Sympaattinen sph-ori vailla vertaa

                    nimi: Liinahaan Uni-Muisto
                    lempinimi:
Muisto
                    rotu:
Suomenpienhevonen
                    sukupuoli:
ori
                    rekisterinumero:
---
                    syntymäaika:
30.06.2002
                    syntymäpaikka:
Liinahaan Tallit
                    väri:
vaaleanpunarautias
                    merkit:
piirto
                    säkäkorkeus:
140 cm
                    kasvattaja:
Elina R.
                    omistaja:
Elina R.
                    koulutustaso:
Ko He A Re 110 Me 110

                    hoitaja: Janni - hoitopäiväkirja
                    kisaaja:
Chess

.

                alla on kuvia Liinahaan Uni-Muiston mahtavasta profiilista

.

                luonteeltaan Liinahaan Uni-Muisto on tällainen:

Muisto on vilkas Suomenhevosori, joka rakastaa rapsuttelemista sekä hellimistä. Karsinaa avattaessa ovesta ulos tunkee vaaleanpunarautiaan Suomenpienhevosen massiivinen runko. Kannattaa olla tarkkana ennen riimun olemista päässä, ettei tämä vikkelä ori karkaa karsinasta ;) Muisto on hoitaessa vilkas. Muisto rakastaa harjaamista kuitenkin yli kaiken mutta on siitä huolimatta vilkas tapaus ;) Silloin tällöin se saattaa hännällään huitaista siinä pörräävät kärpäset pois. Kaviot Muisto nostaa kiltisti "mitään kyselemättä". Hoidettaessa Muiston pääpiirteitä ovat vilkas, herkkä ja omalaatuinen.

Ratsastettaessa Muisto on omillaan esteillä. Muisto rakastaa etenkin maastoesteitä, ja irtohypytys menee varsin loistavasti. Muisto menee esteillä kovaa, mutta kuuma se ei ole. Se vain pitää esteistä niin suunnattomasti, että sillä on yhden esteen jälkeen jo kiire seuraavalle. Hyppytyyli on Muistolla mitä mainioin, ja kapasiteettia riittää. Kouluratsastus on Muiston mielestä uuvuttavan tylsää. Muisto ei millään jaksaisi vääntää samoja kuvioita uudelleen ja uudelleen, ja joitakin käskyjä se ei yksinkertaisesti tajua. Muistolla pitää tehdä paljon tottelevaisuusharjoituksia. Ei liikaa kuitenkaan.

Muiston käynti on tasaista, eteenpäinpyrkivää ja melko pitkää. Välillä energisinä päivinä alkukäynnit voivat tuntua hitaalta ravilta kun Muisto tahtoisi kiitää eteenpäin. Ravi on myöskin eteenpäinpyrkivää ja tasaista, vauhti on tasainen ja melko hiljainen. Ravissa Muistolla on kunnon "kouluhevosen" askeleet. Laukka on pehmeää, pyöreää, nopeaa ja hyvin eteenpäinpyrkivää. Muistolla laukatessa voit melkein kuvitella olevasi keinuhevosen selässä, joka kiidättää sinua halki maiden ja mantujen.

Taluttaessa Muistoa on helppo käsitellä. Muisto ei vedä itseään koko ajan ja vaikka tammojakin olisi lähettyvillä ei Muisto ryntää suinpäin kimppuun. Muisto katselee ensin sivusta ja sitten hörähtää tammalle pehmeästi, egoaan röyhistellen. Pitäähän tamman nyt nähdä "ah nuo suloiset piirteet joita minussa on" ja ällistyttävät ihana askellus.

Uittaminen on yksi Muiston mielestä parhaimmista asioista. Muisto uisi vedessä kuin paraskin kala, jos ratsastaja olisi Muiston kanssa samaa mieltä. Usein Muisto jää kuitenkin kakkoseksi. Uimisen jälkeen kiire talliin onkin jo vallattoman kova, uimisessa tulee nälkä - Muistollekin (:

Ajaminen on Muiston mielestä mukava vaihtelua. Ajamisessa Muisto luulee saavansa irrotella, joka kuitenkin on vaarallista. Muiston kanssa saa ajaa vain kokenut ja asiansa osaava ihminen, sillä Muisto ottaa helposti ravipätkällä kovan laukkaspurtin. Muisto tahtoo mennä ajaessa omille teilleen, mutta päättäväinen ihminen saa Muiston kyllä kuriin. Muisto on hyvin herkkäsuinen joten kovaa ei Muistoa saa pidättää, jottemme turhaan pilaa Muiston omalaatuista, herkkää suuta.

