[otsikko] Taikatuulen Uskoton

   

Uskoton

Suomenhevosori
synt. 10.6.1996, ikää 8 vuotta
säk. 158cm, vaaleanpunarautias, sukkia

Kasvattaja / ent. omistaja: Elina L.
Omistaja / kisaaja: Kaisa I. - HuRi, KL-184
Asuintalli: etsinnässä

Kilpailut
Kuvagalleria

Sukutaulu
Uskottoman suvusta ei kovin tunnettuja nimiä löydy. Vain isä Sepitys, on varmaan osalle virtuaalimaailmassa tuttu näky.

i. Sepitys ii. S.T Salama
ie. Tarina
e. E.N. Katariina ei. Kasimir
ee. R.T. Rella

Uskoton tuli minulle aivan heräteostoksena suoraan kasvattajaltaan Elinalta. Ihastuin oriin komeaan olemukseen sekä mitä upeinpaan luonteeseen heti, joten tarjous oli tehtävä ja niin orii lopulta päätyi minun omistukseeni.

Yleisesti käsiteltäessä orii käyttäytyy herrasmiehen tavoin. Tilanteessa kuin tilanteessa se käyttäytyy järkevästi ja rauhallisesti ja osaa pitää päänsä kylmänä. Orii rakastaa huomionkeskipisteenä oloa, mutta ei kuitenkaan osoita millään tavoin mustasukkaisuuden merkkejä, jos joku muu saakin osakseen enemmän huomiota. Eläinlääkärin tarkastuksissa, samoin kuin kengitystilanteissa orii käyttäytyy mallikelpoisesti.

Uskoton on ratsastaessa yhteistyöhaluinen, kevyt sekä myötäilevä. Se on herkkä pienimmillekin avuille. Oriilla on komeat ja elastiset sekä matkaavoittavat askeleet, joita katsellessa silmä lepää. Sillä on paljon kilpailukapasiteettia ja orii onkin lahjakas niin este- kuin kouluratsastuksessakin. Siltä löytyy kouluratsastukseen vaadittavaa keskittymiskykyä ja esteratsastukseen tarvittavaa nopeutta sekä ketteryyttä.

Kuten jo ylempänä mainitsinkin, nopeus ja ketteryys ovat tämän oriin valttikortit esteradoilla. Vauhtia ei puutu ja kaarteetkin hoidetaan oikein mallikkaasti. Orii on aina valmis tekemään kaikkensa, jotta rata sujuisi mahdollisimman hienosti ja ennen kaikkea esteet ylittyisivät puhtaasti. Pomppua löytyy ja tämän hetkinen rataennätys on 120cm, yksittäisenä jopa 135cm !

Koulukiemurat sujuvat myös oikein mallikkaasti. Orii omaa oivat liikkeet kouluratsastusta ajatellen; lennokkaat, elastiset ja ennen kaikkea matkaavoittavat askeleet, joilla varmasti kerätään paljolti pisteitä. Tällä hetkellä hallussa ovat Vaativan B:n liikkeet ja kokoajan hiotaan vanhoja ja opitaan uusia, hieman vaativampia liikkeitä.

Lastaaminen ei tuota minkäänlaisia ongelmia tämän oriin kanssa. Sisälle autoon kävellään suosiolla - päästäänhän kisapaikan päällä näyttämään taas taitojaan. Matkan aikana se seisoo rauhallisesti, eikä riehu ja kolistele turhia. Kun sitten saavutaan itse kisapaikanpäälle, täytyy oriin aluksi huudella kaikille vastaantuleville hevosille ja ilmoittaa, että "Hei, minäkin olen täällä!". Radalla se keskittyy vain ja ainoastaan omaan suoritukseensa ja pyrkii aina laittamaan kaikkensa peliin.

Muutkin rutiinitoimenpiteet (kengitys, eläinlääkärin tarkastus) onnistuvat vaivatta, sillä orii on rauhallinen kuin viilipytty. Jos kengitys vie paljon aikaa, orii kyllä näyttää jo pieniä hermostumisen merkkejä, sillä se ei malttaisi seistä "joutilaana" pitkiä aikoja.

Jälkeläiset:
Yhteensä 11 kpl

Olisitko kiinnostunut astuttamaan tammasi Uskottomalla ? Siinä tapauksessa ota yhteyttä minuun mailitse luo7ja@hotmail.com, ja kerro mahdollinen astutuspäivämäärä, sekä tammasi nimi + sivujen osoite.

o. Mesimarjan Mestari, s. 20.10.2002 (e. Taikatuulen Liinatar)
t. Taikapilven Tähti, s. 29.1.2003 (e. Tähti-Toive)
o. CRS Mahdoton, s. 22.3.2003 (e. Metsälän Tuhina-Turpa)
o. Iskuvoima, s. 22.4.2003 (e. Ilmapallo)
o. Mesimarjan Vallaton, s. 20.6.2003 (e. Metsätähden Vanilla)
o. CRS Tahdonvoima, s. 20.6.2003 (e. R.I. Vesikeiju)
t. Cirûn Vaarallisen Viehkeä, s. 20.7.2003 (e. Lillian)
o. Lysan Ehdoton Ykkönen, s. 22.11.2003 (e. Virvatulen Luminen Rakkaus)
o. Annin Punainen, s. 20.1.2004 (e. Lavinian Hippaliisa)
t. Uskoton Pimu, s. 27.2.2004 (e. Pimahdus)

t. LS Selma, s. 22.6.2004 (e. Keskiyön Temppu)