Uutiset16.9. Perheeseemme saapui n. 1,5 viikkoa sitten uusi perheenjäsen Kotkasta. Kuvissa on Laku 8vk. Lisää Lakun toilailuista tulossa kunhan saadaan uudet sivut tehtyä. Sitten on luvassa paljon päivityksiä..
2-3.9 Lauantaina oltiin aussieiden erikoisnäyttelyssä Kausalassa. Näyttelyssä oli oikein mukavaa sateesta huolimatta ja Lumin saama serti kruunasi kaiken. Avoimenluokan nartuista (18kpl) Lumi oli kolmas ja lopuksi paras narttu-kilpailussa Lumi yltäsi kolmannelle sijalle. Lumin saama serti oli iloinen yllätys ja omistajat eivät ole vieläkään oikein laskeutuneet takaisin maanpinnalle. Serti oli kolmas, joten Lumi on enää vain luonnetestiä vaille muotovalio.
Sunnuntaina Lumi oli Suvin kanssa junior handler-kehässä Tuomarinkartanossa, mutta tällä kertaa sijoitusta ei tullut. Lumi oli liiaksi minun perääni, joten esiintymisestä ei oikein tullut mitään.

13.8. Oltiin Koneen kentällä mätsärissä, tokotreeneissä ja kiva koirakansalainen-testissä. Mätsäristä tuli punainen nauha, mutta punaisten kehä menikin sitten ihan ohi, kun pidettiin tokotreenit munkan porukan kanssa viereisellä kentällä. Kiva koirakansalainen-testi läpäistiin kunnialla. Osasuoritukset sujuivat hienosti, vaikka välillä Lumilla taisi olla liiankin hauskaa kehässä. Luoksepäästävyydessä Lumi innostui tuomarin silityksistä niin paljon, että innostui kellimään aussiemaiseen tyyliinsä. Ihmisryhmän mennessä ohi Lumi ei huomannut heitä ollenkaan, kun oli jostain kumman syystä niin innostunut hihnassa roikkumisesta. Kaikkea se keksiikin:D Eipähän ainakaan toiminut liian konemaisesti. Lumi on nyt sitten virallisestikin Kiva koirakansalainen :)

23.7. Mäntsälän näyttelystä Lumille EH4.

15-16.7 Lumi pääsi lauantaina ensimmäistä kertaa junior handler-kehään yhdessä Suvin kanssa. Yhteistyö ja esiintyminen sujui parilla mallikkaasti ja voittivat koko potin :) Onnittelut Suville hyvästä esittämisestä! Lumista sain olla todella ylpeä kehän laidalla, se on ihana koira <3 Kuvia saa kysellä ja aion niitä sivuillekin jossain vaiheessa laittaa. Sunnuntaina ei sitten sujunutkaan niin hyvin rotukehässä ja tuloksena oli H. Tuomari ei oikein tykännyt pitkähäntäisistä :( Oli kiva nähdä Lumin veli Elmo näyttelyssä :)


12.7. Mentiin Lumin kanssa HAU OPEN:iin kisaamaan kilpailevien luokkaan. Tuloksena Hyl. Rata meni hyvin ja hyl tuli parista pikkuvirheestä. Lumi ylitti odotukseni hyvällä suorituksellaan.


9.7. Karjaan näyttelystä Lumille ERI4. Kaiken kaikkiaan mukava päivä ja kiitokset vielä matkaseuralle hyvästä seurasta:)


2-7.7. Oltiin lomalla Tanhuvaarassa (Savonlinnasta n. 10km) ja Lumi pääsi tietysti mukaamme. Lumi nautti kovasti uimisesta ja auringon paisteesta. Kuvia tulossa nähtäväksi myöhemmin.


4.6. Oltiin tokokisassa Tuomarinkartanossa, tuomarina Reija Puolakka. Paikallaolo meni erinomaisesti(10) ja siitä jäi hyvä fiilis jatkaa kisaa, Lumikin vaikutti olevan juuri oikeassa vireessä. Mutta kun koitti meidän vuoro, oli myös vire poissa ja tilalla koira, jota ei oikein näyttänyt tokoilu kiinnostavan. seuraaminen oli kamalaa, mutta luoksetulo ja liikkeestä maahanmeno onnistuivat hyvin. Seisomisessa Lumi ei ollut yhtään mukana, mutta onneksi tajusi pysähtyä oikeassa kohtaa. Nouto meni valitettavasti nollille, kun Lumi keskittyi vain sivussa oleviin ihmisiin, eikä lähtenyt noutamaan kuin vasta kolmannella käskyllä. Itse nouto oli kyllä erinomainen. Harmittaa. Kaukokäskyissä tarvittiin muutama ylimääräinen käsky, yhdessä istumisessa ja lopun istumisessa. Lumi olisi ilmeisesti viihtynyt paremmin maassa köllöttelemässä. Hyppy näytti aivan katastrofilta, kun Lumi hyppäsi ihan sivuun, mutta sain tilanteen pelastettua suullisen käskyn lisäksi käyttämällä käsiapua. Parasta pelata varman päälle kuin saada liikkeestä nolla, enkä haluaisi antaa Lumille muutenkaan tilaisuutta tehdä liikettä väärin. Kisasta jäi pettynyt fiilis. tiedän,että Lumi osaa, mutta tänään se ei toiminut. Jos se olisi noudattanut noudossa toista käskyä, olisi tullut ykköstulos. Todella pienestä jäi kiinni... Tuloksena tänään 153p, 2-tulos.

20-21.5 Aivan mahtava viikonloppu. Lauantaina oltiin Aussie Open Show:ssa, johon aussieita oli ilmoitettu 145 kpl. Oli erittäin hienoa nähdä tuttuja ja uusia tuttavuuksia niin ihmisissä kuin myös koirissa paikan päällä. Lumi sijoittui 15 mustan nartun joukosta kolmanneksi, hieno juttu (arvostelun laitan sivuille kun ehdin). Palkinnoksi saatiin keltainen ruusuke ja lahjakortti lemmikkiliikkeeseen.
Sunnuntaina oltiin taas samassa paikassa mutta tokoilun merkeissä. Tuloksena 173,5p, 1-tulos ja 3.sija. Nyt on meilläkin sitten yksi ykköstulos avoimesta, vihdoinkin! Ne liikkeet, jotka ei onnistunut, olivat niitä joiden piti olla varmoja ja ne mitkä onnistuivat olivat suurimmaksi osaksi niitä meidän ongelmaliikkeitä. Onpa kummallista. Palkinnoksi saatiin ruokakassi, keltainen ruusuke ja paras avoimenluokan aussie-ruusuke, sekä pallolelu. Osallistumispalkinnoksi saatiin pieni vetolelu. Lelut ovat kovasti viime aikoina olleet Lumin mieleen. (huom. katso valokuvista Lumin palkintokuvat) Ja kyllä Lumi oli väsynyt viikonlopun jäljiltä. Matkatkin olivat jo aika raskaita, molempina päivinä ensin bussilla 30 min, sitten junalla 30min ja lopuksi noin tunnin verran kävelyä paikan päälle ja sitten tietysti sama myös kotiinpäin. Mutta kyllä kannatti, ehdottomasti.


Untitled