. Eemeli itsekin voi joskus vähän säikähtää, jos muut hevoset menevät liian läheltä. Lämmittelykentällä Eemeliä ei aina jaksaisi kiinnostaa koko ratsastus, kun olisi niin paljon muuta katseltavaa ja tekemistä. Yleensä se vain lompsottaakin kaula pitkänä muiden jäljessä, eikä välitä niinkään yhteistyöstä. Kisakenttä on sitten taas toinen juttu. Yksin joutuessaan Eemeli on aluksi vähän varuillaan, mutta rauhoittuu heti, kun pääsee tekemään töitä. Eemeli onkin oikea hurmuri kouluradoilla show-raveineen kaikkineen.

  i. Syreenin Hapanlimppu
  ii. Keijun Rentukka   iii. Taikatuulen Tuiskaus (missä?)
  ie. Inahin Ilouutinen (missä?)   iee. Virvatulen Virsukka (KTK-III, missä?)
  e. Purppuran Tuliharja   ei. Hiisin-Hetkaus   eii. Ch Kuujärven Pieni Mutta Pippurinen
  ee. Tempperamentti (kuollut)   eee. Tuntematon tamma   Jälkeläiset / Astutukset    12 kpl
  Ast. päivämäärä   Syntynyt   Sukupuoli   Nimi   Emä
  -   25.4.2004   ori   Tuulen Tervamonsteri   Sitruunapiirakan Vahvasti Voitolla
  -   2.5.2004   tamma   Enkelin Tähtikirkas Yö   HR Tanssia Veressä
  -   8.5.2004   ori   Salaisuuksien Vartija (missä?)   HL Villiviini
  -   5.6.2004   ori   K.T Jesper (missä?)   Syreenin Pelokas Suudelma
  -   9.6.2004   ori   Kuusivuoren Velmeri   Kaamosmaan Unelma
  -   4.7.2004   tamma   Suhinan Tiuhti Viuhti   VIR MVA Ch Pipan Humutiina
  -   6.7.2004   tamma   K.T. Hento Suudelma   Syreenin Pelokas Suudelma
  -   8.7.2004   ori   Taikakuun Eeli   Tuohimäen Kinuski
  -   29.10.2004   ori   Nerian Idylli   Fetan Kamomilla
  13.3.2005   -   ori   -   K.T Pölyenkelin Lupaus
  20.3.2005   27.3.2005   ori   -   Tuohimäen Tulisielu
  28.4.2005   -   ori   -   Walkean Walo
Kuvissa oleva hevonen on s(p)h-ori Hessin-Jussi.

Tekijäinoikeus ©
Layout © Heini H.
Kuvat © Susanna Ojala