page-4
het GEZONDHEIDS ABC
deel 1: A - J
klassiek homeopaat Bernard Kol
ABRIKOOS: 1 kop PURE abrikozennektar (apricot nectar) bevat
3,304 IUs vitamin A, klein beetje  B1, B2, niacin, folic acid, vitamin C, calcium, copper (koper), iron, magnesium, phosphorus, sodium (natrium), and zinc, and 286 mgs kalium (potassium).
1 kopje of een paar lepels kunnen normale
misselijkheid, overgeven of diarree al verhelpen.
Home
pagina1
HOMEOPATHIE

ACETYL: Acetylsalicylzuur houdende medicijnen hebben als bijwerking verhoogde kans op maagbloedingen, een negatieve invloed bij gebruik van anticoagulantia en een slechte invloed op nieren en lever.  {salicine}
Homeopathie
GRIEP etc etc
biologische groenten
ACHYRANTHES ASPERA: ayurvedisch kruid, ontstekingswerende eigenschappen.
Vaccinaties
ACUPRESSUUR: is een vereenvoudigde vorm van acupunctuur.
De volgende massagepunten bij pijn: ischias-knieholte; hoofdpijn-voorzijde slapen, naast nekspieren/onderzijde schedel; kiespijn-binnenkant pols, mondhoek, tussen duim en wijsvinger (meridiaanpunt); buikpijn-maagkuiltje, lendenen naast wervelkolom.
naar ABC deel 2 K-Z
naar  pagina 1
         
           inhoud:
Homeopathie
    - algemeen
    - Materia Medica
    - Arnica
    - boeken
    - doe het zelf

