© Heini H.  © Heini H.  >>  Perustiedot


  Virallinen nimi:  
  Je T'Aime O  
  Kutsumanimi:  
  Taimi  
  Rotu:  
  Finnish Warmblood (FWB)  
  Sukupuoli:  
  Tamma 
  Rekisterinumero:  
 FWBt- 
  Syntymäaika:  
 1.4.2004 
  Ikääntyminen:  
 1 kk/4 vuotta
Siitä eteenpäin 2kk/1 vuosi 
  Väri ja merkit:  
 - 
  Säkäkorkeus:  
 163 cm 
  Kasvattaja:  
 Heini H.,
Onnela 
  Omistaja:  
  Sooda  
HuRi, KL-490
  Asuintalli:  
 YT Gelenk 
  Hoitaja:  
   Monte Aura 


Vieraskirja - Hoitopäiväkirja -Sähköposti


  >>  Luonteesta


Je T’Aime O eli Taimi on vielä varsin uusi tulokas Pikku Kakkosessa. Törmäsin tammaan sen ollessa myynnissä, ja pian sen ostamisen jälkeen pääsinkin perille sen luonteenpiirteistä. Ensimmäinen asia, minkä havaitsin, oli Taimin suuret, tummat silmät, joista paistoi viisaus ja rauhallisuus. Ja kuten varsin nopeasti huomasin, sellainen Taimi onkin – harkitseva, rauhallinen ja kärsivällinen joka tilanteessa – ja juuri tätä viilipyttymäisyyttä ja viisautta todella toivon tamman periyttävän tuleville jälkeläisilleenkin. Vaikka tamma on vielä varsin nuori, sen tapoihin ei kuulu yleinen hölmöily ja varsamainen käytös – mutta tamma ei kuitenkaan olisi oma itsensä, jos se ei välillä päästäisi pientä neitimäisyyttä valloilleen. Pääasiassa se on kuitenkin hillitty, hallittu ja kerrassaan hienotunteinen hevonen.
Taimi on ihannehoidettava. Ei ole yksittäisiä toimenpiteitä, jotka saisivat sen vertauskuvallisesti nousemaan varpailleen tai tuntemaan pakokauhua ja paniikkia – tamma on hyvin luottavainen ihmisen suhteen ja suhtautuu kaikkiin hienosti ilman minkäänlaista epäluulon häivää. Pienempikin pärjää takuulla sen kanssa kunhan on määrätietoinen ja reipasotteinen. Joskus sitä suorastaan ihmettelee, onko tamma lainkaan huomannut ihmisen tuloa sen karsinaan, vaikka suuresti elämöiden yrittäisi saapumistaan havainnollistaa, sillä Taimi vain jatkaa torkkumistaan tai korkeintaan kurkistaa puolella silmällä, kuka tällä kertaa tulee sitä harjailemaan. Samantien se jatkaa nokkauniaan ja antaa ihmisen suorittaa kaikki hoitotoimenpiteet. Varsinaiset unenlahjat tammalla on, pakko myöntää.

Lastauksen ja kuljetuksen kanssa ei tule koskaan ongelmia, molemmat sujuvat Taimilta hienosti. Talutus onnistuu myös ongelmitta, tamma astelee tasatahtia ihmisen kanssa narusta nykimättä tai muutenkaan kiskomatta ja riepottelematta.
Vaikka Taimi muuten onkin rauhallinen sovittelijaluonne, niin tarhassa ja laitumella sen asenne on päinvastainen. ‘Minä ensin, muut vasta sitten’ – pohtii tämä tarhojen kuningattareksikin kutsuttu tamma, joka on taatusti toisten hevosten heinien kimpussa, vaikka omatkin olisivat vielä syömättä. Kenties sen kiltin tytön paineet pitää purkaa jossakin – jos ei muualla, niin sitten vaikkapa tarhassa ;)

