The Rats


freds tuffa filmer redux

italien asien snusk sverige annat intervjuer länkar index

 

The Rats (2002)
Regi: John Lafia

Det är bara så, mördardjur-trenden har inte dött på långa vägar än och i det här fallet så rör det sig om något så fint som en rått-film gjord för TV 2002. För ovanligthetens skull så är det en riktigt jämn rulle utan några större brister, förutom möjligtvis orginalitet – vem som nu behöver det?

Mädchen Amick jobbar som PR-ansvarig på ett lyxigt varuhus i New York. Efter att en kund blivit råttbiten så ringer dom efter den hunkige och (faktiskt) lätt råttlike Vincent Spano som genast inser att varuhuset och den närmsta omgivningen är utsatt för en farlig råttinvasion. Efter att råttorna attackerat ett lokalt badhus (där Mädchens dotter just går på simskola) så inser dom att allt håller på att gå åt helvete.

Så beväpnade med gott mod och ficklampor så beger dom sig ner i underjorden och finner att invasionen inte är speciellt liten, det rör sig snarare om cirka en halv miljon muterade (kommer man fram till) råttor som bara vill äta, och äta…och ÄTA!!!

Påkostad TV-film med två halvkändisar och stundtals riktigt välgjorda råtteffekter. Inte ett uns orginalitet, men som jag skriver här ovan: vem behöver det egentligen? – I alla fall om det rör sig om denna form av film. Den första råttattacken är ganska blodig och mycket snyggt uppbyggd, sedan lugnar man ner sig med grafiska detaljer och satsar mer på elegant råttaction. Det blir aldrig riktigt tråkigt, som vissa tv-filmer kan lida av, utan det flyter bra för det mesta och både Mädchen och Spano spelar effektivt sina roller, utan att för den delen göra några Oscars-insatser.

Snygg och välproducerad underhållning med råttor! Helt ok!

FA