Devonhill Thoroughbreds Tällä sivulla on "pienoinen" esittely Devonhill Thoroughbredsin talleista, ympäristöstä + ylipäätään koko tilasta.

Sijainti:

Devonhill Thoroughbreds sijaitsee vuoristoisissa maisemissa, Irlannin vehreällä saarella, vuorijonon läheisyydessä. Itse asiassa tallimme on aivan vuoriston vieressä, suuressa puolilaaksossa aivan vuoriston alarinteillä. Maastoreitit ovat huimia - varsinkin ne jotka vievät vuoriston alarinteille. Toki meiltä löytyy myös ns. perusmaastoja, eli siis ihan normaalia metsää. Metsien valtapuu on tammi, mutta sekaan on eksynyt myös muutama muukin iso lehtipuu. Syksyllä metsä on upean näköinen, kun kaikki puut hehkuvat oranssin, punaisen ja keltaisen sävyisenä. Maidemme läpi virtaa myös useita pikku puroja, joiden yli on rakennettu useita siltoja. Maastopolkuja meillä on yhteensä ainakin kymmenen kilometriä. Pisimmät reitit kiertävät lähes tonttimme ympäri, lyhyimmät taasen ovat vain pieniä lenkkejä aivan lähistölle. Aivan tonttimme rajaseudulla, melkein metsän kätkössä, on niitty, jonka poikki menee kolme suoraa, pehmeähiekkaista polkua. Se paikka on kuin luotu laukkaamiseen.
Hieman syrjemmällä sijaitsevat Devonhillin omenatarhat. Omenoita tuotetaan vuodessa todella paljon, reilusti yli omien tarpeiden, joten aina välillä myymme niitä Glenmoren markkinoilla. Omenatarhan vieressä sijaitsee kasvimaa. Siellä kasvatamme porkkanoita, herneitä sekä mansikoita. Kasvimaan takana ovat keltavadelmapusikkomme. Uskokaa tai älkää, ne vadelmat todella ovat keltaisia! Niitäkin tuotamme reilusti yli omien tarpeiden, joten olisikohan joku halukas tilaamaan niitä meiltä?
Laitumia meillä riittää. Niitä on aina pienistä yksityislaitumista aina suuriin "lomalaitumiin" asti. Jatkoa tekstille tulossa lähiaikoina.

Tallit:

Siitostalli:
Siitostalli koostuu kahdesta osasta: tamma- ja varsatallista sekä oritallista. Ne ovat samaa rakennusta, mutta tammat ja orit erottaa toisistaan väliseinä. Tallin lattiat on päällystetty luonnonkivilaatoilla ja lattialämmitys huolehtii tallin mukavasta lämpötilasta talvisaikaankin. Karsinat ovat suuria ja tilavia ja seinissä on kalterit, jotta hevoset voisivat nähdä toisensa. Useimmissa karsinoissa on myös turvalasi-ikkuna, jonka edessä on myös kalterit; muuten hevoset voisivat rikkoa ikkunan ja satuttaa itsensä. Ja lasi on turvalasia siksi, että turvalasi hajoaa pienenpieniksi palasiksi rikkoutuessaan eikä aiheuta kovin suurta vahinkoa. Tammapuolen karsinat ovat vielä hieman isompia kuin oripuolen, sillä ne on suunniteltu ns. "tamma ja varsa"-karsinoiksi, vaikka kaikilla tammoilla ei ehkä varsaa olekaan. Molemmista puolista löytyy myös monta vesikarsinaa, joissa letku on siististi kiepillä hanan ympärillä. Tallin toimisto sijaitsee yläkerrassa, jonne pääsee kapeita portaita pitkin tammatallin puolelta. Yläkerrassa on myös siitostallin johtajan Megan Burrough'sin asunto. Toimiston seinät on päällystetty melkein kokonaan kehystetyillä valokuvilla kaikista siitostallin hevosista. Lasiovisissa kaapeissa on runsaasti kansioita, yksi jokaisesta siitostallin hevosesta. Työpöydällä on kannettava tietokone, jossa on nettiyhteys sekä muuta roinaa: koriste-esineitä yms. Pikkupöydän päällä on siistissä pinossa maastoreittien karttoja sekä koko tallialueen karttoja. Siitostallissa asustelee myös tallikissa Emerald, ja sen kori löytyy toimistosta.

