index
HOMEOPATHIE
algemeen - Materia Medica - eerste hulp


BIOLOGISCHE VOEDING
GEZOND    IN BALANS    SLANK    ENERGIE

VACCINATIES
goed om te weten


DIVERSEN

(homeopathie en griep, zwangerschap, hormonen,
boeken, internetadressen,  etc
Het Gezondheids ABC: ADHD, Meningitis, Menopauze,
Migraine, St Janskruid, etc
etc)
HAPIMAG vakantie aandeel te koop
meer Hapimag info op   
www.hapimag.ch
mijn email: homeopaat@hotmail.com
VITALITEIT , ADHD, hyperactief, voeding, gezondheid, bijwerkingen
           
Bernard Kol - Klassiek homeopaat
te
Nieuwkoop
       HOMEOPATHIE:
is een natuurlijke geneeswijze waarbij gekeken wordt naar de hele patiŽnt als een individueel persoon. Behalve naar zijn ziekte-klachten wordt dus ook geÔnformeerd naar o.a. zijn karakter, slaap, voeding, hobby's, voorkeuren/afkeuren, emoties, werk, dromen etc. etc. Een eerste consult bij een klassiek homeopaat kan dan ook gauw 2 uur duren. Aan de hand van het dan gevonden persoonsbeeld wordt een minieme hoeveelheid van ťťn middel gegeven dat de zelfherstellende krachten van het lichaam moet activeren. Voeding is inzoverre belangrijk, dat het lichaam energie nodig heeft om genezingsprocessen te kunnen activeren. Dus een volwaardige natuurlijke voeding kan erg belangrijk zijn. Bovendien moet het lichaam gereinigd worden van (opgeslagen en dus ziekmakende) afvalstoffen en (andere) gifstoffen, waarbij extra hulp wel van nut kan zijn (bv. Chinese reinigende en voedende kruidendranken).
Er bestaat ook nog een klinische homeopathie, daar wordt met complexmiddelen (een paar middelen gemengd) en/of meerdere middelen tegelijk gewerkt. Hierbij wordt dan alleen of voornamelijk naar de klacht(en) gekeken. De klachten kunnen na afloop van de behandeling dan weer vrij snel terugkeren.
Homeopatische middelen zijn afkomstig uit de natuur: planten, dieren (ook melk), mineralen, metalen, nosoden (griep, TB, kanker, malaria, Pfeifer, Gele koorts) etc. Deze middelen worden gepotentieerd, d.w.z. ze worden verdund en tegelijkertijd geschud (daardoor wordt er energie vrijgemaakt) en verdund en geschud etc. Door het vele malen verdunnen lijkt het wel alsof er van de oorspronkelijke stof niets meer aanwezig is, maar hoe verder gepotentieerd, hoe krachtiger het middel wordt. Daarom wordt voor zelfmedicatie aangeraden, niet hoger te gebruiken dan potentie D6 of D8. Bovendien mag een homeopatisch middel niet langer dan 3 weken geslikt worden, want anders kunnen er wel degelijk vervelende symptomen optreden.
Er zijn 'leken'-homeopaten en arts-homeopaten. Nu is een 'leken'-homeopaat die een 4-6 jarige studie gedaan heeft even goed en meestal zelfs beter dan een arts-homeopaat. Dit omdat een arts niet geleerd heeft holistisch te denken, en aanvankelijk te weinig in het herstellend vermogen van het lichaam geloofd.

Kenmerken van Homeopathie:
tweeledige werking, ziek - helen;  potentiŽren;  testen op gezonde mensen;  uitgangspunt dat ieder mens een uniek wezen is en daarom een individueel geneesmiddel nodig heeft;  holistische geneeswijze; minimale doses.

Met homeopathie kan men ook beschermen (profylaxe) tegen bv. tropische ziekten. Men moet dan 10-14 dagen van te voren beginnen, of om de 3 maanden een korrel (bij een jaar in het buitenland). Als je verschillende middelen slikt dan is het beter om om de 14 dagen een middel te nemen, dus de middelen niet te snel achter elkaar innemen. Bv. bij vertrek op 1 juni: dan op 22/4 gele koorts, 8/5 hepatitis A, 24/5 tyfus. Meer informatie bij uw homeopaat.
  Hahnemann 1755-1843
      homeopaat@hotmail.com
MATERIA MEDICA

De Materia Medica is een beschrijving van de "werking", van de "beelden" van alle homeopatische middelen, zoals  uit de geneesmiddelproeven (proving) en uit vergiftigingsgevallen bekend geworden is.
Hieronder wordt een kort beeld gegeven van een eerste hulp middel (Arnica).

