HOPEAJÄRVEN DOLPHY MERETT

Nimi: Hopeajärven Dolphy Merett, kutsutaan Dolliksi, Mereksi ja Metetiksi
Rotu: Newforestinponi
Syntynyt: 16.1.2004 Hopeajärvellä, ikää 4v
Sukupuoli: tamma
Väri & merkit: mustanruunikko, ei merkkejä
Säkäkorkeus: 131cm
Kasvattaja & Omistaja: Hopeajärvi
Koulutus: he B, re 90cm, me 70cm

Luonteeltaan Dolli on kiltti ja mukava poni. Karsinassa se kunnioittaa ihmisiä, eikä tule päälle. Sillä on paljon hyviä tapoja kuten odottaa, että ruokienjakaja poistuu karsinasta ennenkuin aloittaa syömisen. Karsinasta tai laitumelta sen saa helposti pyydystettyä, eikä Dollilla ole tapana lähteä karkuun hakijan nähdessään. Harjatessa se seisoo aina kiltisti paikoillaan ja nostaa kaviot heti kun pyydetäään. Taluttaa Dolli on mukava kävelee kiltisti vieressä. Vieraissa paikoissa sen kanssa sopii kuitenkin olla varuillaan, sillä silloin se on yleensä vähän hermona. Laitmuella Dolli väistää muita hevosia ja kuuluu lauman arvoasteikossa häntäpäähän. Satulan ja suitset Dolli antaa laittaa kiltisti eikä koskaan pistä hanttiin. Dolli seisoo aina paikoillaan kun on vähänkin päättäväisempi ratsastaja nousemassa selkään, mutta jos joku aloittelija on tulossa Dolli lähtee liikkeelle ja astelee hermostuneena ;) Kuljetusauto on jotain hirveän pelottavaa Dollista. Se ei uskalla vaan mennä sinne ja useiden yritysten, peruuttelemisien ja pystyyn hyppäämisen jälkeen se kuitenkin yleensä saadaan lastatuksi. Mutta hirveän kiltti poni Dolli on..xDD

Hypätessä Dolli on elementissään. Siltä sujuu helposti vaikeat sarjat ja vesiesteet. Sen on helppo hahmottaa esteiden väliset etäisyydet ja ratsastajan ei oikeastaan tarvitse muuta kuin istua ja näyttää ponille seuraava este. Dolli ei kuitenkaan lähde ikinä ryöstämään esteen nähdessään.

Koulussa Dolli on varsin tottelevainen, mutta siltä kestää kauan aikaa oppian uusia asioita, joten pääpainotus on jätetty esteisiin. Dollilla on kauniit liikkeet, mutta välillä siirtymiset ovat hieman töksähteleviä. Dolli kuuntelee aina ratsastajaa ja tottelee pohjetta, ohjaa, ja painoa, - sekä ääntä tietenkin - täysin moitteettomasti. Dollin saa myös aika helposti kuolaimelle, joten kokonaisuutena se on mukava ja 'kevyt' ratsastaa ;)

Maastossa Dolli tykkää hirveästi mennä. Aluksi se yleensä katselee tarkasti ympäristöä, mutta mitä kauemmin ollaan ratsastettu sitä rauhallisemmaksi ja rennommaksi Dolli muuttuu. Autoja Dolli aina katselee sen näköisenä, että lähteäkö juoksemaan pakoon vai ei ;) Mutta harvoin tamma on pelästynyt ja yleensä se todellakin vain katsoo auton menoa ;)

Jälkeläiset:
-

Kilpailutiedot:
02.06.04 ERJ Cristy's Stable, 60-70cm, 28 / 31
05.06.04 ERJ Siittola Papageno, 50-70cm, 10 / 20

Sukutaulu


Erokedon Lancer
kimo
146cm
he A, re 100-120cm
Lotuksen Leviathan missä? Kuun Suru
rn
146cm
va A, re 90-100cm
M's La Luna
vkk
147cm
va B, re 80-90cm
Frondo's Classic missä? Kuupölyn You Break My Heart
trn
115cm
va A, re 100cm
Red Rose
trn
145cm
va B, re 100cm

Ruiskaunokin Petronelle
prn
144cm
he A, re 100cm
Ch Jääsaaren Eminemt
prt
144cm
he A, re 100cm
VIR MVA Ch Liinun Umberto Ami
trt
137cm
he A, re 100cm
Jääsaaren Ruusunen
rt
146cm
he A, re 90cm
Jääsaaren Lumikki
kärpäskimo
144cm
he B, re 90cm
Silverlea Snowflake
Cherry IV