RUISKAUNOKIN PETRONELLE

Nimi: Ruiskaunokin Petronelle, kutsutaan Nelleksi ja Nellaksi
Rotu: Newforestinponi
Syntynyt: 2.8.2003 Ruiskaunokin Virtuaalitallilla, ikää 9v
Sukupuoli: tamma
Väri & merkit: punaruunikko, tähti, takajaloissa sukat
Säkäkorkeus: 144cm
Kasvattaja: Ruiskaunokin Virtuaalitalli (lop.)
Omistaja: Hopeajärvi
Koulutus: he A, re 100cm, me 80cm

Luonteeltaan Nelle on varsin kiltti ja rauhallinen tamma. Se antaa aina laittaa kiltisti riimun eikä karsinassa tee ikinä mitään tyhmyyksiä. Taluttaessa kulkee nätisti vieressä eikä haahuile minnekkään tai ryysää ruohoa syömään :) Harjatessa Nelle sidotaan yleensä kiinni, mutta ei sitä itseasiassa edes tarvitsisi sitoa, sillä se seisoo vaikka kuinka kauan paikoillaan vaikka olisikin irti. Nelle pitää paljon harjaamisesta ja usein seisoo alahuuli lerpallaan haltioitunut ilme kasvoillaan :D Kaviot Nelle nostaa niin puhdistettaviksi kuin kengitettäviksinkin hyvin eikä paljoakaan yleensä paina. Satuloidessa Nelle seisoo kiltisti ja antaa laittaa satulan selkään ilman mitään temppuilua, tosin jos satula on aivan liian takana niin Nelle saattaa pari kertaa takapäätä heittää, mutta sekin on aika harvinaista. Kuolaimet Nelle ottaa yleensä melkein heti suuhunsa ja ainakin silloin jos työntää sormensa hammaslomaan. Suitsia laittaessa saa kuitekin olla tarkkana että laittaa korvat kunnolla, sillä Nelle ei yhtään pidä jos sen korvia "revitään".Traileriin Nelle ei yleensä haluaisi mennä, mutta vähän aikaa siinä vatvottuaan tulee ihan kiltisti sisään tai jos toinen poni menee edellä. Kuljetuksen aikana on aivan rauhallinen, mutta uusissa paikoissa katselee tarkkana ympärilleen ja saattaa säikkyä aivan arkipäiväisiä asioita, mitä kotona se ei ikinä säikkyisi.

Hypätessä Nelle on aina innoissaan ja laukkaa pelottomin askelin kohti estettä ja melkein aina kauniilla hypyllä ylikin. Kieltäytymisiä Nelle ottaa ainoastaan jos se ei meinaa saada askeliaan sopivasti esteelle tai jos ratsastaja on hirveän epävarma, nimittäin Nelle aistii hirveän herkästi ratsastajan mielialan. Joskus jos este on Nellen mielestä liian iso se saattaa juosta sen ohi, mutta toisella kerralla kuitenkin yleensä hyppää varovasti yli.

Koulussa Nelle on ehkä kaikkein parhaimmillaan. Nelle tottelee hyvin pohkeita, eikä sillä tarvitse käyttää kannuksia tai raippaa. Myös ohjasotteisiin reagoi aina ja kulkee yleensä kuolaimella. Nelle omaa todella hienot askellajit; sen ravi on aika pehmeää ja mukavaa istua. Laukka on taas yleensä aika vauhdikasta ja näyttävän näköistä. Nelle osaa erittäin helposti askellajien väliset siirtymiset, sekä tietenkin pysähdykset ja peruutukset. Myös etu- ja takaosan käännökset se osaa aivan hyvin.

Maastossa Nelle on aina suoraansanoen riehakas. Alkumatkasta saattaa kävellä puolinukuksissa, mutta sitten kun mennään laukkaa niin Nelle ei haluaisi millään lopettaa ja ohjista saa sitten vetää hieman enemmän, ettei käy huonosti. Kuitenkin kokeneet ratsastajat saavat pidettyä Nellen hyvin, kunhan vaan pitävät tarpeeksi lyhyet ohjat kokoajan.

Jälkeläiset:
24.12.2003 o Hopeajärven Night Dancer (i: Erokedon Lancer)
16.01.2004 t Hopeajärven Dolphy Merett (i: Erokedon Lancer)
30.05.2004 t Hopeajärven Romantic (i: FS Samuel)

Kilpailutiedot:
30.12.2003 KRJ Virtuaalinen Saddlebred Yhditys, helppo C, 4 / 44
01.01.2004 KRJ Marjakuusen talli, helppo C, 17 / 50
11.01.2004 ERJ Siittola Moonlight, 50-60cm, 8 / 20
15.01.2004 ERJ Kultaisenriimuntalli, 50-80cm, 18 / 30
02.06.2004 ERJ Cristy's Stable, 80-90cm, 26 / 30

Sukutaulu


Ch Jääsaaren Eminent
prt
144cm
he A, re 100cm
VIR MVA Ch Liinun Umberto Ami
trt
137cm
he A, re 100cm
Codemaster Showcase
Ch Marmorella
kimo
139cm
he A, re 80cm
Jääsaaren Ruusunen
rt
146cm
he A, re 90cm
Silverlea Snowflake
Tirlittan Sweety

Jääsaaren Lumikki
kärpäskimo
144cm
he B, re 90cm
Silverlea Snowflake Silverlea Spiderman
Silverlea Blueberry
Cherry IV Cilqouette
Pretty Ballerina