+ Kisakalenteri

BH Jk3 SchH3 Vk2 Hk3 Ek1 vFIN KVA vKTV vEKTV V PVA VFBV vFIN TVA MEVA MEKAVA VAVA RH-E RH-F A RH-T A
Tunturisuden Sweet Candy


Kutsumanimi Candy Rotu Pitkäkarvainen collie
Synt., ikä 011207, 6v Väri Soopeli
Kasvattaja Tunturisuden (ex-om.) Säkäkorkeus 51cm
Omistaja Millis Paino 23kg
Rekisterinumero VTR-xxxx Sukupuoli Narttu

Kuulumisia

19.10. RH-T A.

Terveys

Kyynärät: 0/1
Lonkat: A/A
Polvet: 0/0
Silmät: ok

Henkinen puoli

Candy on hyvin iloinen ja energinen collie. Väliin saattaa tuntua, ettei neidiltä lopu virta ollenkaan. Tämä lady tarvitseekin paljon liikuntaa ja aktiviteettejä jottei se vallan kyllästy. Candy viettää suurimman osan ajastaan riehuen ja juoksennellen ilman terveeltä vaikuttavaa syytä. Koira on aina valmis mihin tahansa leikkiin. Candy on hyvin ihmisystävällinen, heiluttaa häntäänsä kaikille yrittäen saada mahdollisimman paljon uusia leikkikavereita. Sama koskee toisia koiria ja tämä narttu saattaa väliin vähän liikaakin vouhottaa toisten koirien perään. Toisinaan Candy saattaa tuntua äärimmäisen rasittavalta penikalta ADHDmaisen käytöksensä takia. Se saattaa liikaa innostuessaan alkaa hyppiä vasten ihmisiä tai hyökkäillä leikkisästi kenkiin kiinni. Tässä hullussa tilassa olevaa narttua saa komentaa ihan kunnolla ennen kuin se uskoo. Toisilta koirilta Candy on yleensä saanut tupenrapinat kun se on käynyt liian riehakkaaksi.

Narttu on suhteellisen helppo koulutettava, sillä se on oppimis- ja yhteistyöhaluinen. Välillä koirankujeita kuitenkin syntyy mikäli Candy pääsee kyllästymään harjoituksissa. Lisäksi neiti saattaa välillä liikaa innostua jostakin aivan muusta kuin harjoittelusta, mutta kärsivällinen ja määrätietoinen kouluttaja saa Candyn oppimaan asiat mukavasti. Neito ei kuitenkaan aina tottele liian helposti vierasta ihmistä, joten ennen harjoituksia kunnon tutustuminen on ihan paikallaan. Narttu on yleensäkin kiinnostunut kaikesta uudesta. Se on halukas osallistumaan kaikenlaiseen toimintaan, mikä tekee tästä nartusta loistavan treeni-, lenkki- tai riehumiskumppanin unohtamatta tietenkin rauhallisia koti-iltoja takkatulen ääressä - vaikkei heti uskoisikaan, Candy osaa olla aloillaankin. Kilpailutilanteessa Candy vouhottaa aika älyttömästi muiden koirien ja ihmisten luokse, mutta päättäväisellä komentamisella sen saa yleensä olemaan ihmisiksi oman kisavuoron alkaessa.

Candy nauttii kaikenlaisesta huomiosta, joten kaikenlaiset hoitotoimet harjaamisesta hampaiden pesuun sujuvat mukavasti eikä neiti arastele eläinlääkäriäkään. Candy kuitenkin inhoaa pesuhetkiä. Ne ovat tämän nartun kanssa yhtä suurta taistelua, eikä Candy ikinä antaudu helpolla. Jo siinä vaiheessa kun neiti tungetaan väkipakolla pesuhuoneeseen, alkaa hullu juoksentelu sinne tänne. Koko kämppä sekä pesijä yleensä kastuvat totaalisesti. Vaikka puhdistautuminen on näinkin haasteellista puuhaa, koira ei silti kauhda veteen menemistä. Kukaan ei tiedä syytä siihen, miksi Candy ei siedä pesua, mutta järvikäynnit sille kuitenkin kelpaavat.

Samaa perhettä

Candyllä ei ole sukua virtuaalimaailmassa, vaan se on keksitty koira.

i. Peninkulman Andreas ii. Fabrizio III
ie. Peninkulman Tallulah
e. Sandra's Nightmare ei. Offamine's Starliga
ee. It's All Over 77

Jäljet tulevalle maailmalle

Wolftamen L-pentue s. 04.05.2008 (i. Roxs Master)
u. WolfTame's Lost In Love om. Blackenna's
u. WolfTame Lost in Future om. Wolfeye's
n. WolfTame's Lost In Life om. Djangur
n. Wolftame's Lost In Illusion om. Wapore

Kuvat © Black Ellen's