Biologische voeding
    - waarom
   
                                Vaccinaties
    - waarom
    - kinkhoest
    - alternatieven
    -   gevolgen
    -   BMR
    -   polio
    - internet adressen
                                Diversen 
ABC
   - ADHD
   - babies
   - baring
   - hormonen
   - ICSI
   - IVF
   - St Janskruid
                                      Plaatjes
    - Arnica
    - Calendula
    - Hypericum
    - Rhus toxicodendron
    - Vanessa Mae
                                LuchtVerkeersleiding
ADEM: slechte adem, halitose: een droge mond zorgt ook voor een slechte adem, er blijft dan teveel sulfur in de mond zitten. Verder kunnen bv. de tanden of het tandvlees de oorzaak zijn (87%), bacteriŽn op het achterste gedeelte van de tong (de tongrug),  (chronische) ontstekingen van tanden, mond, keel, amandelen, bovenste luchtwegen, bijholten, maagslijmvlies; verstoring in de darmen waardoor darmgassen ontstaan die via het bloed en de longen in de adem terecht komen.
ADEMHALING: Het verband tussen een goede ademhaling en het lichamelijk welzijn en hoe je moet ademhalen staat bv. in het boek 'Ademhaling, een bron van energie' van C.H.Speads via Meulenhoff f27,50 (1-1987)
Ga zitten in kleermakerszit en recht de rug. Haal krachtig en diep adem, probeer hierbij de buik als het ware naar beneden te drukken. Adem langzaam uit en blaas hierbij bijvoorbeeld op een pluim om de uitademing zo lang mogelijk aan te houden. Vijf keer herhalen. Hef nu de armen omhoog, adem diep in en rek de rug zover mogelijk uit. Breng de armen weer naast het lichaam en adem zo langzaam mogelijk helemaal uit. Ga op de rug liggen, leg de handen op de buik zodat voelbaar is of de ademhaling diep genoeg gaat en adem langzaam in en uit. Vijf minuten volhouden daarna gaan slapen als een roos. (8-1994)
AFVALLEN: Het is niet zo belangrijk hoeveel we eten, maar wat we eten. CalorieŽn tellen is ook niet belangrijk, de spijsvertering houdt daar ook geen rekening mee. Het moment waarop gegeten wordt is veel belangrijker. Het is zeer wel mogelijk dat we overgewicht hebben en toch 'ondervoed' zijn. We krijgen dan wel voldoende (en zeer waarschijnlijk teveel) calorieŽn binnen, maar niet genoeg essentiŽle voedingsstoffen. Dus met alleen volwaardige voeding kan je al afvallen. Meestal eten dikke mensen niet teveel maar verkeerd.
Wie wil afvallen moet voldoende drinken, minimaal 2 liter per dag. Drink ook eens een glas groentesap per dag, evt. verwarmd, dat geeft energie.
    AFVALLEN          VERMAGEREN           DIEET
Als gevolg van diŽten slaat het lichaam efficiŽnter vet op. Een vetcel bevat een ingebouwd verdedigingsmechanisme dat een tegen-aanval inzet als we op dieet gaan, dat blijkt uit een recent onderzoek. Dat komt doordat het aantal lypogenische (dus vet vormende) enzymen, die het vet helpen ophopen verdubbelt. We worden niet alleen twee keer behendiger in het opslaan van vet, maar tegelijk twee keer slechter in het loslaten ervan en half zo efficiŽnt in het laten krimpen van de vetcellen. Dus worden deze laatste 'slimmer' en groter. Uit onderzoek blijkt dat onze vet-cellen zich gaan delen en dus vermenigvuldigen als we diŽten. Dat heeft te maken met de oertijd toen we cycli van hongersnood gevolgd door perioden van voldoende voedsel hadden. Toen was het vrouwelijke lichaam erop gericht voldoende vet vast te houden voor het geval dat ze zwanger zou worden. Dat was nodig voor de baby, voor de overleving van de soort. Als we op dieet zijn geeft ons li-chaam wat spiermassa vrij omdat dit de stofwisseling ver-traagt. Spieren zijn meta-bolisch actief weefsel. Ons spier-weefsel ver-brandt continu calorieŽn. Vet is alleen maar reser-ve, voorraad voor echt slechte tijden. Als je lichaam dus wat spiermassa verliest door te diŽ-ten, vertraagt de stofwisse-ling en heb je minder calorieŽn nodig om te overle-ven.
Op een gezonde manier afslan-ken kan alleen door naast verstan-dig te eten (volwaardig voedsel) ook te bewegen, dan krijg je meer spieren, je krijgt een mooier figuur maar je hoeft niet per se minder te gaan wegen. Het vet is zogezegd omgezet in spieren.
Willen we onze vetcellen te slim af zijn dan moeten we ver-schil-lende, kleinere maaltijden gebruiken. Verder is het beter om 's avonds niet te eten. Na het werk gaan onze vetcellen juist aan de slag. Ons metabolisme vertraagt omdat we ons voorbereiden om te gaan slapen. We hebben nu niet veel calorieŽn meer nodig dus de vetcellen kunnen aan het werk.
Het is beter om kleine hoeveelheden te eten, gespreid over de dag, en niet te veel 's avonds. We mogen alles eten zolang we maar niet overeten en alleen eten uit honger. Alles wat je over-eet, dat kan ook magere yoghurt of droge volkoren beschuiten zijn, wordt opgeslagen in de vorm van vet. Ongeveer 2000 calorieŽn gespreid over de dag is voldoende, eet je het in twee grote maaltijden dan sla je weer vet op.
Het is voldoende om drie keer per week telkens drie kwartier licht aerobics oefeningen te doen: wandelen, joggen, fiet-sen. Als je overdreven begint te trainen voelt het lichaam, de vetcel-len, zich bedreigt en laat het geen vet los. Voor ener-gie gaat het dan een beroep doen op de aanwezige suiker en op spierweef-sel.
Geschreven naar aanleiding van 'Outsmarting the female fat cell'-Debra Waterhouse-1993.
{gewichtsverlies}
Eťn op de 3 Amerikanen is te zwaar, in Nederland is 5% van de bevolking veel te zwaar en 35% aan de zware kant. Naast het voedingspatroon speelt ook aanleg een rol bij het ontwikkelen van overgewicht.
Wie een afslankdieet maar korte tijd volhoudt, komt daarna meestal weer snel aan. Dr. Kempen-Rijksuniversiteit Limburg: 2 maanden op een streng dieet is tekort, want een jaar later zijn de meesten weer bijna even zwaar. Het is alsof het lichaam op het verminderde voedselaanbod reageert met een verhoogde efficiency in het energieverbruik en in de vetopslag. Bij een volgende poging wordt het daarom moeilijker om weer gewicht te verliezen. Het lijkt erop dat periodieke afslank pogingen een negatieve invloed op de totale energie- en vet-huishouding van het lichaam hebben. Het yo-yo-effect zorgt voor weerstand tegen afvallen en voor een verhoogd risico voor hart en bloedvaten. Een 'afslankdieet' van gezonde natuurlijke voeding gecombineerd met 3 maal per week anderhalf uur bijv. aerobic- en fitnesstraining geeft de meeste kans van slagen, het lichaam houdt dan minder vast aan zijn vetopslag. En lichaamsbeweging vermindert juist het hongergevoel. De methode Montignac is een goede methode.
Een laag calorisch dieet geeft al snel tekorten aan mineralen, vitaminen en phyto-nutriŽnten en soms ook eiwitten.
Dik wordt je van bier, witbrood, witte rijst, aardappelen, suiker. Goed is groenten, volkoren, cacao, (rode) wijn. 
Goede koolhydraten zijn: fruit, volkoren produkten, groenten, peulvruchten.   {dieet,gewichtsverlies}
AIDS:   AIDS en HIV zijn twee verschillende zaken (ziekten). (P.Vroon-95)
  Volgens veel homeopaten is Aids een terugkeer van de oorspronkelijke geslachtsziekten gonorrhoea en syfilis, alleen in een iets andere gedaante en nu resistent geworden voor alle chemische medicijnen. (95)
Aids stamt hoogstwaarschijnlijk uit Afrika. Afrikaanse apen dragen virussen met
  zich mee die nauw verwant zijn aan het HIV. Deze virussen werden SIV's
