SMS Prepaid Reload System Direct 2 U
U Earn Money When People Talk

Turn Your Handphone Into a Money Making Machine::SMS Prepaid Reload System Direct 2 U:You Earn Money When People Talk:24 Hours a Day No Matter Where U Are::

Main Menu

SMSBiz-MasterCard Electronic Card has arrived!! Please get your cards from SMSBiz HQ, Branch offices or nearest Reseller.
 

 

Hubungi Kami

(Mohd Rafzi Ahmad)
Agent Acct:- 5229
Tel :- 0163036880
 

Acct No : 114057839012

MBB Ampang Park

Acct No : 05060133060521

Jln Dato Bandar Tunggal Seremban


 
 
 

Pengenalan Perniagaan

Terdapat kira-kira 9.5 juta pengguna telefon bimbit/mobile phone di Malaysia,   Lebih 70% daripada nya adalah penguna pra bayar tambah nilai/prepaid card. Setiap bulan penggunaan prepaid melebihi 400 juta ringgit (melebihi RM13.3 juta sehari) dan pasarannya semakin berkembang luas dan pantas.

Lihat sahaja di sekeliling kita, tidak kira samada keluarga kita, adik beradik, saudara mara kita serta rakan sekerja, rakan sama belajar atau yg masih sekolah pun sudah menggunakan mobile phone. Ia bukan barang mewah lagi tetapi ia suatu keperluan bagi kehidupan masa kini di Malaysia.

Dan kebanyakan dari mereka ini adalah pengguna prepaid. Setiap pengguna prepaid card akan membuat isian semula/Reload card pada setiap bulan untuk mereka membuat panggilan


 
SMS BIZ Sdn Bhd ialah pemasaran SMS Sistem Terus Pra-bayar Tambah Nilai 2 U (SMS Prepaid Reload System Direct 2 U)  untuk membolehkan semua warganegara membeli prepaid tambah nilai melalui SMS.
 
Apakah SMSBiz?
SMSBiz Sdn.Bhd. adalah satu-satunya syarikat tempatan yang mula-mula memperkenalkan penjualan kad pra-bayar/ prepaid dijalankan menerusi KAEDAH SMS (Short Message Services). 
Ianya berbeza dengan kaedah tradisional di mana kad pra-bayar dibeli dari kedai-kedai telefon. Dengan menggunakan perkhidmatan SMSBiz, anda tidak perlu lagi menggores pada kad kerana nombor siri dan nombor PIN dihantar terus ke telefon anda. Setelah nombor PIN diterima, anda sudah boleh menambah nilai (TOP-UP) akaun prepaid anda.
 
Mengapa Perlu Anda Bertindak Sekarang menyertai Perniagaan ini?
Purata rakyat Malaysia membelanjakan kira-kira 5%-15% pendapatan asas mereka untuk pangilan telefon. 
Pasangan anda, adik-beradik, saudara-mara, kawan-kawan serta teman sekerja antaranya atau sebahagian besar daripada mereka menggunakan kad pra-bayar. Jika anda tidak menjalankan perniagaan ini, mereka akan tetap menggunakan telefon bimbit kad pra-bayar yang dibeli daripada orang lain setiap minggu atau bulan. Anda patut mengesyorkan kepada mereka bagaimana cara untuk berjimat dan seterusnya menambah pendapatan mereka. 
Bagaimana Dengan menyertai SMSBiz anda boleh Menambah Pendapatan? 
Setelah anda mendaftar sebagai ahli SMSBiz, anda dikenali sebagai Agent. Selaku Agent anda berhak untuk mendapat keuntungan dan bonus. Terdapat 4 keuntungan yang akan diperolehi iaitu Untung Runcit (Direct Profit), Keuntungan diatas Kumpulan bawahan anda, Bonus kepimpinan, Bonus Bulanan Kumpulan dan Bonus sukuan tahunan. Setiap tajaan baru akan dibayar dengan bonus, begitu juga sekiranya Agent di bawah anda menaja Agent baru atau membeli kad prabayar untuk kegunaan sendiri atau untuk orang lain menerusi perkhidmatan SMSBiz, anda akan menikmati bayaran bonus atau komisyen selaku penaja.Tentang bonus dan komisen yang istimewa akan dibincangkan di dalam bab Pelan Pemasaran nanti. 
 