Ratsuna Taimi on vertaansa vailla. Neiti taipuu, vääntyy, kiemurtelee, kääntyy ja väistää täsmälleen haluttuun suuntaan, halutussa askellajissa ja useimmiten vielä halutulla tavallakin ;) Koulua Taimi menee siis varsin mallikkaasti. Se vastaa apuihin tehokkaasti ja kuuliaisesti, astelee kevyesti ja lennokkaasti – kunhan sen mielenkiinnon vain saisi aina pysymään pyydetyssä asiassa. Paitsi että se on tehokas koulutyöskentelijä, pysyy kieli keskellä suuta esteilläkin. Innokkaana hyppääjänä se suoriutuu korkeistakin radoista yleensä hienosti, joskin innostuu usein ryntäämään esteeltä toiselle ja lähestyminen tapahtuu milloin enemmän, milloin hieman vähemmän tyylikkäästi. Kilpailutilanteessa sen saa pysymään aisoissa, kunhan ratsastaa turhat energiat pois ennen suoritusta. Mutta ei voi valittaa, ennemmin innostunut ja halukas, kuin laiska ja laahaava, haluttoman hyppytyylin omaava hyppääjä. Taimi nauttii myös maastoilemisesta, se on innokas mutta ei ryntäile tai ryöstä, vaan tarkkailee valppaana ympäristöään.
Näyttelyihin en ole Taimin kanssa suunnitellut suuntaavani. Sen ulkomuoto on itselleni vallan täydellinen, mutta tuomareilta en usko sen vievän kirjaimellisesti jalkoja alta. Tamma on erinomainen käyttöhevonen, se kun taitaa sekä koulu- että esteratsastuksen salat loistavasti, joten suunnatkaamme katseemme kohti ERJ:n ja KRJ:n alaisia kilpailuja, joista voi hyvinkin povata hienoja tuloksia! Myös muutamissa kenttäkilpailuissa voi tulevaisuudessa bongata meidät, mutta uskoisin painotuksen olevan ennemmin pelkästään koulu- ja estepuolella.


  >>  Sukua


Je T'Aime O:n suvusta

Isä: Mammutin Mr. Spicy
DWB
II: Honeydew's Barney
FWB
III: BDJ Yaroslav
IIII: Ledik
Budjonny
IIIE: Wizzeria xx
IIE: Lady Rosetta
IIEI: Quizz
IIEE: Rosey Comme un Chuchotement
IE: Casandra
FWB
IEI: Rafael
IEII: Tuntematon ori
IEIE: IEIE: Tuntematon tamma
IEE: Casanova
FWB
IEEI: Casper
IEEE: Novella
Emä: Timant's D'Amour
FWB
EI: Nectar's Ganesco
Trakehner
EII: WW Gremando
Trakehner
EIII: VIR MVA Ch. Gregorian
Trakehner, ktk-III
EIIE: Apocalyptica
Trakehner
EIE: Wonder's Ally
Trakehner
EIEI: Excitable Luna
Trakehner, KTK-III
EIEE: Apple Tree´s Bond´s Babe
Trakehner
EE: Nectar's Ofelia
FWB
EEI: Dancarino R
FWB
EEII: K.N. Castaway - missä?
EEIE: Nectar's Aprikossa
FWB
EEE: Mansikkamäen Päivänsäde
FWB
EEEI: GWB Lanzacher - missä?
EEEE: Apple Tree's Milly
Kuollut -03  >>  Kilpailut


Päivämäärä Järjestäjä Alaisuus Luokka Sijoitus
20.5.2004

Yt Pölypallo

KERJ

Ko He:A / Re 110 cm / Me 100 cm

-

19.5.2004

Moonlight Stable

ERJ

100-120 cm

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
  >>  Kuvagalleria


Klikkaa kuvia nähdäksesi ne oikeassa koossa.
Kuvien copyrightit näet paitsi sivun alareunasta, myös viemällä hiiren kuvan päälle.
Kiitos kuvien käyttömahdollisuudesta Heinille!

© Heini H. © Heini H. © Heini H.
  >>  Arvostelut ja muut kommentit


Taimia ei ole vielä arvosteltu.


  >>  Je T'Aime O varsasi emäksi?


Jälkeläiset

Astutettu 20.7.2004 oriilla H.T Eloquence, synt. 30.7.2004 t. Soodan Catwalk
25.6.2004 - o. Sooda's Radioactive (RKS Logan)
21.5.2004 t. Sooda's Banana Split (H.T Eloquence)
9.5.2004 o. Sooda's Take That (Showcase Sprit)


-Laskuri-

Ulkoasun ja tekstien © Sooda

Otsikon © Twisteri
Kuvien © Heini H.
Kaiken materiaalin kopiointi on ehdottomasti kiellettyä tekijänoikeuslain nojalla.