Etusivu
Esittely
Asukkaat
Kasvatit
Toiminta
Tekijänoikeus
Vieraskirja

Suhinan Morcis, KTK-II, YLA3, ERJ-II, KERJ-III
  Nimi   Suhinan Morcis   Kutsumanimi   Mosse
  Rotu   Newforestinponi/NF   Sukupuoli   Ori
  Syntymäaika   14.7.03   Ikä   10 vuotta
  Väri ja merkit     Säkäkorkeus   143cm
  Koulutustaso   Ko: HeA, Me: 100cm, Re: 110cm   Painotus   Esteratsastus
  Kasvattaja   Siittola Suhina   Omistaja   Del


Historia

Mosse syntyi Siittola Suhinassa kauniina kesäpäivänä 14.7.03. Mosse vaihtoi omistajaa Zaralle, joka vei Mossen kilpatalliinsa. Kilpatallin lopetettua Mosse palasi takaisin Suhinaan ja nykyään se asusteleekin siellä yksityispuolella Delin ja Tanjan omistamana. Mossesta toivotaan hyvää kisahevosta, jonka painotus katsotaan myöhemmin. Zara kisasi parit kisat Mossella, mutta sijoituksia ei tullut. Paremmalla onnella jatkamme nyt Mossen kanssa kilparadoilla ;)Tallissa Mosse käyttäytyy ihan hyvin, mutta joskus hieman epämiellyttävästi. Talliin tulijan se toivottaa tervetulleeksi kovalla hirnunnalla ja hörinällä. Karsinassaan Mosse tarkkailee karsinansa ovella valppaana, jos joku pysähtyisi rapsuttamaan. Ruoka-aikana se kolisuttelee karsinan ovea ja aloittaa kovan huudon, jos se ei saa ruokaa heti ensimmäisenä.
Mosse rakastaa erityisen paljon sukimista. Harjauksen aikana se sulkeekin silmänsä ja nauttii välillä höristen huomion osoituksista. Aloittelija tai kokeneempikin saattaisi ihmetellä Mossen erikoista käyttäytymistä. Kaviot herra nostaa mukisematta ja satuloidessakin pysyy paikallaan kiltisti. Mosse osaa kuitenkin tehdä jekkuja hoitajalleen esim. karkaamalla karsinastaan, jos ovi on auki tms. Muutaman kerran on oria saanutkin hakea tammojen puolelta, kun ori on käynyt hieman esittelemässä itseään ;) Mosse on juuri niitä poneja, jotka eivät tee pahaa kärpäsellekkään. Välillä hoitajaa härnätessään se saattaa kuitenkin ryhtyä pomoksi ja jopa näykkiä. Talutettaessa Mosse kulkee hienosti, mutta jos ympärillä on muitakin hevosia, voi olla, että Mosse saattaa ryhtyä leikkisäksi ja steppailla ympäriinsä. Mosse on kauhea tammojen perään ja näyttää sen kyllä hirnumalla ja hörisemällä, se on vielä niin nuori ja viehkeä, että saa kyllä katseita osakseen.
Ratsastaessa Mosse on ponien helpoimmasta päästä. Se toimii niin aloittelija, kuin kokeneemmallakin. Isältään se on perinytkin hienon ulkomuodon ja valloittavat askeleet. Se varmasti liitää jokaisen sydämeen, enkä yhtään sitä epäilisikään. ^^ Mossella on kivat, lentävät ja erittäin vauhdikkaat askeleet. Kouluratsastuksesta Mosse ei niinkään välitä, mutta menee kyllä upeasti, vaikkei sitä aina huvitaisikaan näyttää upeaa keskiraviaan tms. Esteistä Mosse pitää erittäin paljon ja onkin perinyt hyvät hyppylahjat isältään. Se suorastaan liitelee jokaisen esteen yli ja varoo koskettamasta kaviollaan puomeja. Pikkuluokissa Mosse yleensä vähän sähläilee, mutta suurempiin luokkiin mentäessä se näyttää, että ponnua löytyy täältäkin. Mossen kanssa täytyy kuitenkin varoa, ettei se innostu liikaa, sillä silloin ei poika meinaa pysyä hanskoissa. Kuri on kaiken A ja O. Jos ratsastaja on liiankin epävarma, Mossekin heittäytyy varmasti hankalaksi. Vaikka Mossella on tapana olla liiankin reipas, ei se siltikään pukittele taikka hypi pystyyn.
Maastossa Mosse on pälyilevä ja se voi säikähtää yhtäkkiä jotain, mitä ei edes olisi tarvinnut säikähtää. Lintujen viserryskin saa Mossen valppaaksi, eikä se kauheasti edes pidä tallipihasta lähtemisestä. Maastoon Mosselle kannattaakin ottaa kokenut ja varma ratsastaja, joka pystyy rauhoittamaan Mossen tarpeen tullessa. Mosse ei niinkään pelkää autoja, mutta kaikkea muuta mahdollista ja mahdotonta.
Laitumella Mosse on kuin enkeli. Se ei koskaan rynni, eikä härnää muita hevosia. Se rakastaa leikkimistä, mutta kunnioittaa muita hevosia, eikä hypi näiden silmille, jos itse ei ole laumassa ylempänä. Mosse antaa myös ottaa hyvin itsensä kiinni ja tulee portille vihellyksen voimasta. Ulos vietäessä se saattaa joskus olla vähän innokas, mutta rauhoittuu päästessään tarhaan. Mossea voi tarhata melkein kaikkien kanssa, muttei tammojen, koska silloinhan on ei toivottujen - varsojen riski ;D


  i. VIR MVA Ch Erokedon Lancer (KTK-II, ERJ-II, YLA2)   ii. Lotuksen Leviathan (missä?)   iii. Kuun-Suru (missä?)
  ie. Frondo's Classic (missä?)   iee. Red Rose (missä?)
  e. Keinukallion Morgana   ei. Calypso (missä?)   eii. Mante (evm)
  ee. Rosalinde (KTK-II)   eee. Linnea (evm)

Mosse on jo iäkkään NF-orini Erokedon Lancerin varsa. Erokedon Lancer on kilpaillut nuoruudessaan paljon esteratsastuksessa, mutta myös koulupuolella. Lancer on periyttänyt paljon hyviä esteponeja ja niinpä myös Mosse on perinyt isältään hyvän hyppykyvyn. Mossen emä taas on vähän ehkä tuntemattomampi, mutta sitäkin kauniimpi neiti. Myös Mossen emällä ollaan kisattu esteillä, sekä kouluratsastuksessa.

Mossen kisakalenteri ennen ulkoasun vaihdosta.

  Kilpailuita yhteensä 0 -- Voittoja 0 -- Sijoituksia 0
  Päivämäärä   Järjestäjä   Laji, luokka   Sijoitus
  0.00.0000   -   -, -   -


   Jälkeläiset / Astutukset
  Ast. päivämäärä   Syntynyt   Sukupuoli   Nimi   Emä
  20.4.2004   27.4.2004   ori   Mystic Watchman   Waterfall`s 7th Heaven
  ?.9.2004   17.9.2004   ori   Likea A Fool H   Waterfall's Cerafianna
  22.9.2004   29.9.2004   tamma   SSU Miracle Eliana   Hallerhawk's ElwenKuvissa oleva hevonen on NF-o. Marttilan Rupert

Tekijäinoikeus ©
Layout © Heini H.
Kuvat © Tanja Ukkonen, 2 viimeistä kuvaa EPP