Demagogue


freds tuffa filmer redux

italien asien snusk sverige annat intervjuer länkar index

Demagogue (1998)
Regi: Thomas Lawes

En födande kvinna skriker hjärtskärande och dom inte speciellt proffessionella läkarna gör kejsarsnitt på henne...med en kökskniv! Samtidigt så har Jason Bason fått sitt första riktigt uppdrag som privatdetektiv. Han har fått i uppdrag att rädda och omprogrammera en hjärntvättad kvinna från en tokig sekt. Han smugglar in sig genom att ansöka om jobbet som discjockey på sektens högkvarter och tvingas utstå sexuella trakasserier från den onda sektledaren Belladonna Kalashnikov! Barnet som föddes i inledningen är en hyperintelligent som kan få kontakt med utomjordingar. Tvyärr så har också den italienska maffian (?!) fått nys om den eftertraktade babyn och bestämmer sig för att ta sig in i sektens underjordiska högkvarter. Samtidigt så förbereder sig den psykiskt störde parkväktaren mot den kommande invasionen av utomjordingar med sin hyperteknologiska “parkvagn“! Av nån anledning dyker det upp nåt som liknar ett SWAT-team som kallar sig “Cleaners and butchers Inc.“ och ger sig in i kriget...

Ja, det är lite svårt faktiskt att förklara handlingen i den här filmen, men förbaskat underhållande är det i alla fall! Den innehåller en enorm mängd splatter och annat våld, en muterad baby med keps, dansande mentalpatienter, utomjordingar och annat som kan vara värt att titta på.
Det som då är speciellt är att filmen har haft en budget på 2104 pund och inspelad med en DVC-kamera. Alla skådespelare är amatörer och special effektsbudgeten är mager, men tydligen mycket effektiv. Även om våldet inte blir riktigt lika grovt och överdrivet som i Bad taste, så är det inte långt ifrån! Folk blir sönderskjutna, amputerade, söndersprängda, slagnar och spetsade. Givetvis förekommer det lite kannibalism och hemmagjorda (men häpnadsväckande och lyckade) datoreffekter!
Jag gillar den...en skön film där man inte varit rädd för att vara lite fånig och skojig. Den påminner faktiskt om Bad taste på sina ställen, men det kanske bara är humor. Splatter-effekterna är av modell ultra-cheap, men jäkligt roliga. Den bästa effekten i hela filmen var då kvinna får tre SMÅ raketer i sig...nästan i budget-klass! Bakom filmen står Adam Trotman och Thomas Lawes och detta är deras första långfilm! Film distribueras i England av coola Screen Edge och är ett givet köp.

FA