Belangrijk zijn de zogenoemde modaliteiten, dwz de omstandigheden waaronder bij een bepaald middel de persoon in het algemeen of bepaalde klachten (bv. sporttrauma) verergeren of verbeteren. Wordt onder  "erger" alleen "warmte" vermeld, dan betekent dit dat alle klachten in het algemeen verergeren door warmte. Het kan ook zijn dat alleen een bepaalde klacht verergerd door warmte , bv. hoofdpijn, maar dan staat er "hoofdpijn erger door warmte".  "Erger door" wordt ook weergegeven door het teken: <.  "Beter door" is het teken >.
Bij een ongeval (bv. sporttrauma) kijken we alleen naar de (lokale) klachten. Bij een ziekte kijken we naar de hele persoon en dan moeten we het middel vinden dat zoveel mogelijk overeenkomt met de persoon.
Het middel kan bij een sportongeval snel herhaald worden (bij veel klachten/pijn, bv. iedere 10 minuten), als de verbetering inzet het middel met grotere tussenpozen geven. Bij een ziekte geven we het middel ťťn keer (of opgelost in water drie keer een theelepel), en dan wachten we totdat er een beginverergering of de verbetering inzet. We geven het middel pas weer (volgende dosis) als de verbetering stopt/de klachten terugkomen. Bij een acute ziekte moet op de eerste dag al blijken of het middel wat doet of niet. Gebeurt er niets dan kan het middel nog een paar keer herhaald worden, maar meestal moet er naar een ander, beter passend, middel gezocht worden.  Ook als de ziekte erg belastend is kan kort na elkaar het middel herhaald worden, omdat door de felle ziekte het middel snel uitgewerkt raakt.
Maar als de symptomen verergeren mag beslist geen nieuwe dosis meer gegeven worden!! Dan moet gewacht worden totdat de ziekte na een verbetering weer verslechterd, voordat eventueel een nieuwe dosis gegeven kan worden.   

  
ARNICA Montana   -   valkruid                    
   
Lichamelijke gevolgen na valpartij.
Algemeen.: stoten, slagen, stompen, verwondinkjes, BLOEDUITSTORTINGEN
-geneest GEVOLGEN V KLAP/SLAG op de meer stoffelijke lagen v d mens.
Alleen als het echt nodig is (algemene regel).
Voorkeur voor SPIERWEEFSEL en BLOEDVATEN.
-klap op het tijdslichaam (levenslichaam), gevolgen v jet-lag.
GEFORCEERDE LICHAMELIJKE INSPANNING, verstuiking.
Beroerte, angina pectoris, zware bevalling, tandextractie, shock.
SPECIALE AFFINITEIT TOT HOOFD (hersenschudding).
Bepaald soort griep (BEURS GEVOEL), afkeer om aangeraakt te worden.
NA KLAP, AFKEER ZELFS VAN VRIENDELIJKE AANRAKING/AANDACHT, ALLERGIE VOOR AANRAKING, ZICH NIET ZIEK VINDEN.
Rusteloos door pijnlijk beurs gevoel (bed is zo hard).
Hoofd heet, lichaam koud.      Zwelling.       Shock, gevolgen v trauma's.
Geslagen, gekneusd, zeer gevoel.      Huid is gespannen, blauw-paars.
Elke beweging en aanraking is pijnlijk, er is zelfs angst voor aanraking en toenadering.
Toepassing: alle gevolgen van ongevallen, waarbij de mens lichamelijk en geestelijk geschokt is. Verwondingen door slagen, stoten of val (kneuzing), bloeding, blauwe plekken. Tandheelkundige ingrepen. Alle verstuikingen, verrekkingen. Overspanning van spieren. Na botbreuken, operaties, bevalling, verlicht het zere, gekneusde gevoel, bevordert herstel van het beschadigde weefsel.
inhoud pagina 1 (deze pagina):

Homeopathie
          - algemeen
          - Materia Medica
          - Arnica
          - boeken
          - doe het zelf

Biologische voeding
          - waarom
         

Vaccinaties
          - waarom
          - kinkhoest
          - alternatieven
          -   gevolgen
          -   BMR
          -   polio
          - internet adressen

Diversen,  ABC gezondheid
          - ADHD
          - babies
          - baring
          - hormonen
          - ICSI
          - IVF
          - St Janskruid
  Plaatjes
          - Arnica
          - Calendula
          - Hypericum
          - Rhus toxicodendron

          - Vanessa Mae (violiste)

    
                                     

                Boeken over homeopathie
:

goede doe het zelf boeken:  Zelf helpen met Homeopathie  door  Peter Guinee.
                                       Homeopathy for the first aider  door  Dorothy Shepherd

algemene Homeopathie boeken:  Alles over Homeopathie  door  George Vithoulkas
                          Homeopathie voor heel de mens  door Margery Blackie
                         The magic of the minimum dose  door Dorothy Shepherd

en dan verder :   Kindertypes in de Homeopathie   door  Frans Vermeulen                           
EERSTE HULP
Enkele DoeHetZelf Middelen o.a. voor de gevolgen van een ongeval:

Arnica
inwendig en/of uitwendig:
uitwendig NOOIT op huid die stuk is (dan Hypericum gebruiken) gekneusd gevoel, kneuzingen,  gevolgen van een val  Verlicht shock en pijnen van een ongeval,  bij hersenschudding komt men sneller bij na 1 of 2 doses. Pijnen van botbreuken, uit de kom, verrekkingen, hersenschudding, andere ongevallen/verwondingen, vermoeidheid en stijfheid na buitengewone fysieke inspanning, sommige gevallen van beroerte.
Ook maanden na een ongeval genezen de gevolgen daarvan nog door Arn

Bellis perennis
gevolgen van kneuzingen en klappen (net als Arnica)
aandoeningen door, als men oververhit is de kou in te gaan of koude/ijs dranken te drinken, of op een hete dag oververhit het koude water in te springen
tumoren door een slag/klap of verwonding/ongeval
zware, grote,  vermoeide uterus (hypermetropia)
geef Bellis p. nooit voor het naar bed gaan want het veroorzaakt dan slapeloosheid

Calendula - Goudsbloem  inwendig en/of  uitwendig
voor schone wonden en snijwonden (met scherpe pijnen, roodheid, rauw, soms stekend tijdens koorts), bloedingen, zwelling van tandvlees na tandarts bezoek.
Tinctuur op de wond stelpt bloedingen.
Het doet de wond sneller sluiten daarom alleen bij schone wonden.
Sneden en barsten in de neusvleugels, rond de nagels
Wrijf een bloem op een wesp- of bijensteek.

Tinctuur maken: neem de half-open en net geopende bloemen en de nog niet volgroeide bladeren, maak ze kapot in een 50% alcohol oplossing (niet sterker), laat dit in gesloten flessen 3 weken trekken (dagelijks schudden), filtreer de oplossing. Voor gebruik verdunnen met water 1:20. Een gaasje hiermee nat maken, op de wond en afdekken met een droog gaas/verband, 1 of 2 x per dag verversen. Bij wonden in de mond spoelen

Hypericum - St Janskruid  inwendig en/of uitwendig
(scheur)wonden en verwondingen aan zenuwen en zenuwrijk weefsel  (Stuitje, vingertoppen, tenen, ruggegraat, stuitje, aambeien, voetzolen, handpalmen, nagelbed e.d.)
kneuzing (hersenen, ruggemerg, stuitje), door een val enz. Verstuiking van de wervelkolom, val op het stuitje. Vingers tussen de deur.
Vanuit de wond uitstralende, schietende, stekende, bliksemende pijnen;
Als de huid stuk is, de wond pijnlijk is en zenuwen gekneusd dan (uitwendig maar ook inwendig) Hypericum i.p.v. Arnica.
Beten of steken van dieren, puntvormige wonden (splinters, spijkers).
Wonden die ontstoken en geÔnfecteerd zijn.
Abscessen, speciaal van vingers en handpalm.
Fantoompijn (in geamputeerd lichaamsdeel)
Het voorkomt tetanus.

Men kan ook een aftreksel maken door de hele plant ongeveer 10 min. te laten trekken in licht kokend water en hiermee geinfecteerde wonden, zweren etc.  behandelen.

De handen en armen insmeren met tinctuur beschermd tegen bijensteken.

Ledum
Steekwonden, puntvormige wonden, insectenbeten. Trekkende, stekende pijnen, met gevoel van stijfheid, wonden erg gevoelig voor aanraking en beter door kou.
Steekwonden met koud gevoel in de wond, bleke zwelling.
Wonden veroorzaakt door roestige spijkers, geÔnfecteerde krassen, geplette vingers met bonzende pijn, die omhoog de arm op schiet, beter door kou en super gevoelig voor aanraking worden genezen door Ledum.
Voorkomt tetanus.
Bij blauw oog.
Lang blijvende (blauw-paarse) verkleuring na letsel.
Artritis begint in de uiteinden van de voet of vingers en gaat dan omhoog naar de grotere gewrichten.
Reumatische klachten met verbetering van de pijn door kou en verergering in bed en door warmte.
De gewrichten zijn stijf, en bewegen makkelijker na behandeling met ijs-koud water.
Pains etc are ALWAYS BETTER BY COLD.
De patiŽnt voelt koud, is koud, en verbeterd door kou.

Euphrasia
ontsteking van de ogen met overvloedige scherpe uitscheiding/tranen uit de ogen en normale vloeiende uitscheiding/tranen uit de neus bij neusverkoudheid.
Oogleden droog, randen rood, gezwollen en brandend. Ettering van de randen en ontsteking van de oogleden en fijne uitslag op de ogen.
Slijmvliezen van de oogleden en de oogbal zijn iets gezwollen en rood. De oogleden plakken Ďs morgens aan elkaar. De cornea/hoornvlies is ontstoken, snijdende pijn in de ogen met druk, alsof door zand. Mistig zicht en ietwat vervaagd zicht. Neusuitscheiding, na ongeveer 2 dagen gaat de ontsteking naar het strottehoofd met een droge hoest, erger overdag en beter bij gaan liggen, terwijl de neusverkoudheid Ďs nachts erger is wanneer men gaat liggen. Fijne uitslag, roodheid en warme wangen, de uitslag lijkt op mazelen en koorts komt op.
Bij mazelen past Euphrasia als de volgende symptomen aanwezig zijn: droge hoest, kortademigheid, erger overdag, beter door te gaan liggen, de bovenstaande ontstekingssymptomen van ogen en neus.
Ogen kunnen overgevoelig voor licht zijn, ook erge bonzende hoofdpijn en rode ogen.

