© Wiemselbach
© Van Gestel

Kisakalenteri | Kuvagalleria | Jälkeläiset ja astutukset

Lempinimi: Barney, Arska
Rekisterinumero: -
Rotu: FWB
sukup.: Ori
syntymäaika: 21.12'02[VHKR]
Tuntomerkit: m, ti, kpt, mtjvsk, vejsprv
Säkäkorkeus: 159 cm
Koulutus: Helppo C, re:100 cm

Omistaja: Maria S.
Kotitalli: YT Kuuratuuli
Ex-om. YT Taikajoki
Kasvattaja: Cherry / Huvikumpu

Luonnekuvaus

Hoitaessa
Arska on todella kiltti ja ystävällinen hevonen. Ori on selvästikin yhden ihmisen hevonen, se ei siedä jos ympärillä häärii hirveästi ihmisiä. Ei pure tai potki, mutta saattaa näykkiä joskus testatakseen rajojansa, orille pitää näyttää heti kumpi määrää, muuten se hyppii silmille aina kun sitä hoitaa.
Taluttaessa kävelee kiltisti vierellä, se on opetettu varsasta asti ettei saa rynniä yms. Tosin saattaa pelästyessään hypätä melkeinpä syliin, ori on vielä tosi säikky ja turvautuu aina omistajaan. Muutaman kerran kun on taluteltu oria tallin ympäristössä ja vastaan on tullut hevonen joka veti rekeä perässä, siitähän tämä poika vasta sätkyn sai.
Tarhassa on yksinään, voi kyllä olla muidenkin orien kanssa, mutta Arskaa yritetään vähän opettaa yksin olemiseen. Se hirnuu hirveästi yksin jäädessään ja on lähellä ettei tule aitojan läpi, sama juttu tallissa. Viereisessä tarhassa on pidetty shetlanninponi oriamme rauhoittajana.
Ratsastaessa
Arska on todella reipas ja yhteistyöhaluinen ratsu. Se rakastaa kun sille opetetaan uusia koulukuvioita. Hyppää nyt noin metriä, mutta kapasiteettia on korkeammallekin, kunhan ensin kasvaa. Koulu ollaan aloitettu ihan helpoista luokista ja edetään niin pitkälle, kun ori vain kykenee. Saattaa säikkyä, joten kannattaa aina olla varuillaan, varsinkin maastossa. Ori tykkää myös hypätä maastoesteitä, vielä ei olla korkeita hypitty, että Arska tottuisi niihin.
Maastossa saattaa olla aika kuuma, joten ei suositella ihan aloittelijoille. Muuten ei kyllä ole kuuma, Arska on siitä juuti sopiva, että siitä löytyy vauhtia silloin kun haluaa, mutta se menee myös rauhallisesti, jos tarvii. Eli ori on reipas, muttei liian kuuma eikä laiska.
i. BDJ Yaroslav (km, 170 cm)
ii. Ledik (prn, 165 cm)
iii. Luron [EVM]
iie. Zyrjanka [EVM]
ie. Wizzerria xx (km, 169 cm)
iei. Pelham xx [EVM]
iee. White Visteria xx [EVM]
e. Lady Rosetta (km, 163 cm)
ei. Quizz (mkm, 169 cm)
eii. -tuntematon ori-
eie. -tuntematon tamma-
ee. Rosey Comme un Chuchotement (trn, 161 cm)
eei. Vaerden aaf Doughter [EVM]
eee. Roxana v.d. Kleinhaussumn [EVM]


©
Layout: Emmi M.
Pictures: Van Gestel, real horse in the pictures is elite stallion Saros van 't Gestelhof.