Historien om Okej

 

Det var i Januari 1985 som Okej´s orkester hade premiär ute på dansbanorna. Redan efter ett halvår blev musiken en heltidssysselsättning. Av dagens uppsättning är det Arne och Håkan som är med sedan starten. Vi turnerar främst från Stockholm i söder till Kiruna i norr. Med visiter i södra Sverige, Norge och Finland. Under åttiotalet hade bandet en ungdomligare inriktning, men vänder sig idag till en publik i åldrarna 25-50 år. Vi tillhör de "nya, moderna dansbanden" som suddar ut gränsen mellan traditionell dansmusik och populärmusik. Vårt främsta kännemärke är noggrant genomarbetade låtar och en repertoar som är lika mixad som en påse blandat lösviktsgodis. Där finns en blandning av gamla favoriter fram till dagens hits, som gör både öron och fötter glada. Vi har släppt två skivor varav den senaste blev en riktig danshit. Låten "Hon ringer ännu" låg maximala tio veckor på Malmötoppen, den spelas av dansband över hela landet, och finns även med på flera dansbandsplattor.

Skeppet M/S OKEJ har fått två nya matroser i besättningen. Tommy och Tomas har "gått i land".
Det är inga "landkrabbor" som nu mönstrar på utan två "gamla sjöbusar". Det är den skånska norrlänningen Jan Svensson, som tidigare seglat med bl.a. Perikles och ombord på vårat skepp. Han "skriver egna låtar"och har bl.a. skrivet våran "Hon ringer ännu", och texten till Perikles stora landsplåga "Var ska vi sova i natt" (som han också sjöng).
Den andra "sjöbusen" är Tomas Aronsson som tidigare seglade med Svänssons i många år, men som -95 lade trummpinnarna på "hyllan".
I sommar kommer vi att "lätta ankar" för några kortare nöjeskryssningar i närliggande farvatten.
- HISSA SEGLEN !

Vi kanske "hörs" i sommar.
Kryssa lugnt !