Ook oogverwondingen kan men in- en uitwendig behandelen.
Als de cornea/hoornvlies ondoorzichtig begint te worden, verdikkingen en witte plekken op het bedekkende vlies helpt Euphrasia ook, als men het maar lang dagelijks gebruikt.
De ogen kan men spoelen met 1 druppel tinctuur op 2 theelepels water.
Als de oogleden vastplakken kan men een beetje Calendula zalf er op smeren.
      meer homeopathie
           griep middelen
         internet adressen
VACCINATIES
VRAGEN    EMAIL   MIJ !
Waarom Biologische voeding en kruiden
onze voeding bevat steeds minder vitaminen, fytonutriŽnten, mineralen etc. en steeds meer chemische
stoffen zoals bestrijdingsmiddelresten, hormonale-, kleur-,  smaakstoffen, conserveermiddelen etc. etc.
  Biologische planten en kruiden groeien of in de wilde natuur of op speciale kwekerijen.
Er worden geen bestrijdingsmiddelen, kunstmest of andere chemische stoffen gebruikt. De produkten zijn
volwaardige natuurlijke produkten die  voor supplementen geconcentreerd worden.
Als u voornamelijk biologische voeding eet heeft u geen supplementen nodig.
Voedingssupplementen bestaan bovendien vaak uit alleen chemische vitaminen en mineralen. Ons lichaam heeft moeite om die chemische goed op te nemen. Probeer daarom zoveel mogelijk natuurlijke supplementen te kopen.
TEI FU CHEN
Founder & president of Sunrider

After thousands of years of research and testing a multitude of plants on the human body, the ancient Chinese scholars and temple priests created manuscripts documenting herbal formulas that, when eaten with other whole foods, provide the body with the "system specific" nutrition it needs to balance and regulate itself towards optimum health. 
Many of these ancient documents detailing the Philosophy of Regeneration and the herbal formulas were lost for all time. But much of the knowledge was preserved in the Chen family's library of ancient manuscripts.

                           THE SUNRIDER DIFFERENCE
             Exclusive Herbal Formulas   -    Uncomprising Quality

Sunergy Herb Food Concentrates represent herbal formulas that...
- are exclusive to Sunrider... they have been formulated by Dr. Chen from the ancient manuscripts and his own research.
- are based on 5000 years of chinese herbal tradition... and have undergone many years of modern Research and Testing.
- are enhanced... each herb is treated according to exclusive techniques to maximize the benefits. The final formulas also go through an extraction process for easier assimilation.
- are highly concentrated... taking 4-7 kilos of raw herbs to produce 1 kilo or less of highly concentrated herb food.
- are exceptionally pure... and produced under the most stringent quality control standards in the industry.

Only the healthiest plants are harvested, cleaned, dried, stored and processed under the highest standards of cleanliness. Sunergy Herb Food concentrates are produced following strict guidelines and undergo meticulous processing developed by Dr. Chen. This preserves the quality and purity of the ingredients while maintaining the integrity of the original formulas and it ensures the synergistic nature of the herbs who will remain intact and in proper balance. The unique process utilizes techniques of enhancement and extraction that maximize benefits and at no time employs additives, chemicals or preservatives. The ingredients, the processing, the packaging, every aspect of the Sunrider products reflect Dr. Chen's uncompromising commitment to quality.


REGENERATION:
The Chinese Philosophy of Regeneration is one of nurturing the body with Whole natural Foods and the proper combination of Whole natural (biological) Foods and Herb Foods, to allow the body to achieve harmony by providing the body with the nutrition it needs to regulate and balance itself.
This process of "Life Replenishing Life" with biological, natural and herb foods, balances the five elements in the body so every system and organ maintains its naturally harmonious state and functions as nature intended. "Where there is strength there is not weakness... where there is health there is not disease... where there is harmony there is not discord".   Proper nutrition is essential for effective preventative health care. Many of today's health problems are simply the result of inadequate nutrition.
meer over voeding en energie                etc.
naar   pagina 2:

inhoud:

Biologische voeding
          - waarom
          - 
          - 
  
Internet adressen

Homeopathie
          - algemeen

Plaatjes
          - Arnica
naar   pagina 3:
  
        inhoud:

Homeopathie
          - griep
          - waterpokken
          - .............