  genoemd, simian immunodeficiency viruses ter onderscheiding van de human-vorm. De stap van de aap naar de mens heeft op z'n vroegst eind 19de eeuw plaatsgehad. Er zijn nu verschillende typen aids uit AziŽ en Afrika Nederland binnengekomen. Gemiddeld duurt het tien jaar na besmetting, voordat je ziek wordt. Er is een klein groepje besmette mensen met een sterke afweer, die normaal doorleven.  (9-96) {vaccin}
Baby's die bij hun geboorte antistoffen tegen HIV in hun bloed hebben, hebben dat van hun moeder. Het verdwijnt binnen 1 of enkele maanden, tenzij de baby zelf ook geÔnfecteerd is (voor of tijdens de geboorte). Maar het blijkt dan dat sommige geÔnfecteerde baby's na een maand of 8 het virus opgeruimd hebben en geen 'eigen' HIV-antistoffen meer hebben. Dat sommige baby's het klaarspelen het aidsvirus op te ruimen is (voor artsen) bevreemdend, temeer daar hun afweersysteem nog relatief onrijp is. (The Lancet)  Over voeding (borstvoeding) of andere ziektes (doorgemaakte of niet) wordt (helaas) niets vermeld.  (9-96)
Het HIV-virus is een al lange tijd bestaand virus en tot nu toe voor de mens ongevaarlijk.    Maar door alle chemische medicijnen en vaccinaties heeft het geleerd zich aan te passen, en bij zieke mensen kan het nu wel een lastig probleem veroorzaken.
  Het enige vaccin wat er is, is een verzwakt virus. Dit kan waarschijnlijk beschermen tegen ziek worden. Maar je bent dan wel geÔnfecteerd met een aids en/of HIV-virus. Het   stelt je  voor een gigantisch ethisch probleem. Je gaat een populatie met HIV infecteren,   weliswaar verzwakt, maar je weet niet of het zich om kan vormen tot een agressief  HIV. Dat laatste is niet helemaal onwaarschijnlijk, want het virus weet zich bliksemsnel    te veranderen. (9-96)
  Besmetting met het virus HIV gaat gepaard met verlaagde cysteÔne- en GSH-niveaus in bloed en bepaalde immuuncellen. (13-93)
Maar natuurlijke weerstand, dus een sterk immuunsysteem, tegen het HIV-virus bestaat ook. Een stam in Kenia en Amerikaanse blanken (van Europese afkomst) zijn ongevoelig voor Aids/HIV. Zij zijn blijkbaar (en hun voorouders) in natuurlijker, gezondere omstandigheden opgegroeid dan de meerderheid van de hedendaagse bevolking. (13-96)
Aids heeft voor een groot gedeelte te maken met emotionele (onderdrukte) problemen. Het komt als ziekte al eeuwen voor (geslachtsziekten), maar door milieuvervuiling zijn grote groepen er vatbaar voor geworden. Je immuunsysteem moet het toelaten, maar er zijn ook mensen waarbij het immuunsysteem het echt niet toelaat (resistentie).
  Niet alle Aids patiŽnten hebben ook HIV (alhoewel het dan vaak geen Aids genoemd wordt), en niet alle HIV-patiŽnten krijgen Aids.
  HIV positieve mensen krijgen alleen AIDS als zij medicijnen gaan slikken of een erg zwak immuunsysteem hebben (dankzij medicijnen, vaccinaties, drugs etc.).
AZT en ACTH zijn zeer giftige medicijnen, patiŽnten met een zwak
  immuunsysteem zullen alleen al door deze medicijnen sterven.
ALLERGIE: Een allergie is altijd het gevolg van een overmatige of verkeerde reactie van het immuunsysteem en is in veel gevallen erfelijk bepaald. Het immuunsysteem maakt teveel histamine vrij en daardoor ontstaan de symptomen.
De stijging van het aantal allergie-patiŽnten is o.a. het gevolg van de vaccinatie-programma's. Kinderen maken minder kinderziektes door; onderzoek in Guinee-Bissau bevestigt de hypothese dat mazelen het ontstaan van een allergische constitutie (atopie) voorkomt.
Schimmels veroorzaken het vaakst allergieŽn (30%), op de 2e plaats staan chemische toevoegingen in kant-en-klaar maaltijden (21%), 3e plaats huisstofmijt (20%). (13-94)
Het aantal kinderen met koemelk allergie neemt toe. (5-1995)
koemelk allergie begint meestal voor het eerste levensjaar. De gevoeligheid lijkt daarna af te nemen, maar het wordt weggedrukt door andere allergieŽn. Op latere leeftijd komt het meestal weer tevoorschijn als een koemelk-intolerantie. De allergie-klachten zijn van dermale (huid), respiratoire (longen), of gastro-intestinale (maag-darm) aard. De symptomen treden snel na de inname van koemelkprodukten op.
Voedselallergie: 30% van de Nederlanders lijdt aan een of andere vorm van voedselallergie. ('94)
Allergie kan ook een extreme gevoeligheid voor iets psychisch zijn wat uitgegroeid is tot een lichamelijke reactie.
De bekendste allergie veroorzakende voedingsstoffen zijn: koemelk(eiwit), lactose (melksuiker) gluten, soja, tarwe-eiwit, cacao en varkensvlees.
De voeding van de moeder tijdens de zwangerschap en borstvoeding speelt een grote rol. Zeker als de ouders een allergische aanleg hebben. Dan tijdens deze periode koemelk en melkprodukten, eieren, pinda's, vis en soja zoveel mogelijk vermijden. Minstens 6 maanden  borstvoeding geven en daarna pas overschakelen op een dieet van groenten, rijst en fruit; ei en vis pas vanaf een jaar of twee; pinda's niet eerder dan het derde jaar.
  {borstvoeding,latex,voedselallergie}
ALLOPATHIE: de conventionele geneeskunde. De tegenstelling is alternatieve geneeskunde (o.a. Homeopathie, Acupunctuur).
ALTERNATIEVE GENEESWIJZEN: Mensen die naar een homeopaat of een andere alternatieve genezer (acupuncturist) gaan zijn meestal beter opgeleid dan degenen die het niet doen. ('95)
Alternatieve geneeswijzen zijn meestal gericht op het genezen van de hele mens, terwijl de allopathische artsen gericht zijn op het onderdrukken van symptomen/klachten.
AMALGAAM: bevat kwik (50%), zink (1%), zilver(13%) en koper (3%). Na aanbrengen van een verse vulling kan een roodheid van het tandvlees ontstaan (niet door ontsteking) die niet vanzelf weer overgaat, dan moet de vulling verwijderd worden. Kwikverbindingen zijn giftig. Alternatief voor amalgaam: kunststof (moeilijker te verwijderen dan amalgaam) en goud. (1-1988-AG)
Kwik kan vrijkomen bij het kauwen van kauwgom maar ook bij het eten van (SH-) thiolhoudende levensmiddelen (uien, knoflook, zuur fruit) (14-96)
Vier of meer amalgaamvullingen geven een potentieel toxische (giftige) concentratie van kwik in het speeksel. Het blijkt dat het speeksel een organische vorm van kwik bevat, dit is giftiger dan de anorganische vorm. Hoe meer vullingen hoe meer kwik in het speeksel, hoe zuurder (lagere Ph) het speeksel hoe meer kwik. Het kwik wordt door bacteriŽn (Streptococcus mutans, Streptococcus mititor) in het organische methylkwik omgezet en wordt dan door het lichaam opgenomen. Het kwik komt o.a. terecht in de longen, het spijsverteringskanaal, het weefsel van de onderkaak, in de nieren en de lever maar ook in de hersenen (o.a. ataxie, spraakstoornissen, gezichtsstoornissen, doofheid). Amalgaam kan vele klachten veroorzaken: chronische vermoeidheid, verlaagde immuniteit, chronische maag-darmproblemen, eczeem, gewrichtsklachten, slaapstoornis, depressiviteit, voedselintoleranties etc.
Kwik kan zich echter ook met Thymin verbinden, Thymin is een van de 4 voor ons noodzakelijke essentiŽle vetzuren (Adenin, Thymin, Guanin, Zytosin) die in DNA voorkomen. Dit betekent dat genetische veranderingen ontstaan. In 1989 vermoedde men al dat amalgaam een rol in het ontstaan van leukemie speelde. Auto-immuunziekten worden o.a. ook door kwik veroorzaakt, ook is er een band met MS. Kwik blijkt ook invloed te hebben op psychische storingen (o.a. schizofrenie). Het amalgaam-kwik heeft ook invloed op de ontwikkeling van de baby (bv. kleiner geboortegewicht). (13-96)
Na verwijdering van amalgaam norit nemen, dat zou de vrijgekomen amalgaam binden. Homeopatisch kan men 1 of 2 keer Mercurius C30 nemen.
