» kuvagalleria » kisakalenteri » jälkeläiset » hoito - ohjeet » sukutaulu

rek. nro RJlv-025

virallinen nimi Rakenlov Celeb
kutsumanimi Celeb
rotu orlovinravuri
väri - - - -

synt. 26.12.2002 (ei VHKR)
ikä 10 vuotta
sukup. ori
säkäk. 156 cm

kasv. Rakenlov
ex-om. Marinea
om. chac / CC Trotters

enn. 1.11,1aly, 1.12,9ke, 1.17,9pi
vs. 13 850 vE. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Rakenlov Romanow
Zbakagone Gederej
Stokerja
Green River Frances Min
Plenka
Balalajka
Ippik -
-
Azalea Arbitzrah
-


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Celeb on melko kovaluontoinen, sitä saa komentaa kovastikin ennen kuin se uskoo ja tottelee. Mutta kyllä se sitten tottelee jatkossakin, mikään vastaanhankaaja Celeb ei lopultakaan ole.

Ajettaessa Celeb helposti panttaa nopeuttaan (jota kyllä tuntuu riittävän), ellei kuski ole tosiaan määrätietoinen. Celeb on siitä kiva hevonen treenata, että se on aina mielellään lähdössä lenkille ja valjastamiset ja muut sujuu oikein hienosti. Pohjimmiltaan tästäkin siis paljastuu hyvin järkevästi käyttäytyvä hevonen, varsinkin jos hoitaja on kerran tehnyt selväksi kuka määrää kaapin paikan.

Celeb on opetettu myös ratsuksi ja toisinaan sillä ajetaan monté-lähtöjä. Montéssa Celeb on todella kova ja kestävä, mutta aluksi ongelmana oli nopeuden puuttuminen. Siksi Celeb heitti hyvin äkkiä laukalle. Nyt kun monteakin ollaan treenattu enemmän, nopeutta löytyy eivätkä laukat ole ongelma. Siitä kertoo 29.5. syntynyt hieno monté-ennätys 16,4.

Celebin kisaura on lähtenyt hieman vaisusti liikkeelle. Koelähtö meni läpi komeasti ja ensimmäisestä kisastakin tuli kolmas sija, mutta sen jälkeen ei ole juoksu maittanut. Yksikseen hiitissä Celeb juoksee kyllä hyvin ja hyviä aikoja, mutta heti kun on muita mukana, se tahtoo jäädä sinne joukon hännille eikä viitsi aina edes yrittää. Tuloksena on ollut häntäpään sijoja. Alkukesästä sitten tuli muutama sijoitus, joka antoi taas meille ihmisille toivoa paremmasta, varsinkin kun ori väläytti nopeuttaan kisoissakin ja tuloksena oli hieno uusi ennätys 12.9. Elokuussa ori taas yllätti ja paransi ennätystään vielä 8 kymmenyksellä. Myös voittotilille on kertynyt mukavasti rahaa.

Kisapaikkojen hälinä ja vilske nousi varsinkin aiemmin Celebille päähän helposti ja se kävi toisinaan todella kuumana. Siinä saivat hoitajat ja valjastajat hieman varoa itseään, etteivät jääneet alle. Hermostuneena Celeb keksi koko ajan lisää hermostumisen aiheita ja niinpä se katseli ympärilleen turhankin tarkasti säikkyen kaikenlaista, mikä normaalina treenipäivänä ei pelota yhtään. Silmälaput ovatkin kulkeneet raveissa mukana, ne estävät Celebiä näkemästä ihan kaikkea ja ori jaksaa paremmin keskittyä juoksemiseen.

Nyt kun ikää ja kisarutiinia on tullut hieman enemmän, suurimmat hermoilut ovat vähitellen jääneet taka-alalle ja silmälaputkin ovat lojuneet varustearkun pohjalla jo usean startin ajan. Hermoilun takaa on paljastunut varsinainen taistelijaluonne, joka ei haluaisi antaa periksi millin vertaa. Voimien vähetessä Celeb juoksee "päällään".

© Marinka


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Hoito - ohjeet

+ Taluttaessa ketju turvan ympäri
+ jos on -15 toppaloimi päälle
+ jos on -20 ulos vain vähäksi aikaa, loimi päällä
+ ajoon aina potkuremmi
+ talvella / viileillä ilmoilla loimi päälle jäähdyttelyyn