Virtuaalihevonen | a SIM-game Horse

Kuollut 24.7.05
LKV1, irtoSERT, JS
13p. ERJ:n rankingissa
5p. KRJ:n rankingissa
0p. KERJ:n rankingissa
Palkittu ERJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla


Kuvagalleria   -   Kilpailut   -   Jälkeläiset   -   Hoitopäivis


Virallinen nimi: FNS Taiantuuli
Lempinimi: Taina
Rotu: Suomenhevonen
Synt. 8.2.2003 (ikääntyminen)
Sukupuoli: tamma

i. Hopeakuun Paprika
e. Liinahaan Kristalliprinsessa

Väri: liinakko
Merkit: läsi

Koulutustaso: Re 110cm, Ko Va B, Me 90cm
Käyttö: kilpailu- ja siitospolle
Painotus: esteet

Kasvattaja: maya~/Fanononé
Omistaja: Maija L. (KL-315)
Hoitaja: Mia
Kotitalli: Lavinia

Luonnekuvaus
FNS Taiantuuli, tutummin Taina, on hiukan ujonpuoleinen mutta oikein mukava. Sillä on helppo ratsastaa ja sitä on myöskin mukava hoitaa. Se pitää kaikesta ja kaikista, eikä varmasti tekisi pahaa kuin kärpäselle.

Hoitaessa neiti on, kuten jo kerroinkin, todella mukava. Ensimmäiseksi se tulee ja nuolaisee oikein kunnolla naamasta, takista tai mistä nyt ikinä keksiikin. Harjatessa se on myös todella innokas, se osallistuu harjaukseen tutkimalla harjoja. Joskus se jopa ojentelee niitä harjaajalle, jos ne laittaa ruokakuppiin. Kun Tainaa rapsuttaa kaulalta, se rapsuttaa takaisin. Ensin vain huulilla, mutta kohta hampaatkin ovat mukana. Neitiä ei siis siitä pidä rankaista, koska se vain rapsuttaa niinkuin hevoskavereitaankin. Satulan + suitset saa helposti, tämä kummalinen rakkauspakkaus nimittäin tykkää kun sillä ratsastetaan. Suu vaan valmiiksi auki ja vatsa sisään, äkkiä soljet + vatsavyöt kiinni ja eikun menoksi. Taina suurinpiirtein hoputtelee: "Hei, mennään jo!"

Ratsastaessa Taina oikein puhkuu intoa, ja kun väsymys iskee niin äkkiä pitää päästä pois. Neiti kuuntelee ratsastajaa oikein hyvin niin koulu- kuin esteratsastuksessa, eikä mene kovaa ellei käsketä.
Kouluratsastus on kovasti Tainan mieleen, toisin kuin useille tallin muille polleille. Neiti menee hyvin sekä pohkeenväistöt että muutkin koulukiemurat jotka kuuluvat Helppon C:n - Helpon A:n kouluohjelmiin. Erityisesti tytteliinin mieleen kuitenkin ovat laukanvaihdot. Se suorittaa niitä innolla ja vähän turhankin usein.

Esteistä Taina tykkää myöskin. Oikeastaan neiti on sellainen monitoimihevonen, joka tykkää ihan kaikesta ja kaikista. Esteillä se menee rauhallista laukkaa, mutta jos pyydetään niin kyllä se kovaakin osaa mennä. Taina on juuri sopiva jonkun aloittelijan ensimmäisiin kisoihin. Se on helppo kääntää, ja koska se on rohkea se ei kiellä omituisimmillakaan esteillä. Tainasta itsestäänkin on mukavampi mennä kovaa, mutta se osaa hillitä itsensä oikein hyvin.

Kilpailuissa Taina säilyttää hermonsa, eikä se ole kovinkaan erilainen kuin normaalisti ratsastaessa. Jos päästään kunniakierrokselle asti, niin vähintään siellä se menettää itsehillintänsä ja laukkaa kiitolaukassa kenttää ympäri. Mieluusti se sitä tekisi vaikka kuinka pitkään, mutta joskushan on lopetettava ;P Neiti nimittäin rakastaa esiintymistä, ja sen mielestä on ihanaa esittää myös näyttelyissä parasta, vaikkei se sitä olisikaan.