Plaatjes
          - Gelsemium

          - Vanessa Mae

                          
VACCINATIES - INENTINGEN

Waarom denken bijna alle mensen nog steeds dat vaccinaties ongevaarlijk zijn ?

Iedere vaccinatie ondermijnt/verzwakt het immuunsysteem.
Vaccinaties hebben
veel bijwerkingen van verkoudheid, oorontsteking, koorts, uitslag, convulsies tot hersenvlies-ontsteking en coma. Erger(?) is: door de vaccinaties gaan de bacteriŽn zich muteren (veranderen) waardoor nieuwe ziekten ontstaan.
Ook gevaccineerde mensen kunnen nog bv. pokken of polio of ... krijgen.

Waarom vaccineert men voor vrij onschuldige ziekten, zo ontneemt men het immuunsysteem van een kind de mogelijkheid om op een natuurlijke en gezonde wijze te rijpen.
Kinderziekten versterken juist het immuunsysteem.
Voor kinderen is het beter om de kinderziektes door te maken, daar worden ze sterker van omdat tijdens die ziekteprocessen een groot deel van de erfelijke ziektebelasting wordt opgeruimd.
Vaccinaties bij kinderen, verhinderen dat ze hun erfelijke belasting van zich af kunnen gooien. Vaccinaties kunnen zelfs erfelijke belastingen versterken en voor 'nieuwe' ziektes zorgen (bv. leukemie).

Vaccins tegen virusziekten kunnen alleen worden gemaakt door in levende cellen virussen te kweken. Voor het griepvaccin maakt men gebruik van kippen-embryo's; het virus van polio wordt vermenigvuldigd in niercellen van apen. Maar levende cellen vormen soms gifstoffen die eigenlijk niet in het vaccin thuis horen. En behalve het virus waartegen het vaccin wordt gefabriceerd, kunnen ze ook andere (voor ons) gevaarlijke virussen verborgen houden.

De kinkhoest vaccinatie is zeer waarschijnlijk de oorzaak voor het toenemend aantal jeugd-diabetici. 
Kinkhoest is in de eerste helft van 1996 met 100% toegenomen, ondanks het vaccineren. Bovendien treedt er een alarmerende verschuiving op, normaal treedt kinkhoest op tussen 2 en 6 jaar. Tegenwoordig meer bij ouderen en babies!, 60% van de gevallen bij babies jonger dan 2 jaar !

  Alternatieven: Beter is het niet te vaccineren, of te wachten tot na 1 jaar oud en/of maar ťťn (polio) of enkele vaccinaties te laten geven (bv HIB niet, De K niet die geeft bovendien op latere leeftijd nog ernstiger bijwerkingen, BMR niet). Maar vooral moet de gezondheid sterk genoeg zijn om het vaccin te kunnen verwerken (baby's en oude mensen lopen het meeste risico!). Een leeftijd van 3 maanden is veel te vroeg, het immuunsysteem van de baby is nog in ontwikkeling. Ook beter is, zo min mogelijk vaccins tegelijk (bv. geen DKTP en HIB tegelijk). Begeleid vaccinatie met homeopathie of natuurgeneeskunde.
Eerder dan 3 maanden vaccineren is echt vragen om (nog grotere) moeilijkheden (bv. hersenafwijkingen) dan vaccineren op latere leeftijd. Bij babyís kan men ziekten veel slechter herkennen, een hersenvliesontsteking is dan erg onduidelijk. Voor 1 maand te vroeg geboren babyís geldt dat op 3 maanden hun ontwikkeling eigenlijk nog maar 2 maanden ver is. Geel geboren babyís hebben een zwakkere lever, die kan de vaccinaties helemaal nog niet verwerken, dus dan leveren vaccinaties meer complicaties op, tenzij je wacht tot ook zij minstens 1 jaar oud zijn.
Gevolgen van vaccinaties: Ziekten/mentale stoornissen  kunnen nog tot 3 maanden na de vaccinatie optreden of tot uiting komen. Gedragsveranderingen beginnen meestal tussen 1 tot 14 dagen na de vaccinatie (desinteresse, niet meer spelen, stereotiep herhalingsgedrag, verlies van oogcontact, verlies van spraakontwikkeling en andere vaardigheden, soms verlies van alle communicatievaardigheden). Algemeen optredende ziekten zijn: hoge koorts, oorontstekingen, buikklachten, uitslag.

