מונדיאל 2003- ארצות הברית
הגמר
תקציר המשחק
גרמניה 2 נגד שבדיה 1
גרמניה הצליחה להוכיח את עצמה מול הנבחרת
הפייבוריטית של הטורניר כשגברה על ארה"ב בחצי הגמר 3:0. שבדיה
לעומתה, הצליחה לעלות לגמר עם ניצחונות קטנים אבל משמעותיים. שתי הנבחרות הגיעו לגמר אליפות אירופה ושם ניצחה גרמניה את שבדיה. האם פה היא תשחזר את הצלחתה? שבדיה מצליחה להגיע למקומות טובים בטורנירי עולם ואירופה, אבל בשנים האחרונות היא לא מצליחה להביא זהב הביתה. אולי זאת ההזדמנות שלה
על נבחרות טובות. שתי הנבחרות שיחקו חזק אבל רק אחת זכתה בגביע.
המשחק נפתח בהתקפה שבדית שהסתיימה בנבדל של סוונסון. בדקה
14' גרפראקס מגיעה למצב מעולה אבל המסירה שלה מגיעה לרגליה של
טורנקוויסט ופרינז לא מצליחה לקחת אותו. בשתי הקבוצות רק שחקנית אחת
משבדיה קיבלה כרטיס צהוב במהלך משחקי המונדיאל. בדקה 26' מסירה של
וויגמן מפספסת את רגליה של פרינז. בדקה 28' בעיטה חופשית לשבדיה
מ30 מטרים. אנדרסון בועטת אבל זה לא מניב תוצאות. בדקה 34', ליונברג
מוסרת לחברתה מוסטרואם את הכדור אבל היא בועטת חלש מידי ורוטנברג
אוספת את הכדור. המשחק ממשיך להיות צמוד אך לא להרבה זמן. בדקה 41'
סוונסון מרחיקה את הכדור מהשער וליונברג מוצאת אותו כשלידה 2 מגנות.
היא מצליחה לעקוף אותן ורצה לעבר השער, בועטת ומבקיעה את השער
הראשון למשחק והראשון לשבדיה. בדקה 46' גרמניה מנסה להחזיר שער
אבל סטגמן בועטת לפרינז והיא שוב לא מצליחה להגיע לכדור.
המחצית מסתיימת בשער הפרש לטובת שבדיה ומשחק צמוד.
המחצית השנייה התחילה
כשגרמניה הפתיעה עם שער משלה ממש אחרי תחילת המחצית. ההגנה
השבדית חלמה ומיינרט הצליחה להבקיע ולהשוות את התוצאה 1:1.
בדקה 54' קרן לגרמניה. פרינז מנסה לנגוח אבל ג'ונסון מצליחה להרחיק את הכדור משערה. סוונסון וליונברג נשארו לבד בהתקפה עד כה במחצית הזו. בדקה 60' בעיטה חופשית של גרמניה. מיינרט מנסה לנגוח אבל הכדור מגיע להינגסט שגם מנסה לנגוח אך ג'ונסון מצליחה להרחיק את הכדור ופרינז בועטת בחוזקה לעבר השער אבל אין גול.
התקפה ראשונה של השבדיות בדקה 61' כאשר סוונסון מצליחה לקחת את הכדור אבל סטגמן מחיקה את הכדור ממנה. בדקה 74' מיינרט בועטת לעבר השער אבל הצלה מעולה של ג'ונסון מרחיקה את גרמניה מיתרון. בדקה 80' תנועה טובה של סוונסון והיא כמעט מבקיעה את השני לשבדיה. בדקה 85' מתקיפה מוסרואם בבעיטה ארוכה וחזקה אבל גם שם אין שער. בדקה 88' החלפת שחקניות של גרמניה- וונדרליך יוצאת ובמקומה נכנסה המגנה ניה קונזר רק בת 23, שנכנסה בפעם הרביעית בטורניר הזה ועד כה שיחקה רק 55 דקות. בדקה 90' שער של סוונסון נפסל בגלל שסוונסון הייתה בנבדל. זאת הייתה יכולה להיות ההזדמנות לשבדיה. 3 דקות הארכה. בדקה 92' התקפה אחרונה של גרמניה למחצית הזאת, אבל אין שער. לאחר המחצית יצאו השחקניות להפסקה ואחריה לתוספת זמן של 30 דקות שאם לא יובקע בה שער זהב, יוכרע המשחק בפנדלים כפי שהיה בגמר המונדיאל ב99' שבה היה תיקו 0 בין סין לארה"ב והמשחק הוכרע בפנדלים.
תוספת הזמן מתחילה. קרן לגרמניה מסוף המחצית הקודמת. עד כה היו לגרמניה 22 קרנות לעומת 2 בלבד לשבדיה (!). בדקה 93' קונזר מצליחה לקחת את הכדור לבדה אבל היא לא מצליחה לבעוט מספיק מדויק. השבדיות לא מצליחות להתקיף. בדקה 98' קונזר שוב לבדה עם הכדור אבל ג'ונסון שומרת על השער עם הצלה מעולה. מעט אחרי כן, בעיטה חופשית על עבירה לטובת גרמניה. לינגור בועטת אותה וקונזר מצליחה לנגוח את הכדור לתוך השער ומעל לג'ונסון. שער הזהב מעלה את גרמניה ליתרון 2:1 וגרמניה זוכה בגביע העולם.
אין ספק שהמשחק היה מתוח אבל גרמניה הוכיחה את המשחק שלה וגם זכתה בגביע בזכותה של שחקנית צעירה שאין ספק שבעתיד תהפוך להיות שחקנית מפתח בנבחרת הגרמנית. שבדיה עם מדלית כסף. וחוזרים הביתה. אולי בעוד 4 שנים יהיה לה סיכוי. אולי
גרמניה | | שבדיה |
2 | שערים | 1 |
9 | בעיטות לעבר השער | 4 |
21 | בעיטות לרחבה | 13 |
24 | קרנות | 2 |
5 | נבדל | 4 |
0 | כרטיסים צהובים | 0 |
53% | החזקת כדור | 47% |
שחקנית המשחק: מספר 10- הקשרית הגרמניה בטינה וויגמן
תמונות מהמשחק
דף ראשי של המונדיאל