| Tiedot | Suku | Luonne | Jälkeläiset | Copyrights |

>> Perustiedot                                                                  

Nimi: Shake's Faquene
Lempinimi: Faqu
Rotu: New Forest
Väri: Rautias
Merkit: --
Synt.: 13.10.2003 [vhkr]
Säkä: kasvaa
Käyttö: tuleepi ratsu
Koulutus: koulutus kesken
Omistaja: Jozzu, Mustikkapirtelö
Kasvattaja: Jozzu, Mustikkapirtelö

>> Luonne                                                                  

Hoitaa Faqu on aika kiltti. Se käyttäytyy aina mallikelpoisesti ja on niin sweety :) Harjata se antaa oikeastaan ihan mistä vaan. Joskus Faqu yritää isotella, mutta pieni ja napakka komennus auttaa asiaan.

Ratsastaa tamma on miellyttävä. Kulkee kauniisti peräänannossa, siinä ei ole ongelmia. Perusjutuissa on melkein automaatti, vaativimmissa jutuissa vaaditaan jo vähän enemmän ratsastajaltakin. Avo- ja sulkutaivutus on Faqulle vaikeaa, mutta alkuverryttelyssä pitäisi ratsastaa mahdollisimman paljon taivutuksia, niin kaikki kuviot sujuvat ongelmitta. Tamman koulutusta on saatu Helppo A-tasolle, siihen luulen sen jäävänkin. Esteistä tamma innostuu. Faqu on aika vaikea hallita esteillä, melkeinpä suosittelen olympia (pessoa)-kuolaimen käyttöä. Tammalla on enemmän kykyjä esteille kuin esteille, mutta kyllä tämä hyppää ratana isona varmaan 130 cm!

Ajaa tammalla voi, mutta Faqu on aika malttamaton ja höyryilee aikas lailla. Suosittelen kyllä ihan ehdottomasti tuota ratsastuspuolta... Nimittäin Faqu säikkyy kaikkea ja hyppii pystyyn jne. :)

Taluttaessa ei ole mainittavia ongelmia.

Yleisesti tamma käyttäytyy mallikelpoisesti. Kuljetuskoppiin menee nätisti, mitä nyt välillä vähän arkailee. Kengittäjä- ja eläinlääkäritoimenpiteet ottaa rauhassa ja ei hätäile tai hosu minnekään. Tervehtii muita hevosia ja ihmisä ihanalla hörähdyksellä. Kisapaikoilla ei ole ongelmia, radalla on aina hyvä, ja keksittyy suoritukseensa, yleensä radalta tullessa on tosi hyvä mieli ja tsemppi päällä.
Tässä on kyllä hieno tamma :) !!

>> Sukutaulu                                                                  


JZ É Mexz Abfhoule Fantastique
Topper
Rosmariina
Tulppaanilaakson
So Pretty
ClareBrook´s Belthazore
ClareBrook´s
Bella Bambina

>> Jälkeläiset                                                                  

 • Ei vielä jälkeläisiä

 • ©opyrights
  Kuvat:
  Leena Niemi
  Tekstit: Jozzu
  Layout: Jozzu
  Otsikko: Jozzu
  Taustat: Soile