Maastoilu - melkein ihanin sana Tainalle. Neiti kuuluu siihen suureen virtuaalihevosporukkaan, joka rakastaa maastoilua. Tosin Taina voi olla hiukan säikky joissakin asioissa, kuten silloin, jos lunta putoaa puusta tai joku lintu lehahtaa äkkiä lentoon.
Maastoesteitä hypätessä Taina ei itse osaa arvioida, hypätäkö vaiko eikö, joten se luottaa täysin ratsastajaan. Jos ratsastaja menee laukassa tarpeeksi lähelle estettä, Taina ajattelee: "Okei, toi kai sit pitää hypätä kun pyydetään." Ja hyppää esteen, ties minkä kokoinen se onkin. Ainakin se yrittää. Taina oppii helposti, se on itsevarma ja luottaa myös ratsastajaan.

Lastatessa ja kuljetuksessa Taina on edelleen rauhallinen. Kavereiden kanssa matka sujuu rattoisasti, mutta yksinkin voi matkustaa. Autoon menokaan ei ole ongelma, polle vaan talutetaan sisään, laitetaan luukku kiinni ja lähdetään ajamaan.

Laumassa Taina ei ole pomo, mutta ei myöskään anna muiden syrjiä sitä. Kun Taina suuttuu, se osaa näyttää sen oikein voimakkaasti, ja osaa antaa kuritusta jopa lauman pomolle, mikäli siltä tuntuu. Yleensä kuitenkin on muiden kanssa ihan sulassa sovussa :)

Taluttaessa - kuten aina, Taina on rauhallinen ja luottaa taluttajaan. Se menee ihan minne vain, jos ihminen niin haluaa. No, ehkei nyt ihan palavaan talliin tai sellaiseen, mutta sellaiseen kukaan tuskin hevosta vie. Taina ei myöskään karkaa kovin helposti, ihmisten ja tallikavereitten kanssa on turvallista olla, ja sen Taina tietää. Metsästähän voi vaikka tulla mörkö!

Yleisesti tämä meidän Taina-neiti on kovin kiltti ja sopii hyvin vasta aloittelevalle hevoshullulle. Kilpailu-urankin odotetaan olevan valoisa, sillä helppo ratsastettavuus sun muut kymmenet hyvät puolet jotka Tainasta löytyvät ovat kovasti hyödyksi. Sopii myös ihmetellä, miten oikein tälläinen mukava rakkauspakkaus on tullut maailmaan. Isänä levoton mutta kovin komea oripoika ja emänä nirso mutta mukavainen tammuska. Emän puolelta kuvaus sopii melko hyvin Tainaan, mutta tuo isä ei ihan nyt ole meidän neidin tyyppinen...

Sukutaulu
 isä
 Hopeakuun Paprika
 k. 29.3.03
 ii. Jalavakadun Basilika  iii. Luonnos-Varvin Tuisku
 iie. Kartanon Oregano
 ie. Taikatuulen Pisara  iei. Hallusinaatio
 iee. Tuulesta Syntynyt

 emä
 Liinahaan Kristalliprinsessa
 k. 20.3.03

 

 ei. Lepardi's Velho-Prinssi  eii. Harjanteen Prinssi
 eie. O.T. Narsissi-Velho
 ee. Madildo  eei. Kasanova
 eee. Metsälän Pipari
Hoitamisesta...
Varusteet, Päiväohjelma + hoito-ohjeet
- Sadeloimi, Toppaloimi, fleeceloimi, 2 vilttiä ja 2 loimivyötä
- Nivelkuolaimet
- Suitset
- Estepainotteinen yleissatula
- Koulupainotteinen yleissatula
- Harjaämpäri (sis. 2 pölyharjaa, 2 kumisukaa, 2 kaviokoukkua, 2 kovaa harjaa, 2 pehmeää harjaa, 2 piikkisukaa ja 2 pääharjaa sekä 12 kappaletta hinkkaussieniä ja tiskiharjan)

Päiväohjelma Maanantai: Esteitä n. 2h
Tiistai: Vapaata
Keskiviikko: Koulua n. 1½h
Torstai: Esteitä n. 1½h
Perjantai: Maastoilua n. 2h
Lauantai: Vapaata Sunnuntai: Juoksutusta/Irtohypytystä n. 1½h

Hoito-ohjeet Tarhailee klo 9-20 muiden kanssa Iso sivutarha 1:sessa.

Tarhaus: - Jos tihkuttaa/sataa vähän päälle sadeloimi
- Jos sataa kovasti päälle viltti ja sadeloimi, vain vähäksi aikaa ulos
- Jos pakkasta on 10-15 astetta päälle fleeceloimi
- Jos pakkasta on 15-25 astetta päälle fleeceloimi ja toppaloimi
- Jos pakkasta on 25-30 astetta päälle fleeceloimi ja toppaloimi. Vain vähäksi aikaa ulos!

Copyrights
Kaikki materiaali: Maija L. 2003

Kopiointi on ehdottomasti kielletty tekijänoikeuslain nojalla!