Weskerin raportti

Albert Wesker

Nimeni on Albert Wesker.

Halusin tulla Umbrellan johtavaksi tutkijaksi. Umbrella oli lääkeyhtiö joka salamyhkäisesti johti bioaseiden, toiselta nimeltään B.O.W., kehittelyä. Mutta päätestauspaikalla Raccoon Cityssä tapasin loistavan ja lahjakkaan tutkijan joka päätti valita toisen polun. William Birkin.

Aikanaan vaihdoin työpaikkani S.T.A.R.S.:iin, Raccoon Cityn poliisilaitoksen erikoisjoukkoihin. Johtuen Umbrellan laittomista bioasekehittelyistä monia sen väestä työskenteli poliisilaitoksella, jotta Umbrellalla olisi homma hanskassa myös kriisin sattuessa.
 
Minusta tuli S.T.A.R.S.:in johtaja ja suoritin monenlaista tiedustelua Umbrellalle. Aloin tehdä omia suunnitelmiani ja odotin oikeaa aikaa panna suunnitelmani täytäntöön. Sitten tilaisuuteni viimein koitti.

- 1998 - Heinäkuu- 24.7. -
Oudot murhat metsässä lähellä kartanoa aloittivat kaiken. Kartano oli Umbrellan salainen BOW-laboratorio ja oli selvää että kehitteillä ollut T-Virus oli murhien syynä. Alunperin Umbrella käski minua pitämään S.T.A.R.S.:in poissa paikalta, mutta kaupunkilaisten kuumentuneiden tunteiden vuoksi S.T.A.R.S.:illa ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä asialle jotain.

Silloin sain seuraavan käskyni: Toimita S.T.A.R.S. kartanolle, hankkiudu heistä eroon, ja raportoi sitten tilanteesta päämajaan jotta heidän taistelunsa B.O.W.:in kanssa voitaisiin käyttää data-analyysiin ja Umbrella saisi kattavan kuvan B.O.W.:in taisteluominaisuuksista.

Kahdesta S.T.A.R.S.-tiimistä lähetin paikalle ensin Bravo Teamin. Kuten odotettua, huippueliitti S.T.A.R.S. antoi kaikkensa ja Umbrella sai hyödyllistä dataa. Sitten määräsin Alpha Teamin "etsimään ja pelastamaan" kadonneen Bravo Teamin. Myös Alpha Teamin jäsenet todistivat arvonsa ja kuten odotettua moni heistä kuoli.

Alkuperäisistä 11 S.T.A.R.S.in jäsenistä 5 oli elossa. Alpha Teamista Chris Redfield, Jill Valentine ja Barry Burton. Ja Bravo Teamista Rebecca Chambers ja Enrico Marini.

Oli aika aloittaa suunnitelmieni toteuttaminen. Kaiken keskellä pystyisin ottamaan Umbrellan viimeisimmän bioaseen, Tyrantin, ja liittymään Umbrellan kilpailevan yrityksen joukkoihin. Päästäkseni sinne tarvitsisin kamppailudataa Tyrantista.

Etuoikeutetut, hengissä olleet S.T.A.R.S.:in jäsenet olivat täydellinen syötti. Päätin antaa yhden heistä olla Judas ja johdattaa heidät Tyrantin luo.

Tuo Judas oli Barry.

Barry oli vahva rehellisyyden ja reiluuden puolesta puhuja ja vaali perhettään enemmän kuin mitään muuta. Hänenlaisensa tyyppi on helposti manipuloitavissa. Otin vain tuon kaikkein tärkeimmäin asian pois häneltä. Ainoa virhearvioni oli Chrisin ja Jillin korkea potentiaali. Mutta perhemies Barryn ollessa Judas juoni eteni kuten oli suunniteltu.

Sitten tuulet kääntyivät odottamatta. Minun täytyi eliminoida Enrico joka sai selville että minä olin kaiken takana. Käytin Barryä saadakseni hänet. Päästyäni tuosta kiusankappaleesta eroon odotin Tyrantien huoneessa näytekappaletta jonka Barry toisi minulle.

Injektoin itseeni viruksen jonka olin saanut Birkiniltä. Jos uskottelisin Umbrellalle olevani kuollut pystyisin paljon kätevämmin myymään itseni kilpailevalle yritykselle. Birkinin mukaan viruksella oli syviä vaikutuksia. Se panisi ruumiini tilapäisen "kuoleman" tilaan. Sen jälkeen palaisin henkiin supervoimilla varustettuna. Siksi päästin mahtavan Tyrantin vapaaksi ja annoin sen hyökätä kimppuuni.

