Taikku jouduttiin lopettamaan 30.10 sen loukattua takajalkansa pahasti tarhassa.

Taikun muistoa kunnioittaen: Hanna ja varsat
Yleistä
Nimi: L.M.'s Sky Is Blue But I Am Red
Lempinimi: Taikku
Syntynyt: 21.6.2001*
Rotu: FWB (Finnish Warmblood)
Sukupuoli: Tamma
Isä:
Rhona Gazelle
Emä:
Meredith
Rekisterinumero: -
Säkäkorkeus: 162 cm
Väri: tummanruunikko
Merkit: maitoturpa
Koulutus: Ko HeA, Re 150 cm
Omistaja:
Ruusunen/Hanna
Ex-omistaja: SaL
Kasvattaja: Riitu/Riitun tallit
Kotitalli: Yksityistalli Cliche
Astutukset ja varsat
Arvostelut
Varusteet
Copyrights
Luonne

Hoitaessa:
Taikku on varsinainen "häsläri" tamma.
Se
myös tietää, mitä tahtoo. Taikku ei missään tapauksessa ole pienten lasten lemmikki, sillä se tunnetaan tallilla hyvin äkkipikaisena hevosena, joka hermostuu todella helposti. Yleensä vain minä työskentelen Taikun kanssa, jottei tapahtuu mitään vahinkoja! Harjatessa Taikku tarkkailee korvat pystyssä ympärilleen. Se ei kuitenkaan pahastu harjaamisesta. Peseminen on aivan toinen juttu. Taikku ei pidä vedestä, sen mielestä se on iljettävää... Pestessä pitää olla rauhallinen ja puhella koko ajan, jotta rouva suostuu seisomaan kiltisti edes hetken paikallaan.

Ratsastaessa:
Taikku on varsin erilainen ratsastaessa, pehmeä ja kuuliainen. Se on melko vaativa, eikä kulje kovinkaan näyttävästi, jos selässä ei ole niin kokenut ratsastaja. "Oikean" ammattilaisen käsissäse antaa kaikkensa. Erityisen tunnettu Taikku on näyttävästä lisätystä ravistaan, joka on aivan mahtava. Askel on huimaavan pitkä ja lennokas. Esteillä Taikku on kuin pommi, sitä on aivan turha pidätellä. Tuntuu, kuin se osaisi itse laskea askeleensa. Muutaman kuukauden ajan olemme treenanneet enemmän koulu ja kuuliaisuutta, joten eiköhän kohta päästä taas ristikoita ylittämään... Taikun estetekniikka on kehuttava, se hyppää erittäin rohkeasti, eikä pelkää värikkäitäkään esteitä yhtään. Taikun vanhemmat ovat varsinaisia estehirmuja, joten on Taikullakin mahdollisuuksia ponnistaa korkealle.

Kilpailuissa: Taikku on melko säikky tamma, joten kisoissa saa olla välillä ihan kunnolla pitää kiinni, kun tamma pukittelee "peloissaan". Radalle päästyään sen huomio pitää yksinkertaisesti kiinnittää muualle, jottei koko ajan olla "mörköjä" säikkymässä. Paremmin se kuuntelee koulukisoissa, sillä silloin se kulkee peräänannossa koko ajan, sekä joutuu keskittymään ratsastajan apuihin. Esteillä se mennä kaahottaa hurjaa vauhtia, mutta silti, yleensä yli päästään kunnialla.

Tarhassa: Taikku tarhataan yksin hieman "määräilevän" luonteensa takia. Tarhaan se pääsee vähintään joka toinen päivä irroittelemaan oikein kunnolla. Myös laitumelle Taikun voi viedä tai sitten vaihtoehtoisesti syöttelemään, valvovan silmän alla...