Devonhill Thoroughbreds Devonhillin kasvatus on painottunut englantilaisiin täysiverisiin, kuten nimikin sanoo, tarkemmin sanottuna kilpahevosiin laukkaradoille. Kasvatustoimintamme on vielä varsin pienehköä, sillä Devonhill on vielä varsin uusi talli. Pienehkö kasvatustoiminta ei tosin estä sitä olemasta laadukasta.

Kasvatuksessa emme pyri niinkään määrään vaan laatuun - olisihan se hauskaa kun on yli sata kasvattia ja kaikki huonosti menestyneitä, huonoluonteisia ja -rakenteisia hermokimppuja, joilla ei ole nimeksikään lahjoja. Enemmänkin olisi tarkoitus, että jokainen varsa tulee vähintäänkin hyvästä suvusta ja on hyväluonteinen ja -rakenteinen. Ja tietysti toivomme, että jokaisella varsalla riittää lahjoja laukkaradoille.

Siitosoreiksi valitsemme kisauran lopettaneista oreistamme vain parhaat. Vaatimuksiin kuuluvat mm. vähintään on 25 000 virtuaalieuron voittosumma sekä vähintään 40:nen sijoittumisprosentti. Julkisessa siitoskäytössä on tällä hetkellä 2 oria. Lisätietoa oreista täältä.

Siitostammoiksi päätyvät Devonhillissä vähintään 20 000 v€ voittaneet tammat, joiden sijoittumisprosentti on vähintään 40, poikkeuksiakin toki sattuu, jos tamma tulee erityisen hyvästä suvusta. Tammat astutetaan Devonhillin ajanlaskun mukaan kesällä tai syksyllä.

Kaikki Devonhillissä syntyneet varsat nimetään jonkun Devonhillin kasvattinimen alle. Kasvattiniminämme toimivat nimen loppuun tuleva kirjainyhdistelmä DCA sekä nimen eteen lisättävä Devonhill. Esim. Indian Winner DCA tai Devonhill Winny.