Harry Potter Club

Tisztelt Muglik!
A Harry Potter könyvekkel és a klubélettel kapcsolatos információkhoz a könyvesboltra kattintva juthattok hozzá.
Kedves Varázslótársak!
Ti persze tudjátok, hogy hol keressétek a bejáratot. Figyelmetekbe ajánlom a Kóbor Grimbuszt is! 

 

HPC tábor

 

Az első magyarországi, földön is játszható kviddics szabályai

 

Kicsoda Harry Potter?

Kiskamasz, akit nevelőszülei mostohasorban tartanak, és ki nem állhatják, hogy a kis Harry-vel egyre-másra különös dolgok történnek, mivel ők maguk "...köszönik szépen, teljesen normálisak". Harry 11 évesen tudja meg, hogy varázsló. Felveszik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, ahová már mint varázslókörökben jónevű személy érkezik, mivel csecsemőként, tudtán kívül legyőzte a világ egyik legnagyobb feketemágusát. Híre-neve csak emelkedik a vele és körötte zajló viharos és rendkívüli események következtében. Harry megtapasztalja, hogy hiába minden varázslat és bűbáj, a varázsló is csak ember...

A szerzőről:

Joanne Kathleen Rowling Walesben született, franciát és klasszika filológiát tanult az egyetemen. Portugáliában, ahol tanárként dolgozott, összeházasodott egy ottani televízióssal. Kislányuk született, ám hamarosan elváltak, és Rowling gyermekével együtt visszaköltözött Nagy-Britanniába. Mint elvált, éppen munkanélküli, gyermekét egyedül nevelő, harmincas évei elején járó asszony, egy edinburghi kávézó asztalán írta első könyvét. Egy sor kiadó utasította el a kéziratot, mígnem a Bloomsbury fantáziát látott benne. A Harry Potter és a bölcsek köve hatalmas sikerének köszönhetően Rowling egy csapásra gazdag ember lett. A kávézót még ma is látogatja, ám - mint egy interjújában megjegyzi - jó érzéssel tölti el, hogy ma már többet is megengedhet magának, mint egyetlen kávét két óra alatt.

A világon több tízmilliós példányszámot elért mese mindenhol a sikerlisták csúcsait döngeti, Kínában éppúgy, mint Magyarországon.

Kinek szól?

Mint azt a magyar és külföldi tapasztalatok is mutatják a fantaszikus meseregényt felnőttek és gyerekek, szülők és nagyszülők egyaránt falják.
Rowling meséinek van felnőtteknek szóló üzenete is, és írásmódja is olyan, hogy azt minden korosztály egyaránt élvezi. Egyik méltatója leír egy esetet, amit ő maga látott. A vonaton utazva figyelt fel egy elegáns, idősebb úrra, aki újságja mögé rejtve olvasta Harry Potter történetét.

Fordítások:

Eddig mintegy 35 nyelvre fordították le, több mint 200 országban adták ki.
Sokak véleménye szerint a magyar fordítás különlegesen jó, néhol szinte meghaladja az eredeti szöveg színvonalát.

Film

A könyvsorozat első részéből film is készül a Waner Bros. gondozásában, Chris Columbus rendezésében.

További Harry Potter kötetek:

A szerző összesen hét kötetet tervez, melyekre a magyar olvasóközönség is számíthat. 
A sorozat első kötetére sok ezer gyerek emlékezik majd úgy, mint első igazi könyvélményére. Szülők telefonjai és kiadónkhoz érkezett levek számoltak be "egyáltalán nem olvasó" tizenévesek olvasási lázáról s arról, mennyire várják a folytatást.

A sorozat részei:
 

1. rész
Harry Potter és a bölcsek köve
2. rész
Harry Potter és a Titkok Kamrája
3. rész
Harry Potter és az azkabani fogoly
4. rész
Harry Potter és a Tűz Serlege

 

A HPC weboldalait a Harry Potter Club boszorkái és varázslói készítik Önmaguk és a Ti szórakoztatásotokra. Kérdésed, véleményed küldd el a hpc@uze.net e-mail címre.