Kilpailut   »   Luonne   »   Jälkeläiset   »   Kuvia  


  
Nimi: SVT Leimun-Liekki

Kutsumanimi: Liekki

Rotu: Suomenhevonen

Synt. 19.8.2003

Sukupuoli: Ori

Väri: Liinakko

Merkit: piirto

Säkä: 150cm

Käyttö: NJ, ERJ

Koulutustaso: RE 60-90cm

Omistaja Samettiruusu

Kasvattaja: Viv / Saharai. TPT Leimahdus
ii. Leimun-Ero iii. Renesanssi
iie. Erona (missä?)
ie. Liekitär II iei. Liekinheitin
iee. Leikkisä
e. Myrskyn-tytär
ei. Melkein Myrsky eii. Tuntematon
eie. Tuntematon
ee. Tiinan Tuuli eei. Tuntematon
eee. Tuntematon

Luonteeltaan Liekki on pirteä ja kiltti oripoika. Se on innokas oppimaan uusia asioita ja oppii nopeasti uusia asioita. Liekki nauttii siitä, että sen kanssa joku on tekemässä jotain, koska se viihtyy paremmin muiden seurassa kuin aivan yksin. Liekki viihtyy hyvin toisten hevosten kanssa, paitsi joskus saattaa olla varuillaan jos tuntematon hevonen tulee se lähelle.

Ratsastettaessa Liekki on nätisti, mutta joskus se saattaa olla todella laiska. Liekki on hyvä ratsu myös ekakertalaisille ratsastajille. Tosin jos Liekillä on aloittelija selässä se saattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja oikoa kentän kulmat reilusti ja pysähdellä. Liekillä on todella hyvä laukka ja varsinkin ravi on hyvää. Liekki tykkää olla maastossa ja tykkää hyppiä kaatuneitten puitten yli jos niitä tulee maastossa vastaan. Esteet taas ei ole ollenkaan Liekin juttu. Kokeneemmallakin ratsastajalla Liekki menee yleensä esteitten ohi, vaikka pitäisi mennä yli. Joskus Liekiltä kannattaa purkaa vähän energiaa ja mennä sen kanssa oikein pitkälle maastolenkille ja antaa sen laukata niin paljon kuin se itse lystää.

Karsinassa ollessaan Liekki on aina levollinen. Jos Liekillä on tylsää omassa karsinassaan, se katselee uteliaana vieruskaverin karsinaan. Mitähän se kaverini siellä tekee?? :) Liekki menee omaan karsinaansa ihan mielellään, ilman mitään vetkutteluja.

Satuloitaessa Liekki on yleensä kiltti. Se antaa laittaa satulan ja antaa tiukata satulavyön. Mutta silloin, kun Liekki haluaisi olla vaan omassa karsinassa, tai tarhassa se ei anna kunnolla laittaa satulaa. Se alkaa näykkiä ja töniä.

Suitsiessa Liekki on aina todella kiltisti. Se antaa laittaa kiltisti kuolaimetkin, mutta talvella kuolainten täytyy olla todella hyvin lämmitetyt. Jos talvella kuolaimia ei ole lämmitetty, on turha luulo, että Liekki antaisi kuolaimet suuhunsa laittaa.

Tarhassa ollessaan Liekki on onnensa kukkuloilla. Se spurttailee pitkin tarhaa, piehtaroi maassa tai leikkii tarhassa olevien kavereiden kanssa. Toisinaan taas näyttää siltä, että se ei tekisi tarhassa mitään muuta kuin vain söisi ruohoa maasta. Silloin Liekki vaan syö, syö ja syö. Kun joku tulee hakemaan Liekkiä tarhasta pois, se lähtee heti nopeasti karkuun.:) Se ei millään haluaisi tulla tarhasta pois. Liekki vain ravaa poispäin hoitajasta, joka on tullut sitä tarhasta pois hakemaan. Sitten se katselee hoitajaa veitikkamaisesti kunnes huomaa, että hoitajallahan on porkkana kädessä. Liekki pinkaisee nopeasti hoitajan luokse. Onko tuo porkkana minulle?? Sitten Liekki osaa kävellä oikein hienosti hoitajan vierellä.

Hoidettaessa Liekki on kiltisti, se seisoo nätisti paikallaan harjauksen loppuun asti. Joskus Liekki ei kuitenkaan jaksa nostaa jalkaa, kun sen kaviota yrittää putsata. Pesusta Liekki ei välitä yhtään, se vain seisoo siinä ja antaa omistajan tehdä kaikki työt.

Kilpailuissa Liekki on yleensä ihan rauhallinen. Kuitenkin verytellessä kannattaa ottaa ihan rauhallisesti, ettei Liekki kuumenisi sen takia.

Taluttaessa Liekki kulkee vierellä kiltisti, mutta joskus jos sattuu kulkemaan tammojen tarhan vierestä, niin sitten se yleensä jää esittelemään itseään tammoille.


t. STR Pohjoisen Runo Prinsessa (e. Hämypuron Kultamarja)
o. STR Yössä Vaeltaja (e. Hämypuron Kultamarja)

Astunut tamman C.S. Jymy Tyttö


Päivämäärä Järjestäjä Alaisuus Tulos/Sijoitus
24.3'04 Talli Zedi ERJ 17/25
1.2'04 Hevoset.com Pikarit 2/5
31.03'04 Engill ERJ 20/20
24.2'04 Jester ERJ 25/25
15.05'04 Cullamore ERJ 34/100
16.05'04 Whisper Stud KERJ --

Tajuttoman upea hevonen!Rakenne on hyvä,lihaksia löytyy,mutta kaula näyttää olevan aika lyhyt?Vuohiskarvat ovat aika pitkät,mutta silti ihan näyttävän näköiset.Harja+häntä näyttää olevan hyvässä kunnossa.Niin myös kaviotkin,jalat ok.Rotuleima on erinomainen ja sukupuolileima ok. Kisakalenterissakin näyttää olevan merkintöjä,hyvä!Ja jälkeläisiäkin näyttää olevan hyvä hyvä.Luonnekuvaus on hyvän pituinen ja copyt on merkattu.Voisin vaikka joskus astuttaa tammani tällä orilla..
flikkaKuvat: Samettiruusu
Tekstit: Samettiruusu
Kopiointi ehdottomasti kielletty!!