i n d e x ::: Southern E Arabs
Ox-tamma NRW Happy Wind ox


Kuvan (c) XL Arabians

18.7.2006 ikääntyy tämän ikääntymisen mukaan.
 • Nimi: NRW Happy Wind ox "Tuuli"
 • Rekisterinumero: VH-1122
 • Syntymäpäivä: 17.01.2005 (10v, XVII=11v, ikääntyminen)
 • i. Galeel Jaluud ox (ii. Adolwyn Latif ox), e. Zhehna Fahr ox (ei. VIR MVA Ch Zheust Famur ox)
 • Kasvattaja: NRW Stud , omistaja: Eija P. / Southern E Arabs
 • Väri/merkit/säkäk.: rautias/-/152cm
 • Käyttö/koulutus: Siitos, kilparatsu / Laukka (sileät) ,Koulu (HeB),este(Re100cm)
 • Statistiika, voittosumma, saavutukset:14 2-2-1-1, 35750v€, TaKi's White Junior Of The Summer 2005

  Tuuli on itsenäinen tamma, joka ei pidä turhanpäiväisestä lässytyksestä eikä lääppimisestä. Kun joku sellaista julkeaakin tehdä, niin seuraavaksi hän saa ihastella tamman kaunista hammaskalustoa. Tuuli on "hieno neiti", joka juurikaan astu niihin ikuisen kammottaviin vesilätäköihin, eikä yleensäkkään mihinkään, mikä voi olla millään tavalla epämiellyttävää. Tämä prinsessa on ilmiselvä emänsä kopio, tosin väri en erilainen. Jos värikin olisi sama, ei näitä kahta hevosta voisi erottaa toisistaan. Tuuli tuntuu usein ajattelevan, että eihän tuo ihminen ole minusta yhtään järkevämpi eikä se minua määräile, joten käyttäytyminen on sen mukaista. Kun tilaisuus on karata, tamma sen myöskin tekee. Kun on tilaisuus juosta syömään ratsastaja selässä, tamma sen myöskin tekee. Kun vaan on tilaisuus tehdä jotakin vastoin ihmisten tahtoa, niin tamma sen myöskin tekee. Mutta se todellakin tarkoittaa että KUN se tilaisuus on. Kokenut hevosen käsittelijä ja Tuulen tunteva henkilö saa myöskin tämän prinsessan ja itsepäisyyden perikuvan tottelemaan. Radalla Tuuli on tosin hyvin arka toisille hevosille. Se ei siis pelkää niitä, vaan päinvastoin; sen hyökkäykset toisten hevosten kimppuun ovat joskus hyvin pelottavia, mutta ikinä (onneksi) ei ole sattunut mitään vakavampaa. Tuuli tuntuu kuitenkin tajuavan sen että sellaisessa rytäkässä voisi itsekkin loukata (onpas erittäin ystävällinen ajattalutapa...). Tuulen suosikki asia ei tunnu olevan voittaminen, vaikka se radalla meneekin hienolla laukka-askeleella. Voittojakin on muistaakseni tullut, mutta ne eivät ole olleet mitään huippuesityksiä. Tällä saralla Tuuli kuitenkin eroaa emästään ja isästään. Sille ei selvästikkään ole periytynyt huippuunsa kasvaneita juoksulahjoja vaikkakin kovaa juostessaan tamma on hyvä vastus muille.

  Tuulen hoitaminen on juuri sellaista, millaista siitä voi odottaa muun luonteen perusteella. Kun hoitaja uskaltaakin koskea vatsan alle, jalkojen sisäpuolelle tai päähän harjallaan, niin taas vilkkuvat tamman hampaat. Senpä takia se kannattaa laittaa kiinni käytävälle kiinni ketjuihin. Silloin se ei voi tehdä mitään hoitajalleen. Ja mikä parasta, niin Tuulella ei ole tapana potkia tai astua varpaille, joten se ei korvaa sillä sitä että se ei saa käytettyä purukalustoaan uhkailuun. Varusteet se antaa laittaa mukisematta ja toiset hevosetkin saavat olla suht rauhassa, ainakin sen aikaa kun ne pysyvät erossa tamman takapuolesta. Jos joku uskaltautuu sen takamuksen lähelle niin sillä hetkellä huiskivat nämä ruskeat sirot jalat lähentelijän naaman edessä. Ihmisille tamma ei tee vastaavaa. Tuon takia tammalla on aina kilpapaikalla punainen rusetti hännässään.

  Ruokinta
  Aamulla: 1l GL Pasture Mix, 1l GL Competition Power, reilu sylillinen säilöheinää, 40g GL Equispeed-valmiste

  Päivällä: 1l GL Pasture Mix, 1l GL Competition Power, sylillinen säilöheinää, 50g GL Good As Gold-valmiste

  Illalla: 1l GL Pasture Mix, 0,5l GL Competition Power, 0,5l GL Vehnänlese, reilu sylillinen säilöheinää, 20g GL Valkosipulijauhe


 • Isä: Galeel Jaluud ox Isänisä: Adolwyn Latif ox
  Isänemä: DHR Corella ox

  Emä: Zhehna Fahr ox Emänisä: VIR MVA Ch Zheust Famur ox
  Emänemä: Cleopatra ox

  Tuulen suvusta löytyy todella menestyneitä hevosia.Isä Galeel Jaluud ox on menestynyt laukoissa kuten myöskin näyttelyissä.Emä Zhehna Fahr ox on menestynyt myöskin laukoissa ja emänisä on VIR MVA Ch-ori Zheust Famur ox.Emänemä on jo edesmennyt tamma,joka on jättänyt jälkeensä hienoja jälkeläisiä.Toivoa siis voi, että Tuulesta tulisi hyvä sukunsa jatkaja.

  // Kisakalenteri //

  Kilpailutulokset näkyvät statistiikoissa. Suurkilpailumenestyksestä tulee maininta hevosen sivuille.

  Astutuskalenteri / varsatiedot
  Jälkeläisiä 1, menestynein jälkeläinen:

  Pvm // Skpl // Nimi // Emä // Om.
  21.06.05 // Tamma // E-K-A Southern Sunbeam ox // AD Ricardino ox // Om. Southern E Arabs
  03.10.2005 // Tamma // E-K-A Like A Wind x // Agave's TopCat // Om. Southern E Arabs
  29.12.05 // tamma // E-K-A Luzentezza ox // NRW Happy Wind ox // Om. Sideral

  Copyright

  Kaikki Tuulen sivuilla esiintyvä materiaali on luvallista. Kuvista olen kysynyt luvat ja ulkoasun+tekstit olen itse tehnyt. Jos kuitenkin on jotain huomautettavaa, niin ota yhteyttä mailitse!