De kwikconcentratie in lever, nier en hersenschors van foetus en pasgeborene komt overeen met het aantal amalgaam-vullingen van de moeder. Reeds twee dagen na het leggen van een vulling, kan men kwik in het bloed van moeder en foetus en in het vruchtwater vinden. Tijdens de zwangerschap kan men beter geen tandheelkundige ingrepen laten verrichten waarbij met amalgaam gewerkt wordt. (Advies Duits Ministerie van Gezondheid) (14-96)
ANTI-DEPRESSIVA: in de periode van 1989-1993 is het aantal recepten voor anti-depressiva verdubbeld; het uitgegeven bedrag steeg met 160% naar 100 miljoen gulden.
ANTI-OXIDANTEN: helpen o.a. lichaamsweefsels zich te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Ook helpen zij het lichaam zich te beschermen tegen de schadelijke effecten van oxydatie in het bloed.  Zij voorkomen de vorming van en/of vangen vrije-radicalen, dat zijn zeer agressieve deeltjes die onder meer verantwoordelijk zijn voor de meeste verouderingsprocessen in ons lichaam. Anti-oxydanten hebben meer elektronen dan ze nodig hebben en maken daarmee vrije radicalen onschadelijk.
De meest bekende anti-oxydanten zijn wel vitamine C en E, maar van vit. A, het enzymcomplex SOD, het mineraal selenium en sommige bioflavonoÔden is ook bekend dat zij goede anti-oxydanten zijn. Andere anti-oxidanten zijn bŤta-caroteen, het enzym glutathion-peroxydase, alfaliponzuur, polyfenolen, gefermenteerde knoflook, chinese groene thee en het beste zijn Verse Groenten, Kruiden en Fruit.
Lipbloemige planten zijn bijzonder rijk aan krachtige anti-oxydanten.
Wat bessen en aardbeien betreft bevatten aardbeien weinig anti-oxydanten en bramen en zoete kersen de meeste. Druiven en rode wijn bevatten ook nog antioxydanten (proanthocyanidinen).
Een tekort aan antioxydanten speelt een rol bij de ontwikkeling van diabetes.('99)
ANTIBIOTICA: Deze medicijnen doden een groot deel van de darmflora, de bacteriŽn die o.a. verantwoordelijk zijn voor de produktie van een aantal vitaminen. Ook sulfanomiden hebben hetzelfde effect. (95) Door antibiotica gebruik kunnen gistachtige schimmels (candida) de kans krijgen in de darmen te gaan woekeren. (95)
Een nadeel van antibiotica-therapie is het optreden van storingen in het immuunsysteem. (91)
BacteriŽn worden resistent voor antibiotica. Zelfs voor een van de laatste antibiotica, Vancomycine, zijn al resistente bacteria.
In Oost-Europa is jarenlang vrijgevig antibiotica gegeven, daar blijken zeer veel bacteria resistentie ontwikkeld te hebben. Deze zullen zich over de wereld verspreiden. Het begint er naar uit te zien dat de rol van de antibiotica uitgespeeld raakt en hier en daar al is. (96)
ARACHIDONZUUR: afkomstig van dierlijke bronnen (vlees, melk) wordt omgezet in de ontstekingsbevorderende (inflammatoire) prostaglandine-2 serie. (13-95)
Arachidonzuur is kankerverwekkend ('99)
De afbraak/omzetting van arachidonzuur wordt geremd door vetzuren uit vis en planten, de meervoudig onverzadigde vetzuren.    {vetzuren}
ASPARTAAM: is een kunstmatige zoetstof, maar dit is wel (op dit moment) de gevaarlijkste chemische zoetstof. Hoofdpijn, epilepsie, geheugenverlies, MS en psychische stoornissen zijn enkele van de gevolgen.(13-96) Het veroorzaakt geboorteafwijkingen, hersenbeschadigingen, hersentumoren (hersenlymfoom), verslechtering van suikerziekte, beroertes, depressies, verlaagd niveau van neurotransmitters, duizelingen('99).
Aspartaam bevat phenylalanine, dit breekt serotonine af, het vernietigt het zenuwstelsel. Bevat verder methanol, DKP, excitotoxine.
Aspartaam zit in apothekersdrankjes, kant en klaar ontbijten, snoep, cornflakes, suikervrije kauwgum, cacao-samenstellingen, koffie, toetjes, laxeermiddelen, multivitamines, frisdrank, slagroom etc.  {stevia}
ASTMA: Een vaste vloerbedekking is slecht voor mensen/kinderen met benauwdheid of astma (stof, huismijt). De universiteit van Wageningen heeft een onderzoek gehouden onder schoolkinderen en daaruit bleek dat een gladde vloerbedekking het beste was. Vervang ook de gordijnen door gladde bv. lamellen of een rolgordijn. ('95)
Astma-patienten mogen bij een stapelbed alleen in het bovenste bed slapen! Beddengoed minstens eenmaal per week wassen op 60 graden.
Ui heeft een anti-astma werking, verlicht de astma-aanval.
Fytotherapie: fructus ammeos visnagae, radix primula, folia eucalypti, herba plantaginis, fructus anisi.
Homeopathie: een constitutionele behandeling.
ASHWAGANDHA: Withania Somnifera. India, Zuid Afrika.
Ayurveda: eczeem, psoriasis, zweren, zenuwstillend, kalmerend (geestelijke verwarring, bepaalde vormen van hypertensie), reumatische pijn, gewrichtsontsteking.
Afrika:  maagstoornissen, luchtwegen.
Anti-bacteriŽle, anti-schimmel eigenschappen, remt kankercellen. Het kan uitschieters van het immuunsysteem onderdrukken(reguleren), bv. bij transplantaties en auto-immuunziekten (bv. bij ME). Bij gezonde mensen wordt het immuunsysteem niet onderdrukt.
AYURVEDA: betekent levenskennis en is de traditionele geneeskunde uit het oude en moderne India. Zij omvat een inwendige en een uitwendige therapie. Zij maakt veel gebruik van reinigingskuren, kruiden, kruiden-oliemassages, voedingsleer en psychotherapie. De Ayurvedische massagebehandelingen zijn heilzaam bij o.a.: pijnen t.g.v. reumatische aandoeningen, verhoogde bloeddruk, migraine, nervositeit en stress, spijsverteringsproblemen, algemene malaise en moeheid en huidklachten.
De kruidenoliŽn stimuleren de huidfuncties en versterken de regeneratie van de lichaamsweefsels en het immuunsysteem. Zowel de massage als de kruiden stimuleren de doorbloeding en de uitscheidingsprocessen.
Het menselijk lichaam bestaat uit fundamentele elementen, de tri-dosha's (Vata, Pitta en Kapha). Deze moeten in balans zijn met elkaar. Er wordt gekeken naar de voeding, psychische gesteldheid, leefwijze, leefomgeving etc.
Ziektes ontstaan door een teveel aan 'Ama' (gifstoffen) in het lichaam.
Avirayur, kruidenmiddel met antivirale, fungicide en afweer versterkende werking. Samenstelling: Aegle marmelos, Curcuma longa, Pongamia glabra, Ocimum sanctum, Cedrus deodora, Cassia tora, Terminalia chebula, Terminalia belerica. Emblica officinalis, Piper longum, Piper nigrum, Zingiber officinale. Bij infecties van de huid en slijmvliezen, colpitis, koortsuitslag, herpes zoster, insectenbeten, wratten, candidiasis, bacteriŽle voedselvergiftiging, ME.('99)
BABY'S: Opmeten kan ontwrichting van de heupjes tot gevolg hebben. De heupen zijn zo kort na de geboorte nog helemaal niet ingesteld op de gestrekte stand. De lengte is ook helemaal niet interessant in het begin. Bij sommige volken en godsdiensten is het ook verboden bij pasgeborenen. (1-1987-AG)
Baby's met een voorkeurhouding in bed, hebben vaker last van heup-, wervelkolom-afwijkingen en een scheve hals. Dus laat ze van houding wisselen.
BABY-praat: rond 9 maanden oud iedere dag minstens een half uur duidelijk tegen de baby praten helpt het ontwikkelen van hun mentale vermogens. Dus woorden herhalen, wijzen op zaken waar ze naar moeten luisteren, wat het is wat ze dan horen, alles wel in een rustige omgeving doen natuurlijk.
Je moet ze een beetje uitdagen, een beetje laten inspannen voor iets wat ze willen. Etc. etc.
De eerste 18 maanden zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Door de baby's te prikkelen door veel te praten en voor te lezen en met ze te spelen etc. help je de hersenen zo goed mogelijk te ontwikkelen. Op die manier maak je ook bv. de kans op dyslexie zo klein mogelijk.
Borstvergroting ?!!
 
