¬ Nimi, lempinimi: Seeking the Gold A.S.H aka Kalle
¬ Rotu, sukupuoli: Englantilainen täysiverinen, ori
¬ Väri, merkit, säkäkorkeus: ?, ?, 168 cm
¬ Syntynyt, ikä: 01.01.2005 (Kongo), ? v.
¬ Omistaja: Devonhill Thoroughbreds
¬ Kasvattaja: Agave Sport Horses
¬ Käyttö, koulutus: Sileät laukat, stayer
¬ Statistiikat: 36: 3-8-5-7-1
¬ Voittosumma: €64 700, $459 800
¬ Voittoprosentti: 8 %
¬ Sijoittumisprosentti: 66 %


Luonnetta.
Yleisesti ottaen Kalle on pelkkää tulta ja tappuraa. Monta kertaa ollaan oikein porukalla ihmetelty että mistä ihmeestä se saa kaiken ylimääräisen energiansa. Hyvähän se toki laukkaratsulle on että jaksaa paahtaa täysillä satoi tai paistoi :)
Tallissa Kalle seuraa jatkuvalla mielenkiinnolla käytävän touhuja ja haluaa jatkuvasti huomionosoituksia, vaikkakaan ei pidä siitä että joku tunkee kättään sen karsinan sisäpuolelle ja osoittaa asian irvistelemällä kovasti. Ori haluaisi jonkun vain juttelevan sille käytävän puolelta. Auta armias sitä ovien ja seinien kolistelua jos ei joku sille huomiota anna...
Harjatessa Kalle irvistelee oikein olan takaa eikä antaisi hoitajalleen hetkenkään rauhaa antaa tehdä työnsä kunnolla. Se ei jostain syystä voi sietää harjausta ja osoittaa sen kyllä kerta toisensa jälkeen hyvinkin huomattavasti. Suositeltavaa olisikin sen kiinni sitominen hoitotoimenpiteiden ajaksi, jos ei halua hampaanjälkiä käsivarteensa. Kaviot se antaa kuitenkin ottaa suhtkoht kiltisti muuhun verrattuna, se nimittäin nostaa jalkansa kyllä pyynnöstä kiltisti ylös, vaikkakin ilmehtii senkin edestä ettei todellakaan pidä asiasta.
Varusteiden laitto sujuu ongelmitta jos ori on sidottu kiinni johonkin, muutoin on turha edes yrittää. Kuolaimia se ei suostuisi vapaaehtoisesti ottamaan suuhunsa, muttei suuremmin pistä vastaankaan, kunhan vähän kutittelee sen ikeniä.
Talutettaessa Kallella on ehdottomasti oltava ketju, sillä muutoin löytää itsensä varmasti toiselta puolelta maapalloa kuraisesta ojasta. Ori todella kiskoo taluttajaraukkaa minkä kerkiää eikä ota kuuleviin korviinsa komennuksia ja käskyjä - myöhemmin aneluja ja rukouksia - käyttäytyä kunnolla ja mennä kerrankin sinne minne taluttaja tahtoisi.
Kengitettäessä Kalle pysyy - ihme kyllä - kiltisti paikoillaan ja antaa kengittäjän tehdä työnsä rauhassa, joskin sen ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa; se ei todellakaan pidä toimenpiteestä. Tästä huolimatta kengittäjät odottavat aina innolla Kallen kengittämistä, se kun sujuu suhtkoht sutjakkaasti ja ongelmitta. Eläinlääkäriä ori vierastaa kovasti, eikä yhtään pidä mistään mitä valkotakit yrittävät sille tehdä. Se tekeekin kaikkensa viivytelläkseen toimenpiteiden valmistumista, vaikkakaan ei sitä tuskin itse ymmärrä.
Tarhassa Kalle päästelee ensin suurimmat höyryt laukkailemalla ja pukittelemalla aidanvierustoja pitkin, jonka jälkeen se etsii parhaimman ruohomättään, jota se sitten alkaa mussuttaa. Koko ajan se on kuitenkin silmä kovana, jos jokunen tamma astuisi näköpiiriin. Silloin poika alkaa esitellä askellajejaan ravailemalla tarhaa edes takaisin ja hirnumalla sydäntä särkevästi, jos tamma ei sen iskuyrityksiä huomaa.
Muiden hevosten seurassa Kalle tekee heti ensimmäisenä selväksi, että hän on se joka täällä määrää, eikä anna muiden edes miettiä hänelle uhittelemista. Useimmiten tämä on kerrasta mennyt muille hevosille jakeluun, ja viimeistään ensimmäisen uhittelukerran jälkeen, sen verran kovan selkäsaunan tämä täykkäriori sellaisille antaa.
Traileriin lastaus sujuu yleensä ongelmitta; ori kävelee ramppia ylös kuin kokenut konkari. Tämä onkin niitä ainoita kertoja, jolloin taluttaja ja ori ovat sulassa sovussa menossa molemmat samaan suuntaan. Kallea ehkä kuitenkin eniten kiehtoo trailerissa odottava heinäkasa, jota se nautinnollisesti mutustaa koko ajomatkan ajan.
Laukkaradoilla Kallen temperamenttisuus pääsee oikeuksiinsa. Se on jo lähtökarsinaan mennessä aivan täpinöissä ja ovien auettua sitä ei yksinkertaisesti pidättäele mikään, ei yhtikäs mikään. Ori on kuitenkin aivan selvä sprintteri, pitkillä matkoilla se ei pärjää, mutta lyhyillä matkoilla sen räjähtävä lähtönopeus on fantastinen valttikortti, jonka ansiosta se saavuttaa yleensä sen kärkipaikan, jonka se myös pitää päättäväisesti koko matkan ajan.
luonteen © Tartsi ja/tai Irre

Sukutaulu.
isä: Agave's Ilion
xx, musta
68: 12-5-15-3, vs. €91 800

ii: Oré

iii: Darkside of Moon
iie: Orakel

ie: Indian Runner

iei: Fakir
iee: Jasmine Eye

emä: BDF Cloria Victis of Stickypaw
xx, ?
0: 0-0-0-0, vs. €0

ei: WW Windico

eii: tuntematon ori
eie: tuntematon tamma

ee: Sabi H

eei: tuntematon ori
eee: tuntematon tamma
isälinja: Oré - emälinja: Sabi H
Kuvagalleria.

kuva © ?

Kilpailukalenteri.
Laukat/LJ
?YO
10-09-2006 - 1st - 10F, G1 - Cikolata Park - 1/2, $250k

Jälkeläiset.
pvm, rotu-sp Varsan nimi (i. isä)
pvm, rotu-sp Varsan nimi (i. isä)
pvm, rotu-sp Varsan nimi (i. isä)
Kallella on 0 jälkeläistä, joista 0 on oreja, 0 on tammoja ja 0 on ruunia.

Copyright.
Layout © zin
Otsikon kuva © zin
Kuvat © ?
Tekstit © zin