Bride of Frank


freds tuffa filmer redux

italien asien snusk sverige annat intervjuer länkar index

Bride of Frank (1996)
Regi: Steve Ballot

När jag bad Pidde Andersson berätta om den här filmen skrattade han bara. Och Filmparadiset saknade ord. Efter jag hade sett Bride of Frank så kunde jag inte få fram några ord, utan satt bara och skrattade.

Har troligen aldrig sett nåt liknande...och kommer inte att få se nåt liknande fler gånger under min livstid!

Det handlar om Frank, en ohyggligt ful fördetta uteliggare och aktiv alkoholist. Han har tagits hand om några vänliga själar på ett lager och hjälper till där mot att han får bo och äta där. Men han börjar känna sig lite deppig...han vill nämligen ha bröst. Stora bröst. Så hans arbetskamrater sätter in en kontaktannons för att leta rätt på den perfekta kvinnan. Och visst kommer det kvinnor...hela tiden...tyvärr sätter sig dom flesta emot Franks önskemål och han tar livet av dom. En transvestit suger av honom, Frank upptäcker att det är man sliter loss en bit av transans kind och sticker handen genom hans hals. En fet strippande kvinna demonstrerar han “skull-fuck“ på...osv...osv.

Detta är ingen vanlig film. Den är filmad med en vanlig hemvideokamera och redigerad med två vanliga videoapparater. Stundtals används kameraljudet, även om vissa sekvenser är dubbade...man kan nästan säga att den följer Dogma 95-principen, förutom den groteska mängd våld som dyker upp! Steve Ballot som gjort hela filmen verkar vara en galning och att Frank O´Brien är så kuslig gör att det inte går att släppa den förbaskade teven på nittio minuter. Detta är ingen man visar för känsliga personer...även om man har bra lust och egentligen bör göra. För den är såpass bra att det mesta av Indenpendet- och undergroundfilmen i USA hamnar i skuggan.

Vad fan har dom fått tag i skådespelarna?!

Vad som jag blev mest överaskad av var skådespelarna! Trots att alla är amatörer och helt enkelt folk som jobbar på lagret där den spelades in så är dom så förbaskat bra! Dialogen slår Tarantino med hästlängder och ordet “fuck“ upprepas hela tiden. Franks bästa polare är bäst...han är en mycket högljudd, sexfixerad lagerförman som knullar runt och skryter om sitt långa organ. Annars så bjuds man på en liten flicka som får huvudet krossat, grillning av grisar, fet kvinna som strippar, kiss- och bajsskämt i detalj, en transvestit, horor, strippor, den fantastiska Leprechaun-dansen, b-splatter, operett och givetvis ett lyckligt och vackert slut. Jag tror att Steve Ballots mormor/farmor är med som Nanny och är jävligt bra.

FA