Aan alle liefhebbers van
muziek, kunst en cultuur in Nederland


Cartoon: Sjeng Schupp Raad voor Cultuur


Maandag 5 februari 2001 is een cruciale dag in het kader van de toekomst en het voortbestaan van het Radio Symfonie Orkest.
De commissie Hierck zal in een rapport haar bevindingen over het Nederlandse orkestenbestel en adviezen dienaangaande aan staatssecretaris Van der Ploeg presenteren, en hiermee ook het lot van de bedreigde orkesten in Nederland bezegelen.
De hoop is dan ook dat de commissie Hierck het onrechtvaardige en flinterdunne oordeel van de Raad voor Cultuur zal herzien, zodat het Radio Symfonie Orkest ook in de toekomst verzekerd blijft van de benodigde financiële middelen.
Sinds het desastreuze advies van de Raad voor Cultuur heeft het Radio Symfonie Orkest keer op keer bewezen dat het een onmisbare taak op zowel de Nederlandse concertpodia als op de radio vervult.

Dankzij de hartverwarmende steun van zowel concertbezoekers, dirigenten, solisten als de Nederlandse media én vooral de onvoorwaardelijke inzet en vechtlust van de orkestleden zelf is het RSO de afgelopen stressvolle periode buitengewoon productief geweest met diverse concerten van een hoog artistiek niveau - een kwaliteitsniveau dat het enig redelijke criterium voor het al dan niet verstrekken van subsidie uit Den Haag zou moeten zijn.

Wij doen dan ook een appèl op de commissie Hierck om het RSO niet te laten verdwijnen in de muziekarchieven van de omroep:

laat dit prachtige instrument in lengte van jaren live op podia en radio voortbestaan!!!!!

 

 

Radio Symfonie Orkest
Postbus 125
1200 AC Hilversum
Fax: 035 - 671 41 71


webdesign: Sander Lin, Robert Meulendijk & Peter Tollenaar
cartoon: Sjeng Schupp