BMR-vaccinatie kan de volgende ziekten tot gevolg hebben: convulsies, allergieŽn, hersenbeschadiging, autisme, gewrichtsklachten, zware stuipen, leukemie, darmafwijkingen.
Mazelen-vaccinatie: hersenvliesontsteking, hersenontsteking, colitis, Crohn's disease, allergieŽn, ontwikkelingsvertraging. Volgens The Lancet 1996: 3 x zoveel kans op Colitis of Crohn's disease en op allergieŽn.       
Kinkhoest-vaccinatie: neurologische aandoeningen, diabetes,
Polio-vaccinatie: ME, polio, kanker,
De polio vaccinatie kan gedurende de eerste 3 - 4 maanden andere (zwakke) mensen besmetten met polio.
Het polio-vaccin voor 1963 was van dode apen gemaakt, dit blijkt nu het SV40 virus te bevatten. Dit virus is een van de veroorzakers van kanker (mesothelioma=longkanker) en waarschijnlijk ook hersentumoren, botkanker, non-Hodgkinís lymphoma en prostaatkanker. Het virus wordt waarschijnlijk overgedragen op onze kinderen.(1999)
De massale inentingscampagnes in Afrika tegen pokken en polio vallen nauwkeurig samen met het ontstaan van AIDS en andere nieuwe ziekten zoals Ebola!

Zwakke kinderen beslist niet laten vaccineren (geldt voor elke vaccinatie en voor iedereen).
Alleen de poliovaccinatie is nog aan te bevelen, omdat polio meestal te laat herkend wordt. Maar de kans om echt polio (verlammingen) te krijgen is minder groot dan de kans om door een auto aangereden te worden. Maar de eerste weken kan het ingeŽnte kind wel anderen met polio besmetten.

            
Voor meer informatie:                http://www.nvkp.nl
      Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken - Leutherhoekweg 25 - 6171 RW  Stein - 046 4337859
             of via dr. P.Guinee Wijckergrachtstr. 22E Maastricht
internet adressen for vaccination education:
www.nvkp.nl
Vaccine Awareness Network  http://www.avn.org.au
Vaccine Page:     http://www.pnc.com.au/~cafmr/online/vaccine
vaccinationdamage, vaccinationnosodes (homeopathie) and treatment:
Http://www.tinussmits.nl
CAFMR  http://www.pnc.com.au/~cafmr/newsl/kalo.html  (wiegedood)
National Vaccine Information Centre    http://www.909shot.com/

http://home.san.rr.com/via (VIA website)


>>>--KIJK OP DE SPECIALE VACCINATIES PAGINA--<<<
          meer internet adressen
meer homeopathie  (griep  etc )
Het ABC rond GEZONDHEID
ADHD  

ADHD of over- of hyperactieve kinderen zijn heel goed met Homeopathie te helpen.

ADHD-Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit: Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Circa 2% van de Ned. kinderen heeft last van dit syndroom. Het zijn kinderen die overmatig actief zijn met concen-tratie-stoornissen. Dus een voortdurend optredend gedrag van snel afgeleid zijn, instructies niet goed opvolgen, duidelijke leerstoornissen en heel erg actief. Nederland telt geschat 60000 hyperactieve kinderen. Aandachtsproblemen zijn o.a. niet luisteren en vergeetachtig-heid. Hyperactiviteit omvat o.a. onrustig bewegen en impulsiviteit (moeite op zijn beurt te wachten).
Oorzaken kunnen zijn excessief drinken van de moeder (meer dan 6 glazen per dag) tijdens de zwangerschap, ziekte tijdens de zwangerschap. Complicaties bij een kinderziekte of hersenvliesontsteking of licht verhoogd loodgehalte in het drinkwater. Maar erfelijke aanleg en omgevingsfactoren zijn nog belangrijker. {zie ook Vaccinaties}
Hyperactieve kinderen hebben een iets kleinere hersenomvang, met name in het voorste gedeelte van de hersenschors, de frontale cortex. Deze schors is betrokken bij de sturing en de planning van het denken. De omvang van het corpus callosum, de hersenbalk, is 3 tot 5% kleiner dan bij normale kinderen. Deze balk gelegen in het midden van de hersenen, bevat veel verbindingen tussen de linker en de rechter hersenhelft. De balk wordt in de tweede tot vierde maand van de zwangerschap gevormd en treedt later op als een dirigent bij de verdere ontwikkeling van de hersenen. Ook blijken de basale hersenkernen van hyperactieve kinderen af te wijken. Die kernen regelen de onwillekeurige motoriek en maken het o.a. mogelijk dat je op de fiets ook een gesprek kan voeren. Een van die kernen, die normaal in de rechter hersenhelft groter is dan links, vertoont bij hyperactieve kinderen geen asymmetrie, of is links zelfs groter dan rechts. Tenslotte blijkt uit onderzoek (bloeddoorstroming) dat het voorste deel van de hersenschors minder actief is. Ook verfijnde EEG's tonen dat de hersenschors van hyperactieve kinderen minder informatie kan verwerken.  Maar waar komen al die hersenafwijkingen (nog meer) door?
Voeding: Een dieet zonder conserveermiddelen of azokleurstoffen blijkt een effectieve rem op de tomeloze driften. Voeding waar meer dan 2 -3 E-nrs (chemische stoffen) in zit is erg verdacht. Glutamaat of vetsin is ook een bekende "hyperactieve", ook suiker kan beter vermeden worden.
Medicijnen: Methylfenidaat ritalin blijkt een verbluffend kalmerende werking uit te oefenen op de hyperactieven. Kinderpsychiator Gunning (AMC-Amsterdam) is voorzichtig: bij de meeste kinderen werkt het snel en effectief. Het geneest niets, het onderdrukt, het kind weet zichzelf beter in toom te houden. Er is echter wel een zelfmoord gerapporteerd en ik heb ook wel eens een kind zienderogen zien verslechteren na behandeling met ritalin. Andere bijwerkingen: slapeloosheid, verminderde eetlust, vertraagt de groei.
Het lijkt wonderlijk dat de amfetamine ritalin bij volwassenen een euforische werking heeft en bij kinderen een kalmerende. De link met verslaving is interessant. In families van hyperactieven komt veel alcoholisme voor. (9-1995)
naar  pagina 4:

