Dansstudio 8 - Florence's svenska dans och jazzdans sida

Dansstudio 8 - en liten danssida

Hej! Här är en sida för alla som dansar eller funderar på att börja. Det finns praktiska saker som t.ex länkar till dansskolor, vad och var du skall köpa danskläder mm. och lite roliga saker som citat och länkar till olika danssidor. Välkommen hit!

Danskläder/tillbehör
Skall du just börja dansa och vill veta vad du skall ha på dig? Eller vill du veta var man kan köpa dem? Här finns länkar till tillverkare av danskläder (Bloch, Grishko, Sansha, Freed, Capezio, Danskin, Intermezzo etc.), internetsidor där du kan beställa billiga/ovanliga danskläder/skor och länkar till svenska dansaffärer(Dansbutiken, Dance&Gymshop etc.). Du får även tips om hur du kan spara pengar på att köpa kläder på alternativa affärer så som t.ex HM och Lindex.

Länkar
Här finns massor av länkar som jag samlat ihop. Du kan lära dig mer om dans, få övningar och idéer om stretching mm. Det finns oerhört mycket att få tag på på Internet, här hittar du lite.

Dansskolor Sverige/Utomlands
Funderar du på att börja dansa, eller är du på jakt efter en ny skola? Här finns länkar och lite info om olika dansskolor. Du kan även använda gula sidorna då inte alla skolor har hemsidor.

Dansa i London
Känner du att du skulle vilja prova nya lärare och dansstilar och har lite tid och pengar över? Åk till London. Här är en guide med info om flyg, hotell, dansskolor mm.

Sommarkurser och dansläger
Tycker du att din sommar skulle bli bättre med lite dans som komplement till sol och bad (och jobb kanske)? Här finns lite länkar till olika ställen där du kan hålla dansen igång även under de varma månaderna.

Balett
Här finns diverse balettlänkar.

Dansbilder
Dans är en vacker konstform och även dansbilder kan vara oerhört vackra. Letar du efter inspiration, ta dig en titt på dessa länkarna.

Danstidningar
Vill du ha bilder på papper, eller vill du läsa mer om dans. Det finns ett antal tidningar som skriver om dans och bara dans. Här finns länkar till några av de större. Många av dem har även reportage online så det är bara att börja läsa.

Dansböcker
Om du vill läsa ännu mer om dans är böcker ett alternativ. Här hittar du information om var du kan hitta dem, vad det finns för några och annat sådant.

Danscitat
Här hittar du citat om dans, vissa mer seriösa än andra.

Danssidor
Här finns sidor om dans skrivna av "vanliga" människor som dansar som du och jag.

Är du galen i dans? Här finns ett litet test.

Jag som gjort sidan heter Florence och går just nu sista året på Danslinjen vid Balettakademien i Göteborg. Vill någon kontakta mig så är det bara att maila till florence@websidorna.com.

Bilderna på alla mina sidor är hämtade från andra sidor och för att komma dit så är det bara att klicka på bilden. Jag har gjort mitt bästa för att hitta bilder som inte är under copyright, men hittar du någon så maila mig så ska jag ta bort den så fort som möjligt.

Skriv gärna i Dansstudio 8's gästbok.

Sign my Guestbook FREE GUESTBOOKS View my Guestbook