Apakah Kerugian Anda Sekiranya Tidak Menyertai SMSBiz?
Anda tetap menggunakan telefon anda dan membeli kad di kedai seperti biasa tetapi anda tidak memperolehi apa-apa bonus atau peluang untuk menambahkan pendapatan. Keluarga, kawan-kawan dan orang sekeliling anda akan membeli kad pra-bayar dari orang lain. Di waktu tengah malam, di kawasan terpencil atau di waktu cuti umum, jika kad pra-bayar anda tamat, tentulah anda tiada cara lain untuk menambah nilai pra-bayar anda. Sedangkan anda amat memerlukannya pada ketika itu.
 
Apakah Produk Yang Diedarkan Oleh SMSBiz?
SMSBiz adalah pembekal ekslusif kad-kad pra-bayar di Malaysia iaitu sebanyak 32 jenis kad dari kesemua syarikat telekomunikasi. Anda boleh mendapatkan maklumat ini secara terperinci dengan melawat halaman web rasmi SMSBiz Sdn.Bhd. : http://www.smsbiz.com.my/.Kad-kad ini digunakan setiap hari oleh pengguna-pengguna di Malaysia yang mana bilangannya kian bertambah pada setiap masa. 
 
Apakah Peluang Yang Perlu Direbut Dalam Perniagaan Ini?
Ini adalah satu peluang perniagaan di mana orang ramai boleh memanfaatkan kuasa beli mereka kepada kuasa mengaut keuntungan. Ahli-ahli tidak perlu mendapatkan nombor atau jenama telefon baru, anda tetap akan menggunakan telefon sepertimana yang anda gunakan sekarang; PELUANG INI DIBERIKAN KEPADA PENGGUNA KAD PRA-BAYAR BIASA UNTUK MEMPEROLEHI PENDAPATAN YANG AMAT LUAR BIASA BERBANDING MASA DAN TENAGA YANG DICURAHKAN. KERJA SEDIKIT, UNTUNG BANYAK.
Kita patut berterima kasih kepada Mr.Yap Kit Chuan yang mana hasil dari kerja keras, inovasi dan teknologi yang disumbangkan oleh beliau telah membolehkan seluruh rakyat Malaysia memperolehi pendapatan sampingan yang mungkin dapat mengatasi pendapatan tetap mereka. Tidak hairanlah mengapa beliau telah dianugerahkan "The 2nd Asia Pacific/Malaysia e-Entrepreneur Excellent Award 2003".
 
Bagaimana perniagaan ini di jalankan?
Modul perniagaan SMSBiz adalah memerlukan ahlinya membeli dan menjual kad pra-bayar samada untuk kegunaan sendiri atau orang lain dengan menggunakan kaedah SMS telefon bimbit. Apa yang baiknya, kos permulaan RM 88.00 adalah sangat rendah jika dibandingkan dengan pendapatan dan kemudahan yang bakal anda perolehi.
 • RM 18 - bayaran pendaftaran ahli seumur hidup (Life Time)
 • RM 10 - MasterCard Electronic
 • RM 60 - akan di kreditkan ke akaun SMS BIZ anda sebagai modal (Working Capital) untuk memulakan perniagaan ini. (Mean that the momrent anda register sahaja, anda sudah boleh tambah nilai (Top-Up) sebanyak RM60)

Sebagai contoh:
Memesan kad reload memerlukan anda menekan nombor password 4 angka dan dua digit kod produk dan
hantarkan kepada 0122190002 atau 0133990002. Tidak sampai beberapa saat, satu nombor siri dan pin reload baru dihantar kepada anda menerusi SMS. Mudah bukan?

 
Perbankan Secara Mobil?
Ahli-ahli dapat menikmati kecanggihan teknologi dalam kaedah perbankan secara mobil menerusi perniagaan kad-prabayar seperti membeli produk-produk pra-bayar, mendaftar ahli baru, memindahkan wang dari satu akaun ke satu akaun, menyemak baki akaun dan sebagainya. Kesemua ini dijalankan melalui kaedah SMS (Short Message Services).

 
SMSBiz system allow participating agent to do transaction anywhere, anytime. Using the SMS command or through web interface, one can purchase and resell various reload coupons for a guaranteed profits.