  inhoud:

het Gezondheids ABC
      - adem
      - ademhaling
      - aids
      - epilepsie
      - meningitis
      - menopauze
      - migraine
etc 
     etc
.

           
BABIES, TE VROEG GEBOREN BABIES

Het aantal te vroeg geborenen neemt heel erg sterk toe de laatste 10 - 12 jaar. Oorzaken zijn de hoge leeftijd waarop vrouwen nu moeder worden (gemiddeld nu 29,5 jaar), de IVF behandeling, andere vruchtbaarheidsbehandelingen (hormonen), medische onderzoeken die direct de foetus in de  baarmoeder beÔnvloeden, zoals de vlokkentest.
30% van de IVF-babies komen te vroeg ter wereld, 10% hiervan komt op de intensive care.
75% van de te vroeg geborenen  heeft een stoornis, 45% van de te vroeg geborenen hebben een of andere handicap, 5-10% hiervan heeft een sterke handicap als spasticiteit of zwakzinnigheid,

De vruchtbaarheid van vrouwen loopt na 28 jaar sterk terug, op 38 jaar nog maar 5% kans. En de kans op problemen bij de geboorte of daarna loopt sterk op.
Over de bijwerkingen van de medische behandelingen is nog erg weinig bekend, bij IVF is de kans op een mongooltje bv redelijk groot.


HORMONEN:
Met het slikken van (chemische of synthetische) hormonen (hormoontherapie) wordt de eigen hormoon produktie onderdrukt. Dit effect is soms blijvend, wat extra klachten/ziekten betekent. Hormoontherapie wordt o.a. gebruikt bij reuma, astma, kanker, overgang.
Slikken van (chemische) hormonen geeft oa. een verhoogde kans op kanker, borst-kanker, baarmoederkanker, prostaatkanker, hart- en vaatklachten (trombose), botontkalking, suikerziekte, verhoogde bloeddruk.
IVF: in vitro fertilisatie, reageerbuisbevruchting. Doktoren willen veel te graag IVF toepassen, ook bij vrouwen die daar niet om vragen. Ze denken te weinig aan de bijwerkingen en de geringe slagingskans.
Mbv van hor-moonstimulatie worden eicellen die anders (nor-maal) zouden afsterven (!!) in leven gehouden. Maar 20-29% wordt zwanger, 70-80% niet. De kans op een miskraam is redelijk groot. Maar als er twee embryo's worden geplaatst, bestaat er ook een kleine kans op een tweeling. Het is fysiek en psychisch heel belastend. Hoe ouder hoe kleiner de kans op zwangerschap. Een vrouw van 35-40 heeft een kans van 15%. De kans op een miskraam neemt ook met de leeftijd toe, bij 40 jaar 5-10%, bij 45 jaar 50-60%. Bovendien neemt de kans op hoge bloeddruk en suikerziekte toe (10-20%). (10-96)
Gebruikte Hormoonpreparaten zijn: Humegon (vervaardigd uit menselijke urine), Pergonal, Gonal-F, Puregon (wordt geproduceerd door de genetisch (DNA) veranderde ovariumcellen van de Chinese Hamster). Puregon zou zuiverder zijn dan Humegon, dus zou het preparaat minder verontreinigd zijn door bacteriŽn of virussen of ziekte veroorzakende eiwitten. {ICSI}

ICSI Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie: bevruchting door zaadcel via microscopische technieken in eicel te injecteren, dit kan leiden tot oa. geslachts-chromosomale afwijkingen. 7,4% van deze babies wordt met een ernstige afwijking geboren. ('97)