wees gewaarschuwd 
  siliconen zijn gif voor 
  uw lichaam en 
   gezondheid 
   ook dat siliconen 
   omhulsel !! 
  
voor meer info 
BIJWERKINGEN: Bijwerkingen van medicijnen behoren tot de 5 meest voorkomende oorzaken van gezondheidsproblemen bij ouderen. Ouderen hebben meer gezondheidsproblemen dan jongeren. Daarvoor slikken ze medicijnen, maar ouderen hebben gemiddeld 2 keer zo vaak last van de bijwerkingen. Die kunnen zelfs zo erg zijn dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen of er aan overlijden.
Sommige geneesmiddelen tegen incontinentie kunnen staar verergeren. (9-96)
Vooral zwangere vrouwen en jonge kinderen kunnen beter maar heel voorzichtig met medicijnen zijn. Vooral het slikken van meerdere medicijnen tegelijk geeft veel meer (ernstige) bijwerkingen, die zeker niet in de bijsluiter vermeld staan.
ECZEEM: het aantal gevallen van eczeem neemt toe, 30 jaar geleden had 5% van de kinderen eczeem, nu al 20%. Het heeft te maken met o.a. de stofwis-seling en vooral (dierlijke) essentiŽle vetzuren. Eczeem is erfelijk en milieu en voeding spelen een grote rol. Eczeem begint meestal tussen 3 en 6 maanden, als de borstvoeding stopt en de baby andere zaken te eten en te drinken krijgt (koemelk, industriŽle voeding). De kinderen hebben vaak stofwisselingsproblemen, vooral met dierlijke vetzuren. Boter, (koe)melk, kaas, en andere niet zure melkproduk-ten, noten, geraffineerde produkten geven vaak verergering. (10-96)
Non-allergische huidlotions kunnen ook verergerend werken, doordat ze minerale oliŽn bevatten. Aanbevolen is in dat geval: lanoline, plantaardige olie zoals olijfolie en amandel(almond) olie, Body-shop en Sunrider producten.
Eczeem is een poging van ons lichaam om schadelijke afvalstoffen te verwijderen zonder het lichaam (de organen) teveel te belasten. Daarom is het belangrijk eczeem niet te onderdrukken met bv. Hormoonzalfjes, maar het lichaam te helpen met dit reinigingsproces. Als men onderdrukt heeft het kind grote kans om bronchitis, astma etc. te krijgen.
EPILEPSIE: Wees bedacht op de mogelijkheid van deze ziekte als een kind telkens even het bewustzijn verliest of als het vaak enkele seconden of minuten niets ziend voor zich uit zit te staren. Of als het zomaar (onbewust) een potlood of iets dergelijks uit de vingers laat vallen. In ernstige gevallen zal het bewustzijnsverlies langer duren en kunnen stuipen optreden. (1988)
25.000 jonge mensen hebben epilepsie, de vallende ziekte (.-1995)
Vroeger werd epilepsie bij 80% met voeding (o.a. rijk aan onverzadigde vetzuren) genezen (Superchannel-1995). Maar omdat de farmaceutische industrie hier niets aan kan verdienen is deze kennis snel ondergeschoffeld.
Absences of petit mal is een lichte epilepsie-aanval de grand mal is de echte grote aanval (insult). Bij een absence ben je even weg zonder verdere lichamelijke verschijnselen, hooguit dat je bv. een potlood uit je vingers laat vallen. De absence duurt niet langer dan 10-30 seconden. Het kind krijgt even een starende blik en is even niet aanspreekbaar, daarna gaat het gewoon weer verder met waar het mee bezig was. Soms knippert het kind vreemd met de ogen of kan het ineens erg bleek worden.
Bij de grand mal kan de persoon vallen, buiten bewustzijn zijn en stuiptrekken.
Oorzaken o.a.: chemische zoetmiddelen, vaccinaties, medicijnen, chemische zoetstoffen, . ....
Met voeding en Homeopathie is het te genezen.
Epilepsie-medicijnen hebben bijwerkingen, bv.: ze onderdrukken de algehele hersenactiviteit (sufheid), vergroten de kans op afwijkingen bij de foetus, veranderen het karakter (bv. agressieve buien), leverbeschadigingen ....
EETLUSTREMMERS: zijn onderdrukkende medicijnen. Ze kunnen leiden tot o.a. hart- en longklachten. Bovendien ondermijnen ze het immuunsysteem.
FIBRO-MYALGIA, FIBROMYALGIE: Syndroom: Fibrositis, Tendomyopathie, weke-delenreuma is een reumatische aandoening van spieren, pezen en banden die vooral gekenmerkt wordt door (chronische) pijn in het hele bewegingsapparaat, vermoeidheid en stijf-heid in alle spieren. Sommige patienten hebben ook pijn in de huid. De pijn is niet constant. Vaak speelt het weer een belangrijke rol. Bij koud nat weer wordt alles veel erger (geldt dat niet voor ieder-een?). Samenhang is er ook  met slaapgebrek, grote inspanning, kou, stress.
De pijn zit vnl. op plaatsen waar de pezen aan de spieren hechten en op botuitsteeksels. Meestal het ergst in de romp, maar wisselt ook vaak van plaats. Vaak een gevoel van zwelling bij de gewrichten. Moeheid, slaapstoornissen en stijfheid komen bij zeer veel andere ziekten voor en maken de diagnose alleen moeilijker. Je kan het verwarren met postviraal moeheidssyndroom (na virusinfec-ties) of ME en met het myofasciaal pijnsyndroom. Andere klachten zijn buikpijn, hoofdpijn, rusteloze benen.
Fibromyalgie komt vooral bij vrouwen van middelbare leeftijd voor. Het begint meestal met een gevoel van moeheid, pijn en stijfheid in de spieren, overal in het lichaam.
Er blijken drukpunten te zijn waar de pijn heel erg is.
Voor geen van genoemde aandoeningen heeft de arts i.t.t. de homeopaat een behandeling.

Tips: gezonde voeding, ontspanningsoefeningen, fysiotherapie, geen stress, veel warmte, veel drinken (water, sap), homeopathie. Ook yoga kan helpen.
FLUORIDE: Na een kwartier trekken (1g. per 100 milliliter water) is de gemiddelde fluorideconcentratie voor Chinese thee 1,73 ppm, voor Ceylon/India thee 1,24 ppm, voor kruidenthee 0,02-0,05 ppm. Toevoegen van melk aan de getrokken thee heeft nauwelijks invloed op de fluoride concentratie.
Langdurig gebruik van fluor kan schade aan oa. bloedvaten, botten en tanden veroorzaken, maar ook geheugenverlies op oudere (rond de 50) leeftijd.  {cariŽs}
Dr. Gerard F. Judd
      For 50 years the federal government has been pushing huge industrial waste fluoride deposits from aluminum, fertilizer, steel, brick and possibly atomic plants into our water and telling the people it will stop tooth decay.

   Now, after 50 years, U.S. teeth are so bad with their fluorosis, crumbling and rotting that the Journal of Public Health Dentistry, November 1993, calls it a dental epidemic .

   Four large recent studies with 480,000 children prove the more fluoride in the water, the more decay.

   Twenty year studies (1974-1984) show non-fluoridated Finland, Sweden and Holland have greater lowered decay over those years than fluoridated U.S. But even there the fluoridated toothpaste will become a problem in the (near) future.

   Still other studies show that fluoridation gives an average of 41% degeneration of enamel by fluorosis and mottling by allowing fluoride to enter the tooth enamel.

   The fluoride crystals are incompatible, giving brittle, eggshell white, brown or even black, brittle teeth. Thus we see numerous people with chipped, cracked and discolored teeth.

   In the 1930's the great dentist pair, Weston A. Price and his wife, found populations who did not have access to sugar had less than 1/10 the decay of others who did. Recently large technical studies have shown fructose, glucose and sucrose form soluble calcium compounds by
chelation. This is ominous for teeth, which are calcium phosphate. Sugar simply dissolves calcium out of the enamel.

