Yleistietoa tallista. Talli perustettiin 2006 vuoden kesällä, jolloin Hannan ja Heidin entiset tallit yhdistyivät. Nimet yhdistettiin (taikakuun & sumupilven) ja niistä syntyi Taikasumun talli.
Kasvatamme pääasiassa ravureita, mutta pidämme yllä myös ratsastus käyttöön soveltuvien hevosten jalostusta. Ravureista kasvatamme pääosassa lämminverisiä ja suomenhevosia, mutta tallille syntyy myös pohjoisnorjanponeja.
Talli sijaitsee kaupungin keskustasta noin kilometrin päässä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tallin pihapiirissä on kaksi isoa tallia, maneesi, ravirata, jonka keskellä kaksi isoa kenttää, tarhoja ja laitumia ja lisänä kävelytyskone. Raviradan toisella puolella isommista talleista katsoen sijaitsee tuontitalli ja Ginan klinikan tilat. Tallin pihapiiristä lähtee myös laajat maastoreitit. Valaistua hiekkatietä on noin kymmenen kilometriä ja valaisemattomia teitä ja polkuja löytyy paljon.


Iso talli (kuvassa 2. ja 3.) jakaantuu kahteen erilliseen osaa.
Osa 2. on tarkoitettu kilpaileville tammoille. Tallissa on yhteensä 18 karsinaa, joista 16 on kooltaan 6,8*4,2 m ja kaksi on poneille tarkoitettuja 2,2*4,2m. Tallissa on kaksi pesupaikkaa, sekä iso varustehuone, jossa on tilaa kaikille varusteille. Tammatallin ja oritallin välissä on tarha sekä tilava varasto rehuille ja kuivikkeille.
Osa 3. on tarkoitettu oreille. Tallissa on yhteensä 23 karsinaa, joista 21 on tarkoitettu hevosille (4,4*4,2 m) ja kaksi poneille (2,2*4,2m). Karsinoitten väleissä ei ole kaltereita, vaan kaltereitten sijasta on levyt, jotka estävät tappeluitten synnyn. Tallissa on yksi pesupaikka, iso varustehuone sekä kuivatushuone mm. loimille. Oritalli majoittaa oriasema MF:n hevoset
Jonkin matkan päässä isosta tallista on pienempi, siitostalli, joka on tarkoitettu siitoshevosille ja niiden varsoille. Tallissa on yhteensä 10 karsinaa. Viisi karsinaa on tarkoitettu tammoille joilla on varsa. Nämä karsinat ovat kooltaan 8*4,2m. Siitostallissa on myös normaalikokoisia (4,4*4,2 m) karsinoita viisi kappaletta.

Maneesi on kooltaan 30*100m. Maneesin toisella reunalla on lämmitetty katsomo sekä kioski.
Tallin alueella on yhteensä 28 hiekkapohjaista puuaidoin aidattua tarhaa. Tallin pihapiirissä on myös viisi suurta laidunta, jossa hevoset saavat viettää kesää. Tallillamme on myös peltoja pienen matkan päässä ja niille voidaan viedä myös hevosia.
Ravirata on kilometrin mittainen. Maalisuoran puolella on iso katsomo ja sen takana suuret parkkipaikat. Radan toisella puolella on yhteensä 70 valjastuskatosta ja tilavat parkkipaikat hevosautoille sekä kuuden hevosen talli, jossa sijaitsee kanslia. Radan keskellä on este- ja koulukilpailuja varten kaksi hiekkapohjaista tilavaa aidattua kenttää.
Raviradan valjastusalueen lähellä on rakennus, jossa toimii Ginan klinikka. Klinikalla on suuret tilat, joissa voidaan hoitaa sekä hevosia että pieneläimiä. Klinikalla on myös hevosten uittoallas sekä sauna.
Klinikan lähellä on pieni talli, jossa asustaa Hannan tuonnit sekä muut myyntiin tulleet hevoset. Tallin lähettyvillä on myös jokaisella tallissa asustavalle hevoselle oma tilava tarha. Tuonti tallin alueen pohjapiirrustus löytyy sivun ala osasta.

Otamme tallille yksityisiä hevosia. Lisätietoa löydät täältä.

Tallilla työskentelee omistajien Hannan ja Heidin kanssa myös muutamia muita ihmisiä. Hanna vastaa ravureiden valmentamisesta ja Heidi ratsujen. Hevosten liikuttamisessa auttavat hevosten vakio-ohjastajien lisäksi monet tallityttömme. Kengittäjänämme toimii kokenut Leevi.
Tallimme eläinlääkärinä toimii Gina, joka omistaa raviratamme läheisyydessä olevan klinikan. Gina ottaa vastaan hevosten lisäksi myös pieneläimiä.
Tallin pihassa vartioi tallikoirat Nathan Angelina ja Kasper 96.

Hevosten karsinapaikat.


Tammatalli
1.
2. t. Taikasumun Gia DLH
3. t. MF Midget Seal
4.
5.
6. t. V.P. Näpsy
7. t. Loisto-Jonna
8. t. Easterly Negligent
9. t. I Can Dan
10.
11.
12. t. Blitzschlag CS
13.
14.
15. t. Kettulan Valkoinen Vanki
16. t. Taikasumun Ö.Hermionetta
17. t. Taikasumun Lorinna
18.

Oritalli oriasema MF
19. o. Kiin Polte
20.
21. o. Ajattoman Rokkenroll
22.
23. o. MF Shock-Resistant
24.
25. o. Loisto-Kaspar
26. o. Theodos Railot
27.
28. o. Santtuvei
29.
30.
31. o. Pterodactyl Go
32.
33.
34.
35. o. Loisto-Dingo
46. *
47. *
48. o. Taikasumun Pakki XIII
49.
50.
51. o. Vippe


Siitostalli
36. t. Kiin Kultaloiste
37. *
38. *
39. t. Taikasumun Hermionella
40.
41. t. Loisto-Adalmiina
42. t. L'O Raparperi
43.
44. t. Millarlig NRL
45. t. Ämmän Rakkaus

1. o. Liten Tumlare SWE
2. o. Blitz Raving Mad
3. o. Little Robot
4. o. Equinox
5. o. Furste Mirokel SWE
6. o. Enchanté Vitesse
7. o. Easterly Independent Boss
8. r. Ruudolf Äitin Poika
9. t. Tulipatsaan Bambi
10.
11. t. Wonder Cialt
12.
13.
14.