© UffitziVirallinennimi: VM Vetelehtijä
Kutsumanimi: Pete
Syntynyt: 20.9.2003
Ikä: 4 vuotta
Rek Nro:
Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Ori
Väri: Liinakko
Säkäkorkeus: 160 cm
I: Ryysyrannan Aivan Ihana
E: Aamun Kajo
Koulutus: Ko HeB, Re 90 cm, Me 80 cm
Käyttö: Siitos ja Kisakäyttö (sis. Koulu ja esteet) Ajoa tulevaisuudessa
Kasvattaja: cheval~, Vihermetsä
Ex-Omistaja: wenya, Hämypuro
Omistaja: Emmi
Asuintalli: Siittola ThunderlightI: Ryysyrannan Aivan Ihana
II: Hirmun Hurrikaani
IE: Dollyn Täplä
III: Hulivili
IIE: Hirmumyrsky
IEI: Takkuturkki
IEE: Dolly

E: Aamun Kajo
EI: Keskiyön Hirnuja
EE: Hannan H. Hilluja
EII: Kesän Lento
EIE: Hannan H Hymyilijä
EII: Tuntematon
EEE: TuntematonPaikka / Aika / Sijoitus

Huom! Entisellä omistajalla aika paljon kasailtu!!Perusluonteeltaan Pete on kiltti ori, mutta kyllä se joskus osaa olla hieman omapäinen. Ei pure, näyki tai potki. Rauhallinen ja kärsivällinen ori. Pete haluaa miellyttää omistajaansa ratsailla ja hoitaessa yms. Maasto-ja liikennevarma. Ei hätkähdä jos on monta kerralla hoitamassa. Kiltti oriksi, mutta kyllä sitä omapäisyyttäkin löytyy!
Hoitaessa Pete on kiltti, mutta saattaa kokeilla hoitajaansa näykkimällä tai muuten oikkuilemalla. Huom! Näykkiminen ei ole tapa Petellä! Tykkää harjaamisesta, mutta ei välitä siitä niin paljon, jos on monta hoitajaa. Jaksaa seistä paikoillaan hoidon ajan. Kavioiden puhdistamisessa ei tule ongelmia, mutta Pete ei välillä tahdokkaan nostaa jalkaansa. Pään se antaa harjata, mutta kyllä se saattaa aluksi nostaa päänsä ylä ilmoihin. Ei Petelläkään aina ole hyviä päiviä vaan joukkoon kyllä mahtuu niitä huonojakin. Pete jopa joskus nukkuu hoitaessa. Varusteiden laitossa ei tule ongelmia sen enempää kuin uhitteluja satulavyön kiristämisessä. Jännesuojat laitetaan hypätessä. Kuolaimien kanssa värkkäämisestä Pete ei kamalasti tykkää.
Taluttaessa Pete on hieman vireä. Tammojen ja muiden orien ohi ei kokemattoman kannata talutella. Joskus se saattaa ryykäillä. Muille oreille se huutelee vihastuneesti. Haluaa yleensä "viedä" taluttajaansa ja tarvitsee kokeneen taluttajan. Kyllä se joskus ihan mukavasti taluttaessa meneekin, mutta yleensä se on hieman vireä! Juoksutuksessa Pete kyllä menee hienosti ja keskittyy. Tottelee hyvin juoksuttajan käskyjä, mutta kyllä saa joskus raipan kanssa olla hoputtamassa. Hienosti se liikkuu juoksutuksessa on siihen tottunut kaveri!
Kouluratsastuksessa Pete keskittyy ja liikkuu hienosti. Osaa väistöt, taivutukset, peräänannot, laukanvaihdot yms. Kaiken minkä He B:ssä pitää osata ja vähän muutakin. Jaksaa keskittyä ja on hyvin kärsivällinen. Kuuntelee apuja ja on erittäin herkkä ja kuuliainen. Koulutan Peteä jo vähän vaikeampiin koluratsastus suorituksiin. Askeleet sillä on hienot ja lentävät. Se jakaa painonsa sopivasti jokaiselle jalalle. Tulevaisuudessa Pete varmaan menestyy mahtavasti koulussa!
Esteillä Pete on innokas eikä aina malta keskittyä. Löytyy voimia hyppäämiseen ja rakastaa sitä. Kyllä sitä laiskuuttakin löytyy. Joskus se on oikein vireällä ja keskittyneellä päällä ja joskus taas muka ei millään! Kokeneella ratsastajalla Pete osaa mennä erittäin hyvin. Nostaa jalkansa hyvin puomin tieltä ja laskeutuu sievästi alas. Sarjaesteet ja muurit eivät Peteä pelota!
Ajoon Peteä vasta opetetaan. Osaa ainakin näihin mennessä toimia hienosti kärryjen edessä. Ei poukkoile sinne tänne. Joskus kuitenkin ei kaikki avut mene perille, mutta kun ne käydään Peten kanssa yhdessä läpi niin ei seuraavalla kerralla ongelmia tule. Ori-poika saattaa joskus ollakkin jopa ihme ja kumma todella vireä!! Että, kun kärryyn päässee vilistää tämä poika jo pitkin peltoja huh huh! Saa Peten kyllä hyvin pysähtymäänkin. Laukkaamaan Pete herkeää aika usein, mutta ei enään niin paljon kuin alussa. Aika vekkuli!
Maastossa Niin kuin tuossa alussa kerroin Pete ei pelkää mitään. Liikenteestä Pete ei välitä mitään. Kyllä jokin oikein pelottava vempain saattaa hieman pelottaa, mutta ei pahemmin. Pete rakastaa omistajan kanssa yhteisiä pieniä lenkkejä maastoon. Yleensä kovan treenin jälkeen on mukava mennä ori-pojankin mielestä maastoon. Pienet metsäneläimet ihmetyttää Peteä paljon ja kaikkien kanssa se haluaa olla ystävä. Todella ihana ori!
Tallissa Pete viihtyy hyvin. Ei potki karsinoita tai muuten hermostu siellä. Omaa karsinaansa se rakastaa erittäin paljon. Ihmiset se karsinaan hyväksyy, mutta ei toisia hevosia paitsi tammoja. Karsinassa sitä voi hoitaa kyllä hyvin eikä se sielläkään sen kummosempia temppuile. Utelias ori-poika on tallisakin. Joka paikka pitää kyllä päästä tutkimaan toimistoa myöten. Tallin muut eläimet ovat Petestä erittäin ihmeellisiä, mutta ystävä se tahtoo olla niidenkin kanssa.
Askeleista Vaikka se ei niin luonteeseen kuulukkaan, mutta päätin sen sitten tähän kirjoitella. Peten askeleet ovat kauniit ja lentävät. Jakaa painonsa tasaisesti joka jalalle. Ei hivuta yms! Pete ei ole koskaan ontunut!!

Kovalla sateella, pakkasella ja tuulella loimi!
Suojat jalkoihin esteillä ja ajossa!
Pete täytyy sitoa kunnolla kiinni!!
Ei muiden orejen lähelle!Talvella

Aamulla: 1 l prixiä ja kuivaa heinää
Päivällä: Kuivaa heinää
Illalla: 1 l Prixiä ja kivennäisiä noin mukillinen. Kuiva leipäpala

Kesällä

Aamulla: Vähän prixiä.
Päivällä: Laitumella ruohoa!
Illalla: Kivennäisiä ja vähän prixia. Vähän heinää ja leipäpala!

Huom! Kivennäisten ja Prixin saanti riippuu rasituksesta!!!Kuvat: Uffitzi
Lay: Emmi
Muu ulkoasu: Emmi
Luvaton kopiointi kielletty! Untitled