   The phosphate (PO43-) in tooth enamel is quickly and easily converted to HPO42- and dissolved by acids. Candidates are Coke and all soda pop varieties, beer, rhubarb, lemons and vitamin C.

   To avoid ruining the teeth by sugar and acid, simply wash the enamel off with a swallow of water ASAP.

   Enamel Must Be Replaced Daily

   The tooth is not dormant. Calcium phosphate migrates out of the tooth to the bones, DNA, heart, etc. each day and with children 6-12 years old, the migration is ten times faster than in adults. Calcium and phosphate also migrate into the tooth, forming a dense, hard, flexible crystal. This is called recrystallization or remineralization.

   If no calcium or phosphate are present to migrate back in, a thinner enamel will be left or other ions such as magnesium, iron or fluoride will migrate back in, causing sickening white spots, yellow or gray, even black color hues. These ersats crystals result in flurosis or mottling, which means brittle chipped, broken and cracked teeth.

   To avoid the above one should take 1000 mg of calcium (with D) and a tablespoon full of lecithin (15% phosphorus) from soy beans daily.

   Inside the Dental Office

    No teeth should be filled with silver amalgam because of the potential poisoning of the mercury.
   There is strong evidence that mercury in the brain from dentistry is one of the causes of Alzheimers. Whole books have been written about the physical ills created by silver mercury amalgam.
   One has to be careful not to allow dentists to dig away at the enamel and create even more serious problems. Frequent visits are probably risky because of this factor.
   For those persons who cannot keep "Coke" or sweets out of their mouth and want to live "like the Joneses", or who are just "super-careful" of their enamel, they can instruct the dentist to apply a sealant, which is a plastic coating. These coatings have been in vogue for about 15 years. The plastic used is a polymer of dimethylmethacrylate, a cousin of plexiglas and super glue and is applied in the cracks and crevices, Phosphoric acid may be needed to etch the tooth and make an adhering surface. A family I know had this done for their 6 children ranging from age 8 to age 21 and they claim only 1 decay among them in 7 years. The cost of the treatment was $26 minimum per tooth. Another friend had his child's teeth coated for $100 five years ago. The lasting depends on the crunching or grinding action the person puts down, but normally runs 3-5 years, with a maximum of 8.

   Fluoride Destroys Enamelizing Enzyme and Connective Tissue

   Fluoride is a disaster to the teeth. It is an enzyme destroyer because of its small size and intense charge, it breaks hydrogen bonding in the enzymes.
   Fluoride must be avoided at all cost. This includes the gel, swish, toothpaste, pills, Gatorade, selected drinks from fluoridated cities and water contaminated by our own city fathers.
   Fluoride destroys the enzymes which allow flexible enamel to form daily and also detaches the gums from the teeth, leading eventually to gum infection (gingivitis). One should take 4,000 mg of vitamin C daily to counter weakened gum connective tissue.

   Regimen Given For Maintaining Perfect Teeth

   In summary, then, to achieve perfect dental health one should:
   1. Rinse sugars off tooth enamel ASAP.
   2. Rinse acids (soda pop, etc.) off enamel ASAP.
   3. Eat food rich of Calcium and of lecithin and eat fish.
   4. Take once a week vitamin C and a pill containing the required daily allowance
   (R.D.A.) of all the minerals and vitamins to insure one has proper body enzymes.
   5. Avoid all fluoride products.
   6. Avoid commercial toothpaste. It has about 12 substances in it which
   contaminate the enamel against good remineralization.
   7. Be careful not to crunch extremely hard items. Each tooth has a
   compressive strength beyond which it will shatter.
   8. Use Homeopathy or etheric oils for tooth root and gum infections.
   9. Brush teeth with bar soap. It is pure. Being made from fat and sodium hydroxide, it is a detergent which will thoroughly mix any oily substances with water soluble substances in the mouth and remove them.
   This is important, that one has a clean surface for remineralization.

   I notice my own teeth are improving as I lay off bathing my teeth in soda pop and highly sweet substances. The cold sensations I used to have due to thinning teeth are leaving. I am 72 years old and have about 90% of my teeth and have never been on fluoridated water. As a youth my parents kept us from piecing on sugary products and soda pop and supplied us with plenty of milk and green vegetables.
     ____________________________________

   Gerard F. Judd, Ph.D. Chemist
   6616 West Lupine Glendale AZ 85304-3136
   29 years Professor of Chemistry
   Member Emeritus, American Chemical Society
   Manhattan Authority atomic award for research work on fluoride
     _____________________________________

   Natural Health and Longevity Resource Center  http://www.all-natural.com/
                         SCIENTIFIC FACTS ON THE
                        BIOLOGICAL EFFECTS OF FLUORIDES


   1. Fluoride exposure disrupts the synthesis of collagen and leads to
   the breakdown of collagen in bone, tendon, muscle, skin, cartilage,
   lungs, kidney and trachea.

   A.K. Susheela and Mohan Jha, "Effects of Fluoride on Cortical and Cancellous Bone Composition," ; Y. D. Sharma, "Effect of Sodium Fluoride on Collagen Cross-Link Precursors," ; A. K. Susheela and D. Mukerjee, "Fluoride poisoning and the Effect of Collagen Biosynthesis of Osseous and Nonosseous Tissue,"

   2. Fluoride stimulates granule formation and oxygen consumption in
   white blood cells, but inhibits these processes when the white blood
   cell is challenged by a foreign agent in the blood.

   Robert A. Clark, "Neutrophil Iodintion Reaction Induced by Fluoride: Implications for Degranulation and Metabolic Activation," Blood, Vol.57, pp. 913-921 1981.

   3. Fluoride depletes the energy reserves and the ability of white
   blood cells to properly destroy foreign agents by the process of
   phagocytosis. As little as 0.2 ppm fluoride stimulates superoxide
   production in resting white blood cells, virtually abolishing
   phagocytosis. Even micro-molar amounts of fluoride, below 1 ppm, may
   seriously depress the ability of white blood cells to destroy pathogenic agents.
  
   John Curnette, "Fluoride-mediated Activation of the Respiratory Burst in Human Neutrophils," Journal of Clinical Investigation, 1979; W. L. Gabler and P. A. Leong, "Fluoride Inhibition of Polymorphonumclear Leukocytes," Journal of Dental Research, 1979; W. L. Gabler, "Effect of Fluoride on the Kinetics of Superoxide Generation by Fluoride," Journal of Dental Research, 1985; A. S. Kozlyuk, et al., "Immune Status of Children in Chemically Contaminated Environments," 1987)

   4. Fluoride confuses the immune system and causes it to attack the
   body's own tissues, and increases the tumor growth rate in cancer
   prone individuals.