Kilpatalli:
Kilpatallissa asuvat kaikki Devonhillin kisaavat hevoset sulassa sovussa, niin orit kuin tammatkin. Tallin lattiat on päällystetty luonnonkivilaatoilla ja lattialämmitys huolehtii tallin mukavasta lämpötilasta talvisaikaankin. Karsinat ovat suuria ja tilavia ja seinissä on kalterit, jotta hevoset voisivat nähdä toisensa. Useimmissa karsinoissa on myös turvalasi-ikkuna, jonka edessä on myös kalterit; muuten hevoset voisivat rikkoa ikkunan ja satuttaa itsensä. Ja lasi on turvalasia siksi, että turvalasi hajoaa pienenpieniksi palasiksi rikkoutuessaan eikä aiheuta kovin suurta vahinkoa. Jos hevonen on helposti tylsistyvää sorttia on karsinassa sille aina jokin lelu; akryylipeili, kaali narun päässä tai iso pallo. Kilpatallissa on kolme vesikarsinaa joissa letku on siististi kiepillä hanan ympärillä. Tallin toimisto sijaitsee yläkerrassa, heinäparven vieressä. Toimiston seinät on päällystetty voitokkaiden hevosten kuvilla. Lasiovisista kappeista löytyy runsaasti tietoa kaikista kisaavista hevosista.Pöydällä on kannettavan tietokoneen lisäksi myös tallialueiden karttoja sekä kuukausittain vaihtuva valokuvanäyttely menestyksekkäimmistä hevosistamme. Toimistossa on myös tallikissojemme Rubyn, Johnnyn ja Crystalin pedit.
Rentoutumistalli
Neljäs talli on hiukan muita erikoisempi. Se on hiukkasen pienempi kuin muut tallit. Sisällä on kolme 5 m x 5 m hiekkaboksia, joissa hevoset voivat piehtaroida. Kävelykoneita on myöskin kolme kappaletta, kaikki hieman eri muotoisia, että hevoset saisivat vaihtelua kävelemiseensä. Kaksi boksia on varattu kokonaan raaputustarkoitukseen: seiniin on kiinnitetty monia isoja harjoja, joihin hevoset voivat raaputtaa itseään. Tähän talliin hevoset tuodaan rentoutumaan. Rentoutumistallissa ei ole lainkaan toimisttoa.
Kaikien huippuna on rentoutumistallin takana sijaitseva suuri uima-allas, jossa hevosia voidaan uittaa. Kuulostaa ehkä pöhköltä, mutta uiminen on hyvää harjoitusta hevosten lihaksille.

Henkilökunta & muuta

Henkilökuntakuvaus tulossa.
Ja tottakai Devonhillin hevoset kisaavat Devonhillin väreissä. Radalla tunnistat Devonhillin ratsukot jockeyn on tummanpunaisesta ja sinihihaisesta (kts. copyright-palkki) silkkipusakasta. Pusakan selkäpuolelle on kuvattu valkoinen, takajaloilleen noussut hevonen. Silkkipusakan vasemmassa hihassa komeilee koristeellinen valkoinen D-kirjain ja samanmoinen löytyy myös pusakan etumuksesta vasemmalta puolelta. Hevosten loimet ovat tummanpunaisia ja niissä on siniset reunukset. Loimen takaosassa vasemmalla puolella komeilee sama hevonen kuin jockeyn silkkipuseron selkäpuolella. Toisella puolella on iso, koristeellinen D-kirjain.