Lastaus sujuu ongelmitta. Muisto on pienestä pitäen opetettu lastaamiseen ja siihen, ettei kopissa ole tultasyökseviä lohikäärmeitä saati sitten pieniä vihreitä ulkoavaruuden asukkeja lentävien lautasiensa kera. Ennen auton starttaamista kopista kuulemma pihalla olijoiden mukaan kuuluu kuopimista, Muisto siis olisi jo menossa kohti uusia seikkailuja.

Muistolla on ainakin isänsä puolelta todella kehumisen arvoinen suku, josta löytyy hyvin menestyneitä hevosia. Odotamme Muistolta melkoisen paljoa menestystä :) Muiston emä on normaali harrastehevonen, joka kuitenkin periytti Muistolle sen mahtavaa luonnettaan ja kapasiteettia esteille. Muisto on juuri sellainen pakkaus kuin noista vanhemmista odotinkin - innokas, vilkas ja herkkäsuinen oripoika.

.

                    Liinahaan Uni-Muiston kehumisen arvoinen sukutaulu näyttää tältä

 R.I. Unen Herra Vir MVA Ch Kuujärven Menninkäinen Ch Taikatuulen Ajatus
Kuujärven Kaunis Veera (KTK III)
Minttusuklaa Jalavakadun Unikaiku
K.T. Riimitär
 Pihin-Kipinä Tulen-Kipinä Lähettiläs
T.R. Myrsky-Neito
Pihi-Äijä Pihi Mikä Pihi
Kosto-Neiti

.

                    Liinahaan Uni-Muistolla on myös jälkeläisiä, jotka on listattu alle

o. Liinahaan Lohdutus s. 17.7.2002 (e. GT Kulta)
t. Liinahaan Ryövärintytär, s. 22.7.2002 (e. Kuujärven Aamunkoitto)
t. AP Kaunis Aatelma, s. 26.7.2002 (e. Kaunis Ajatelma)
o. Kreivin Muisto, s. 6.8.2002 (e. Kreivitär)
t. Sikuriinan Omeletti, s. 26.8.2002 (e. Sikuriinan Ofelia)
o. R.I. Uni-Velho, s. 27.8.2002 (e. PP Minttusuklaa)
t. R.I. Unen Yö, s. 27.8.2002 (e. PP Minttusuklaa)
t. Liinahaan Kermakaramelli, s. 24.9.2002 (e. Kuujärven Aamunkoitto(
Astunut tamman Rautakavion Kaunotar 24.10.2002
Astunut tamman Hilla 24.9.2002
Astunut tamman R.I. Pieni Peikkoneiti 10.10.2002

.

                    Liinahaan Uni-Muiston kisanäyttöä alla

Kilpailut
28.9.2002 Kouluratsastuskisat He A, Björkhagen, tulos 8/12
17.11.2002 Rataestekisat (ERJ), 110-130 cm, Kesäheinässä, tulos -/40
17.12.2002 Irtohypytyskisat, Kaisan Hevoset, tulos 1/15
15.1.2003 Tasoitusajo Suomenhevosille, 2100 m., YT Pilvimarja, tulos: 2/5

Näyttelyt
11.8.2002 NJ-näyttelyt FR:ssä, tuom. Ulla, tulos: 7/15, JS, KUMA
24.9.2002 NJ-näyttelyt Metsänkuiskauksessa, tuom. Tiia I, tulos: 2/15, irtoSERT, LKV2

                    ...ja palkintoja kilpailuista

15.1.2003 Tasoitusajo Suomenhevosille YT Pilvimarjassa, 800 v€, ruusuke, musta nahkariimu hopeasoljilla & musta nahkainen ketjunaru, porkkanasäkki 10 kg.