   Alfred Taylor and Nell C. Taylor, "Effect of Sodium Fluoride on Tumor Growth," 1965; Shiela Gibson, "Effects of Fluoride on Immune System Function," 1992; Peter Wilkinson, "Inhibition of the Immune System With Low Levels of Fluorides," Testimony before the Scottish High Court in Edinburgh in the Case of McColl vs. Strathclyde Regional Council, 1982; D. W. Allman and M. Benac, "Effect of Inorganic Fluoride Salts on Urine and Cyclic AMP Concentration in Vivo,"; S. Jaouni and D. W. Allman, "Effect of Sodium Fluoride and Aluminum on Adenylate Cyclase and Phosphodiesterase Activity,"

   5. Fluoride inhibits antibody formation in the blood.

   S. K. Jain and A. K. Susheela, "Effect of Sodium Fluoride on Antibody
   Formation in Rabbits," Environmental Research, Vol.44, 1987.

   6. Fluoride depresses thyroid activity.

   Viktor Gorlitzer Von Mundy, "Influence of Fluorine and Iodine on the Metabolism, Particularly on the Thyroid Gland," Muenchener Medicische Wochenschrift, Vol.105, 1963; Donald Hillman, "Hypothyroidism and Anemia Related to Fluoride in Dairy Cattle," Journal of Dairy Science, Vol.62, No.3, 1979; V. Stole and J. Podoba, "Effect of Fluoride on the Biogenesis of Thyroid Hormones," Nature, Vol.188, No.4753, 1960;

   7. Fluorides have a disruptive effect on various tissues in the body.

   T. Takamorim "The Heart Changes in Growing Albino Rats Fed on Varied Contents of Fluorine," Toxicology of Fluorine Symposium, Bern, Switzerland, Oct 1962,; Vilber A. O. Bello and Hillel J. Gitelman, "High Fluoride Exposure in Hemodialysis Patients," American Journal of Kidney Diseases, Vol.15, 1990; Y. Yoshisa, "Experimental Studies on Chronic Fluorine Poisoning," Japanese Journal of Industrial Health, Vol.1, 1959

   8. Fluoride promotes development of bone cancer.

   J.K. Mauer, et al., "Two-Year Cacinogenicity Study Of Sodium Fluoride In Rats," Journal of the National Cancer Institute, Vol. 82, 1990; Proctor and Gamble "Carcinogenicity Studies with Sodium Fluoride in Rats" National Institute of Environmenrtal Health Sciences Presentation, July 27, 1985; S. E. Hrudley et al., "Drinking Water Fluoridation and Osteosarcoma," Canadian Journal of Public Health, Vol.81, 1990; P. D. Cohn, "A Brief Report on the Association of Drinking Water Fluoridation and Incidence of Osteosarcoma in Young Males," New Jersey Department of Health, Trenton, New Jersey, Nov. 1992; M. C. Mahoney et al., "Bone Cancer Incidence Rates in New York," American Journal of Public Health, Vol. 81, 1991; D. J. Newell, "Fluoridation of Water Supplies and Cancer - An Association?," Applied Statistics, Vol.26, No. 2, 1977

   9. Fluorides cause premature aging of the human body.

   Nicholas Leone, "Medical Aspects of Excessive Fluoride in a Water Supply," Public Health Reports, Vol.69, 1954; J. David Erikson, "Mortality of Selected Cities with Fluoridated and Non-Fluoridated Water Supplies," New England Journal of Medicine, Vol.298,1978; "The Village Where People Are Old Before Their Time," Stern Magazine, 1978)

   10. Fluoride ingestion from mouth rinses and dentifrices in children
   is extremely hazardous to biological development, life span and general health.

  W. L. Augenstein, "Fluoride Ingestion In Children: A Review Of 87 Cases," Pediatrics, Vol.88,1991; Charles Wax, "Field Investigation Report," State of Maryland Department of Health and Mental Hygiene, March 19, 1980, George Waldbott, "Mass Intoxication from Over-Fluoridation in Drinking Water," Clinical Toxicology, Vol.18, No.5, 1981)

   Other Facts

   The contents of a family size tube of fluoridated toothpaste is enoughto kill a 25 pound child.

   In 1991, the Akron (Ohio) Regional Poison Center reported that "death has been reported following ingestion of 16mg/kg of fluoride. Only 1/10 of an ounce of fluoride could kill a 100 pound adult. According to the Center, "fluoride toothpaste contains up to 1mg/gram of
   fluoride." Even Proctor and Gamble, the makers of Crest, acknowledge that a family-sized tube "theoretically contains enough fluoride to kill a small child."

   Fluorides have been used to modify behavior and mood of human beings.

   It is a little known fact that fluoride compounds were added to the drinking water of prisoners to keep them docile and inhibit questioning of authority, both in Nazi prison camps in World War II and in the Soviet gulags in Siberia.

   Fluorides are medically categorized as protoplasmic poisons, which is why they are used to kill rodents.

   The September 18, 1943 issue of the Journal of the American Medical
   Association, states, "fluorides are general protoplasmic poisons,
   changing the permeability of the cell membrane by inhibiting certain enzymes."

   Fluoride consumption by human beings increases the general cancer death rate.

   In 1975 Dr. John Yiamouyiannis published a preliminary survey which
   showed that people in fluoridated areas have a higher cancer death
   rate than those in non-fluoridated areas. The National Cancer
   Institute attempted to refute the studies. Later in 1975 Yiamouyiannis
   joined with Dr. Dean Burk, chief chemist of the National Cancer
   Institute (1939-1974) in performing other studies which were then
   included in the Congressional Record by Congressman Delaney, who was
   the original author of the Delaney Amendment, which prohibited the
   addition of cancer-causing substances to food used for human
   consumption. Both reports confirmed the existence of a link between
   fluoridation and cancer. (Note: Obviously Dr. Burk felt free to agree
   with scientific truth only after his tenure at National Cancer
   Institute ended, since his job depended on towing the party line).

   Fluorides have little or no effect on decay prevention in humans.

   In 1990 Dr. John Colquhoun was forced into early requirement in New
   Zealand after he conducted a study on 60,000 school children and found
   no difference in tooth decay between fluoridated and unfluoridated
   areas. He additionally found that a substantial number of children in
   fluoridated areas suffered from dental fluorosis. He made the study public.

   There is no scientific data that shows that fluoride mouth rinses and
   tablets are safe for human use.

   In 1989 a study by Hildebolt, et al. on 6,000 school children
   contradicted any alleged benefit from the use of sodium fluorides. A
   1990 study by Dr. John Yiamouyiannis on 39,000 school children
   contradicted any alleged benefits from the use of sodium fluorides. In
   1992 Michael Perrone, a legislative assistant in New Jersey, contacted
   the FDA requesting all information regarding the safety and effectiveness of fluoride tablets and drops. After 6 months of stalling, the FDA admitted they had no data to show that fluoride tablets or drops were either safe or effective."

   The fact that fluoride toothpastes and school based mouth rinses are
   packaged in aluminum accentuates the effect on the body.

   In 1976, Dr. D. Allman and coworkers from Indiana University School of
   Medicine fed animals 1 part-per-million (ppm) fluoride and found that
   in the presence of aluminum, in a concentration as small as 20 parts
   per billion, fluoride is able to cause an even larger increase in
   cyclic AMP levels. Cyclic AMP inhibits the migration rate of white
   blood cells, as well as the ability of the white blood cell to destroy
   pathogenic (disease-causing) organisms. Reference: Journal of Dental
   Research, Vol.55, Sup B, p.523, 1976, "Effect of Inorganic Fluoride
   Salts on Urine and Tissue Cyclic AMP Concentration in Vivo".

