Majestic´s Cinammon Twist
Kuva-albumi
Lempinimi: Kaneli
Rotu: Trakehner
Sukupuoli: tamma
Synt: 4.2.2004
Väri: musta
Merkit: tähti,pilkku & vtj puolisukka
Säkäkorkeus: 161cm
Kasvattaja: Patsy/Majestic´s Sport Horses
Omistaja: Patsy
Painotus: Este
Taso: Ko Va B, re.145cm, me.140cm

Sukutaulu:
i.WW Aprecon
ii.
VIR MVA Ch Gregorian (ktk III)
ie.
Apocalyptica

e.
GWB Finanche
ei.
K.N. München kuollut -04
ee.Finalistica Luna
eei.
Echo V
eee.
Fame Facita V (ktk III) kuollut -03
Luonne: Kuin emänsä Nancyn peilikuva. Näitä kahta on välillä vaikea erottaa. Onneksi Kaneli ei ole oppinut emänsä karkailukikkoja, vaan tämä tyttö viihtyy oikein mainiosti laitsalla. Perinyt hyvän sävyisän luonteensa isältään Recolta. Vaikka ei Kaneli aina kiltti ja sävyisä ole, ei todellakaan. Kaneli osaa halutessaan olla oikea muuli ja äksy kuin nuori parivuotias ori. Muutenkin välillä Kaneli tuntuu olevan oikea poikatyttö, ja käyttäytyy kuin nuoret oriit. Onneksi tämä luonteenpiirre jää varmaan pois kun tyttö vähän aikuistuu. Kaneli tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, ja onneksi ei edes haasta koskaan riitaa.

Ratsastaessa: Oikein vauhdikas, usein jopa niinkin vauhdikas että kannattaa jättää ihan heti tunnin alussa raippa ja kannukset pois jos ei halua yli kiihtynyttä ratsua. Kaneli on hyvin koulutettu, mutta myös todella vauhdikas, joskus se vauhti ei edes hiljenny vaikka laukkaisi monta kierrosta tunnin alussa. Tämä tamma tarvitsee todella hyvät alku ja loppulämmittelyt. Kaneli on painottunut esteisiin, joten se on oikeastaan Kanelin bravuuri laji. Mutta väärän ratsastajan kanssa esteet voivat hajota ja sora lentää. Tämä tyttö kuumenee todella helposti ja jos Kaneli ei ole hallinnassa voi esteiden ylittäminen olla liian vaikeata kummallekin, sekä ratsastajalle että hevoselle. Mutta kun ratsastajan ja ratsun välit ovat kunnossa Kaneli lentää esteiden yli ja saapuu jopa maaliin asti ratsastajan kanssa. Koulussa Kaneli on kylmäpäisempi ja suorastaan naurettavan helppo ratsastettava. Ei siis mikään kovinkaan kova haaste, mutta tästä huolimatta Kanelilla ratsastavat vain tallin parhaimmat ratsastajat. Maastossa Kaneli menee kovaa, ja useimmiten jopa muiden ohi. Kaneli innostuu niin kovin helposti että sen kanssa saa olla koko ajan varuillaan maastossa, ja maastoesteitäkin pääsee yleensä vain jonkun toisen hepan kanssa yhtä aikaa. Yksin menosta, ei yleensä tule mitään. Kaneli vaan menee kovaa ja esteiden ohi.

Hoitaessa: Hyvin kiltti ja herttainen, sopii lähes kenen tahansa hoidettavaksi. Kunhan ei hoitaja ole ihan kovakouraisimpia. Kaneli tunnistaa aina hoitajansa ja tervehtii heitä heti kimeällä hirnahduksella, jos tamma siis sattuu olemaan hereillä. Useimmiten tämä tyttö katsos nuokkuu päivät pitkät, ja kerää energiaa ratsastustunteja varten.

Suvusta: Kanelin suku on elegantteja hevosia täynnä. Kanelin isä on oman tallini ori WW Aprecon. Joka on pärjännyt hyvin kisakentillä. Isän puolelta sukua löytyy myös oikea aarre nimeltään VIR MVA Ch Gregorian (ktk III). Kanelin emä on GWB Finanche eli tutummin Nancy joka sekin kuuluu tallin vakiohevosiin. Emän puolella on todella hyviä hevosia, kuten mm. K.N. München, Echo V, Fame Facita V (ktk III).
Varsat: -
Kisakalenteri:
-
Teksti © Patsy
Kuvat © Holme Trakehners (The real horse in the pic´s is Holme Grove Dancer)
Tausta © Ritva Väänänen