Cukup mudah, ringkas dengan modal yang sangat rendah untuk memulakan perniagaan dengan SMS BIZ Sdn Bhd. Setiap transaksi di buat melalui sistem mudah alih GSM dalam tempoh beberapa saat sahaja. Tidak perlu menyimpan stok dan tidak perlu bersusah payah menjual.

Konsep Perniagaan
SMS BIZ dijalankan berdasarkan konsep e-dagang untuk membolehkan mereka yang menjadi agent Syarikat membuat transaksi 24 jam sehari tidak kira dimana mereka berada.

Dengan menggunakan teknologi SMS atau Web Interface , seorang agent boleh membeli dan menjual Prepaid Reload hanya dengan menghantar command SMS di telefon bimbit mereka dan menerima PIN NO Prepaid Reload melalui SMS. dalam beberapa saat sahaja. Konsep amat MUDAH, RINGKAS, SENANG DAN PANTAS..

Kenapa anda harus menceburi perniagaan ini? (Why you should do this business?)
 • Terdapat hampir 7.5 juta pengguna talifon bimbit di Malaysia menggunakan perkhidmatan pra-bayar/prepaid.
 • Hasil jualan kad Pra-bayar melebihi RM 400 juta sebulan atau RM 13.3 juta sehari.
 • Pasaran telah tersedia ada (setiap pengguna prepaid card akan membuat isian semula/Reload card pada setiap bulan, -Pelangan anda menanti anda setiap bulan.). Pasaran amat luas dan berkembang dengan pantas.
 • Keuntungan Lumayan
 • Pendapatan tiada had dan boleh diwarisi.
 • Tiada seminar mingguan, tidak perlu menyimpan stok produk, tiada stokis, boleh berurusan 24 jam sehari 7 hari seminggu di mana sahaja.
 • Produk yang TIDAK PERLU di pekenalkan lagi dan senang dijual
 • Membina empayar perniagaan di seluruh Malaysia.
Apa yang anda dapat jika menyertai nya sekarang dan faedah memulakan perniagaan ini
 • Anda mendapat diskaun pembelian Prepaid Reload untuk diri anda dan mendapat untung bilamana anda menjual kepada orang lain. 
 • Bonus atas jualan agen agen dalam kumpulan. (Sila lihat Agent's Bonus Plan)
 • Pendaftaran hanya RM18 seumur hidup.
 • Kesemua Urusan adalah melalui SMS saja. MUDAH, RINGKAS, SENANG DAN PANTAS
  + Pembelian Kupon Prepaid, menaja Agent, menukar password dan menyemak status.
  + Kemudahan Tele-Banking seperti pertanyaan baki, tambah nilai, pindahan wang dan pengeluaran wang.
  + Perkhidmatan 24 jam setiap hari.                
 • Anda di umpamakan sebagai kedai bergerak, dimana saja anda pergi tak kira masa dan ketika di mana sahaja, boleh menjual atau reload/tambah nilai prepaid untuk diri anda sendiri.
 • Untuk tambah nilai tidak perlu ke pejabat, wang boleh di deposit ke bank dan SMS maklumat slip bank.
 • Pengguna prepaid di Malaysia melebihi 7.5 juta dengan jualan melebihi 600 juta sebulan (2003)
 • Dengan menggunakan sendiri dan menaja 10 orang sahaja boleh melayakkan anda layak memperolehi pendapatan 5 angka.

Peringatan (Remember this...)

Tidak kira anda menerajui perniagaan ini atau tidak , Anda akan tetap menggunakan telefon anda dan membeli kad prepaid setiap bulan .....Keluarga, kawan-kawan dan orang sekeliling anda akan tetap menggunakan servis kad pra bayar dan membelinya dari orang lain.atau mungkin mereka di taja oleh orang lain....Perlukah anda menanti lagi......??????

 
 

JADI APA TUNGGU LAGI.......MAHU MULAKAN SEKARANG??

<<CLICK TO REGISTER NOW>>

 

Disclaimer:- Laman ini bukan laman rasmi SMSBiz.. Laman dibina hasil initiatif kami sebagai agen/Reseller kepada SMSBiz Sdn Bhd. Sila Klik Sini untuk ke laman Rasmi