virtuaalikennel Tarranauha
Kasvatus

Tarranauhassa on koko sen historian ajan kasvatettu shetlanninlammaskoiria Just-alkuliitteellä. Pentueita on tullut tähän mennessä kolme, mutta lainatakseni vanhaa viisausta, "panosta laatuun, älä määrään". Jokainen pentu syntyy turvallisissa oloissa asiantuntevissa käsissä ja elää elämänsä ensihetket turvallisessa ympäristössä. Pentujen vanhemmiksi valitsen koirat, joilla ei ole kovin yleistä sukua eikä älyttömästi jälkeläisiä. Vanhemmilla pitää olla kuitenkin tuloksia näyttelystä ja jostain muusta koiraurheilulajista(agility, toko, pelastus).

Tarranauha kisaa mahdollisuuksien mukaan kasvattajaluokassa, ja ilmoitan omatoimisesti kasvattejani sellaisiin näyttelyihin joissa siihen luokkaan on mahdollisuus osallistua. Toivoisin, että jokaisen kasvattini omistaja tarkistaisi shetlanninlammaskoirien osalta olenko ilmoittanut hänen Just-sydänkäpysen sinne tai kysyä vieraskirjan kautta. Mikäli tämä haittaa kasvatin omistajaa, pyydän häntä ilmoittamaan mitä pikimmiten.
Tarranauhan tuloksia kasvattajaluokasta voit katsoa täältä.

Ehdot.
Tarranauhassa on kuitenkin rajat jokaisen pennunostajan kennelille. Pentuja ei luovuteta virtuaalitalleille tallikoiriksi eikä kenneleille kotikoiriksi jos ne ovat terveitä ja hyvärakenteisia. Pentuja ei luovuteta myöskään keskeneräisille kenneleille. Haluan nähdä kisanäyttöä joltain kennelin koiralta, koska sillä on osuutta päätökseeni. Jokaisella koiralla pitää suorittaa vähintään BH-titteli, käyttää ainakin viidesti näyttelyissä, sekä suorittaa paimennuksen perusrata. Kasvateilleni ei saa aiheuttaa aiheetonta kipua. Mikäli havaitsen kasvattini laiminlyöntiä, otan yhteyttä omistajaan mailitse ja/tai vieraskirjaan jonka jälkeen omistajalla on viikko aikaa tulla kertomaan minulle kasvattini elämästä kattavasti. Jos näin ei tapahdu, minulla on täysi oikeus ottaa kasvattini takaisin.

Muuta.
Jos kasvattini asuinkenneli lopettaa, omistaja on velvollinen tarjoamaan minulle ensimmäisenä kasvattiani takaisin. Jos en ota kasvattiani takaisin tietyistä syistä, on omistajan velvollisuutena myydä kasvattini turvalliseen kotiin. Haluan kuulla jokaisesta kasvatistani kuukausittain edes parin sanan kuulumiset vieraskirjaan. Viestiin voi laittaa esimerkiksi kisautuksesta, miten koira on sopetunut laumaan ja miten muut siihen, onko kasvattini tehnyt kepposia tai muuta vastaavaa.


pentueet.
A-pentue
synt. 16.1O.2OO7, emä Just my Heartbeat, isä Red Devil of Ireland

B-pentue
synt. 14.11.2OO8, emä BH Wish Me Luck, isä BH Dancer's Elegant Boy

C-pentue
syntyy 27.1.2OO9, emä BH Jääkyyneleen Dina, isä BH 4LC The North Corner of 5th Avenue

D-pentue
syntyy 10.6.2009, emä BH vPVA Shaghas Besla Belaya, isä HK1 Rainvalley's Bat Boy.

Alkuperäinen ulkoasu Rosa K., editointi Jemina I., otsikkokuva Jemina I.