   "Regarding fluoridation, the EPA should act immediately to protect the public, not just on the cancer data, but on the evidence of bone
   fractures, arthritis, mutagenicity and other effects"

   William Marcus, Ph. D., senior EPA toxicologist, Covert Action, Fall 1992,
     ______________________________________

   http://www.all-natural.com/
FYTO-OESTROGENEN: Hormoonachtige stoffen in planten die lijken op menselijke hormonen, ons lichaam kan hier hormonen van maken, bv. als er tijdens/na de menopauze een tekort zou optreden.
Omvatten: isoflavonoÔden (soja), lignanen (lijnzaad, ook in granen, oliehoudende zaden, peulvruchten, groenten), coumestanen (klaver, alfalfa, ook in soja, peulvruchten, hop (hopeÔne of 8-prenylnaringenine werkt tegen botontkalking).
GALBLAAS-ontsteking: cholecystitis.
Bij de chronische vorm is er vooral een zeurend gevoel in de rechter bovenbuik, vaak erger na een vetrijke maaltijd. Bijna altijd het gevolg (chronische) van galstenen, vooral de 'stille' stenen.
Homeopatisch: Constitutiemiddel, bv. Chel., Lyc., Phos. etc.
Kruiden: 2 delen heemstwortel, 1 deel paardebloemwortel, 1 deel franjeboombast, 1 deel kardinaalsmuts, 1 deel mahonie; 6 theelepels hiervan op 1 liter water; 15 min koken, driemaal per dag een kop.
GALklachten: een acute galsteenaanval (koliek) geeft een heftige, golvende pijn rechts boven in de buik. De patiŽnt kan niet stil zitten of liggen. De pijn kan uitstralen naar beide zijden, naar de rug en naar de rechterschouder. Soms ook koorts (galblaasontste-king), kans op overgeven. Chronische galblaasklachten uiten zich in een vol, drukkend gevoel onder in de maag, vooral na het eten van zware, vette spijzen, steken in de zij, winderigheid, oprispingen, maagzuur, misselijkheid. ('88)
naar HOMEOPATHIE
naar Homeopathie
GRIEP etc etc
GALstenen: cholelithiasis.
Advies: als de galstenen de uitgang geblokkeerd hebben, resulterend in een ontsteking van de galblaas met erge pijn dan 5 dagen zoveel mogelijk vers geperst appelsap drinken. De 6e dag bestaat lunch en avondeten alleen uit citrussap of fruit, met bedtijd een kop warme pure olijfolie gemixed Ĺ kop vers geperst citroensap. Ga daarna in bed liggen op rechterzijde met knieŽn tegen borst voor het eerste half uur. Volgende morgen zal je bij de stoelgang groene slijmerige 'knikkers' vinden, de stenen. Homeopatische behandeling kan ook.
naar ABC deel2: K-Z
naar  Vaccinaties
naar Sunrider (voeding )
GASTRO-ENTERITIS: acute maagdarmontsteking, door voedselvergiftiging, vakantie-water, medicijnmisbruik. Symptomen: soms koorts, soms alleen diarree met of zonder braken.
Homeopathie: o.a. arsenicum, aloŽ, china, carbo vegetabilis, nux vomica, veratrum.
GRIEP-vaccin:
Vaccinatie verzwakt altijd het immuunsysteem.
Het huidige griepvaccin bevat deeltjes die uit het oppervlak van griep-virussen zijn geÔsoleerd. Ingespoten in de spier, reageren de witte bloedlichaampjes, evenals bij een normale infectie, door tegen deze antigenen IgG-antilichamen aan te maken. Helaas activeert de griepspuit niet de fronttroepen, de antistoffen van het type Immuunglobuline-A (IgA), die het slijmvlies gewoonlijk tijdens zo'n invasie aanmaakt.
Door de mutaties van het griepvirus, biedt vaccinatie slechts bescherming tegen enkele influenzastammen en werkt niet tegen nieuwe stammen die telkens weer opduiken.
Gevaccineerde mensen kunnen complicaties krijgen. In 1976 veroorzaakte het vaccin duizenden gevallen van het Guillain-Barre Syndroom, een zeer ernstig neurologisch ziektebeeld.
Het griep-vaccin kan even gevaarlijk zijn als de griep zelf, zeker voor mensen met een zwakke gezondheid, mensen met astma.
Als u toch wilt vaccineren, kunt u een homeopaat consulteren om de risico's te verkleinen.
Home
Homeopathie
HERSENSTRUCTUREN: Bij ieder persoon zijn die weer anders, ook bij tweelingen. Het DNA bepaalt blijkbaar maar ten dele hoe de hersenen er uit zien en hoe ze werken. Bij eeneiige tweelingen zijn het vooral de fijnere hersenstructuren die verschillen. Maar de hersenen worden uiteindelijk gevormd door ervaringen, fysieke en sociaal-culturele en dit gaat door tot ongeveer het 20ste jaar. Na een maand of zes (foetus) beginnen zich de eerste groeven en windingen te vormen en dat stopt pas op volwassen leeftijd. Dus tot dan kunnen allerlei externe en interne factoren hun (positieve of negatieve) invloed uitoefenen op de bouw/vor-ming en (uiteindelijke) functioneren van de hersenen. (1997)
HOMEOPATHIE:
  is een natuurlijke geneeswijze waarbij gekeken wordt naar de hele  patiŽnt als een individueel persoon. Behalve  naar zijn ziekte-klachten  wordt dus ook geÔnformeerd naar o.a. zijn  karakter, slaap, voeding,  hobby's, voorkeuren/afkeuren, emoties, werk,        dromen etc. etc. Een eerste consult bij een klassiek homeopaat kan dan ook  gauw 2 uur duren. Aan de hand van het dan gevonden (persoons)beeld wordt in de Materia Medica het homeopatische middel gezocht met hetzelfde  (geneesmiddel)beeld.  Van dit middel wordt dan een minieme hoeveelheid  gegeven dat de zelfherstellende  krachten van het lichaam moet activeren. 

HOMEOPATHIE is een oude holistische geneeswijze waar de medische        (pharmaceutische) industrie niet veel aan kan verdienen...........
  De  gebruikte middelen zijn meestal van plantaardige of minerale oorsprong.        
  Homeopathie kijkt naar heel de mens, dus de persoon is het  belangrijkste  en daarna de klachten. Klachten worden niet onderdrukt, maar  de persoon,  met al zijn klachten, wordt genezen. Daarom krijgen b.v. drie  mensen  met dezelfde 'ziekte' meestal verschillende middelen.
  Belangrijk  voor de homeopaat is bijvoorbeeld te weten:
  waar zit de klacht
  wat  voor (pijn)sensatie
  blijft de pijn op dezelfde plek of straalt hij uit  naar..
  waardoor (of wanneer) verbetert of verslechterd de  klacht
  zijn er andere gelijktijdig (ermee verbonden) optredende  verschijnselen/klachten
  sinds wanneer bestaat de klacht