Kun aloin vajota tajuttomuuteen olin varma että koko juoni päättyisi onnistumiseen.

En koskaan kuvitellut että S.T.A.R.S. voisi surmata tuon pahan luomuksen. Menetin Tyrantin ja suunnitelmani joka maksoi minulle ihmisyyteni päättyi epäonnistumiseen. Nyt kaikki ja jokainen joka seisoisi tielläni kuolisi. Niin se on kauan ollut ja niin se tulee aina olemaan. Kaikin voimin minun täytyi saada STARS tilille tekosistaan.

- Syyskuu -

Kaksi kuukautta oli kulunut kartanon tapahtumista. Saadakseni takaisin kaiken minkä olin menettänyt löin voimani yhteen naisagentti Ada Wongin kanssa, joka oli myös lähetetty vakoilemaan Umbrellaa.

Tunsin luissani että pääkehittelijä oli William Birkin, mutta hän ei tiennyt että Umbrella ei pelannut pelejä... ei kenenkään kanssa. Lopulta Birkin tapettaisiin, ja G-Virus olisi Umbrellan käsissä.

Mutta Hunkin johtama tiimi oli edellämme. Heidän ehtiessään Birkinin luo hän oli jo injektoinut G-Viruksen itseensä... hänestä tuli oma luomuksensa, ja hän tappoi heidät.

Pian tämän jälkeen rottien kantama T-Virus levisi Raccoon Cityyn, ja Umbrella kohtasi pahimman skenaarionsa.

- 28.9. -
Viattomista kaupunkilaisita tuli zombeja, ja kaupunki oli matkalla kohti karmivaa kohtaloaan. Ihmiset eivät pärjänneet zombeille.

Kaaoksessa Umbrella Eurooppa käytti uutta B.O.W. tyyppiä nimeltä "Nemesis". Nemesis jäljittäisi ja tuhoaisi eloon jääneen S.T.A.R.S.:in jäsenen, Jillin. Kävi selväksi että meidän järjestömme hankkisi myös Nemesis datan.

- 29.9. -

Peittääkseen koko jutun Umbrella toi paikalle Tyrantin tekemään selvän Leonista ja Clairesta, jotka yrittivät paljastaa Umbrellan salaisuudet.

Sitten, uusi paljastus. Birkinillä oli tapana piilottaa tutkimuksiensa tulokset tyttärensä Sherryn kaulakoruun. Oli erittäin mahdollista että G-Virus oli siellä. Kun Umbrellalla oli kiire peittää jälkensä, meidän täytyi saada Sherry haltuumme ennen heitä. Lähetin Adan etsimään Sherryä. Minun, "kuolleen miehen" täytyi työskennellä varjoissa.

Vakoojan tehtävä on suorittaa saamansa tehtävä kuin kone ilman minkäänlaista emotionaalista häirintää.

Mutta Leon S. Kennedyn kanssa työskentelyn aikana kiintymys oli kasvanut Adan sisällä.

Vaistosin vaaran, jotain täytyi tehdä, nopeasti. Vaistoni eivät pettäneet minua. Vaikka Ada melkein sai käsiinsä G-Viruksen, jonka Leon oli saanut Sherryltä, tuo hänen kiintymyksenä johti hänen kuolemaansa. Mutta Ada oli yhä hyödyllinen. Minun täytyi pelastaa hänen henkensä. Väkeni riensi paikalle jäljittääkseen G-Viruksen jonka Leon heitti pois. Mutta Hunk, Umbrellan tiimin ainoa selviytyjä, oli paikalla ennen meitä.

- 30.9. -

Ainoa jäljellä ollut vaihtoehtomme oli tuoda takaisin Birkin, hirviö, koekappaleena ja antaa hänen tappaa Leon ja Claire saadaksemme taistelu dataa. Vaikka Birkin hävisi taistelun Leonille ja Clairelle, onnistuimme saamaan G-Virus näytteitä hänen ruumiistaan.

- 1.10. -

Aamulla hallitus pommitti Raccoon Cityn estääkseen viruksen leviämisen. Tämä oli tietysti heidän fiktiivinen syynsä. Myöhemmin Claire lähti Eurooppaan löytääkseen kadonneen veljensä Chrisin, ja Leon liittyi maanalaiseen Umbrellan vastaiseen järjestöön.

Sherry on turvallisesti hallussamme. En koskaan aliarvioisi Birkiniä.

Tässä pikkutytössä on jotain...

Suomentanut Bella

Takaisin Ressa-sivuille...