Wat zijn paddo' s
Paddo s is de populaire verzamelnaam voor soorten paddestoelen die de werking van het bewustzijn beinvloeden. Ze kunnen hallucinaties veroorzaken: de gebruiker ziet en ervaart dingen die er niet zijn. Ze worden daarom tot de hallucinogenen ofwel tripmiddelen gerekend. In de natuur komen meer tripmiddelen voor, zoals sommige cactussoorten en kruiden. Bij elkaar worden al deze middelen ook wel 'ecodrugs'  genoemd.

Waar komen paddo's vandaan?
Paddestoelen komen uiteraard in de natuur voor. het inheemse puntig kaalkopje groeit in gematigde streken, dus ook in Nederland. Paddestoelen behoren tot de oudst bekende tripmiddelen. Met name in Midden- en Zuid- Amerika spelen ze al duizenden jaren een rol. Meestal bij religieuze gelegenheden, omdat hun magische effect het contact met de goden zou bevorderen. Nu de paddos 'handel' zijn geworden, worden ze speciaal gekweekt en in smartshops verkocht.
Hoe worden paddo's gebruikt?
Paddestoelen en delen ervan kunnen zowel vers als gedroogd worden gegeten. Er kan ook thee van gezet worden. Soms worden ze in gerechten verwerkt, omdat de vieze smaak dan minder stoort. Paddestoelen worden doorgaans verkocht met schriftelijke informatie erbij. Het trip effect treedt bij volwassen gebruikers op bij 4 tot 12 milligram werkzame stof. Afhankelijk van de persoon en de situatie kan het tripeffect vanaf 8 milligram heftig worden. Het effect blijft 3 tot 7 uur lang merkbaar, de piek valt de eerste 2 uur. Als de paddo's eenmaal ingenomen zijn en hun (al dan niet gewenste) effect hebben, is het tegengaan hiervan niet meer mogelijk.