BARING: Pijn tijdens de baring, de geboorte van de baby, is voor slechts 15% van de vrouwen meer dan normaal verwacht mag worden. Als men gezond leeft is ook de baring niet moeilijk.
Pijn heeft een functie, ook bij de regeling van de geboorte. Hier dient het om de reden, het rationele denkproces, uit te schakelen en over te gaan op instinctief gedrag en de weeŽn beter te regelen. Verder zorgt pijn dat er in de hersenen endorfinen aangemaakt worden om de pijn te verzachten. Verder heeft het een functie bij het moeder worden, bij het scheppen van een moederlijke band met het kind. Want wie zegt dat het voor de baby zo gemakkelijk is. Als je zo sterk bent om die eventuele pijn te doorstaan dan kan je alles aan.
Een ruggeprik is niet aan te raden, omdat door deze verdoving de kans op een keizersnede of een tangverlossing of een vacuumverlossing met 30% toeneemt. Daarnaast heeft het gevolgen (bijwerkingen) voor het kind en de moeder. Met homeopathie kan men moeder en kind helpen de baring zonder problemen te laten verlopen.    {ruggeprik, zwangerschap}
Door zuurstofgebrek, infectie, te hard trekken tijdens de baring kan de baby ziek worden.    {keizersnede}
meer homeopathie  (o.a. griep)
St Janskruid
St Janskruid (Hypericum p.) tooont hoe gevaarlijk chemische 'geneesmiddelen' zijn. Het kruid St. Janskruid stimuleert o.a. de lever om gifstoffen af te breken, dus ook chemische medicijnen.(The Lancet 11/12/99). Daarom is St. Janskruid niet gevaarlijk, zoals E. Ernst in The Lancet zegt, maar de medicijnen, of de afbraakprodukten van die medicijnen, die zijn gevaarlijk. Er moet dus op de bijsluiters vermeld worden dat sommige kruiden de medicijnen versneld kunnen afbreken, waardoor het percentage giftige stoffen in het bloed tijdelijk gevaarlijk kan stijgen, met alle gevolgen vandien (bv. nog sterkere bijwerkingen).

ST. JANSKRUID: Hypericum perforatum. Hemelsleutel, Oliebloempje, Jaagt-den-duivel. Kruid met gele bloemen (rond 24 juni); droge, zonnige plekken; in Europa, wegbermen. Tot 90 cm hoog.
Aangetoonde toepassingen zijn: inwendig als antidepressivum en antiviraal middel, tegen zenuwpijn (hoofdpijn), neerslachtigheid; uitwendig als anti-schimmelmiddel, wondmiddel.
Als belangrijkste werkzame stoffen in het St.Janskruid worden hypericine, isohypericine, protohypericine en pseudohypericine genoemd.  Het verlengt de werking van de neurotransmitters serotonine, dopamine en norepinephrine. Het is niet bekend waarom het farmacologisch effect van het St.Janskruid vrijwel meteen kan worden gemeten, terwijl het antidepressieve effect pas na enkele weken optreedt. De robijnrode kleur die ontstaat als je de bloempjes kneust, komt door de hypericine.
Andere stoffen zijn nog etherische oliŽn, hyperforine, flavonoÔden (quercetine, hyperoside, rutine, biapigenine), looistoffen, antibiotisch werkzame stoffen (imanine, novoimanine, hyperforine), saponinen.
St.Janskruid heeft een zachte werking op de geest. Het is daarom uitermate geschikt om te worden gebruikt door mensen met klachten van neerslachtigheid, milde tot mid-zware vormen van depressies, angst en/of nerveuze onrust. St.Janskruidextract heeft (bij grote doses) een gering bijwerkingenpatroon (gevoeligheid voor de zon, geÔsoleerd hypericine kan in grote doses bij ratten kankerverwekkend zijn) en kan een goed alternatief zijn voor gebruikelijke antidepressiva, zoals bijv. Prozac. Na ongeveer 5 tot 20 dagen zie je de werking. Niet gebruiken als u andere chemische antidepressiva gebruikt.
Bij dier-testen werd een dosis afhankelijke stimulatie van de nieuwsgierigheid en een toename van de locomotorische activiteit waargenomen. Het verlengt de slaaptijd t.g.v. narcotica.
St.Janskruidolie wordt gebruikt bij kneuzingen en spit en verstuikingen, diarree, wonden. Ook geschikt om insekten (motten) te verjagen.
Beste tijd om te verzamelen (bovengrondse deel) als de eerste 4 bloemen open zijn en de rest nog in knop, in die knoppen vind je hypericine die verdwijnt als ze in bloei komen. De fijn gesneden plant 14 dagen in een mengsel van alcohol en water zetten, daarna indampen.   {Johannesolie}

Een uitgebreid rapport over St Janskruid op www.peimenet.com/~camilla/STJOHNSWORT.FAQ

                                                            
ABC
hypericum
----> vervolg Gezondheids ABC
meer informatie
   
over gezondheid 
   ook hier  
Calendula


SEX - LIBIDO: Libido heeft te maken met vermoeidheid, stress, energie, vitaliteit. Met biologische voeding verbeter je je vitaliteit.
                              
Rhus toxicodendron
violiste
geinteresseerd in luchtvaart en  
luchtverkeersleiding kijk dan eens op

www.atc-gilde.nl

www.airsafetyonline.com
www.airdisaster.com
www.usfs.com
Vanessa Mae