HOPEAJÄRVEN NIGHT DANCER

Nimi: Hopeajärven Night Dancer, kutsutaan Nikiksi
Rotu: Newforestinponi
Syntynyt: 24.12.2003 Hopeajärvellä, ikää 4v
Sukupuoli: ori
Väri & merkit: ruunikko, piirto, otj kantavalkea
Säkäkorkeus: 140cm
Kasvattaja & Omistaja: Hopeajärvi
Koulutus: va B, re 80cm, me 50cm

Luonteeltaan Niki on kiltti ja mukava poni kuten emänsäkin. Karsinassaan se osaa käyttäytyä hyvin, eikä ikinä ryntäile ihmisten päälle tai työnnä takamustaan ovelle, mutta ruoka-aikoina se saattaa potkia karsinan seiniä, jotta saisi ruokansa nopeammin. Riimun se antaa laittaa kiltisti. Harjatessa saattaa näyttää, että Niki suurinpiirtein nukahtaisi, mutta jos se kuulee jonkun oudon äänen tai jotain muuta epätavallista niin se voi "herätä" yllättävän nopeasti ;) Taluttaessa Niki on varsin orimainen. Pitää höristä ja mylviä tammoille, sekä astella niin korkein askelin korvat pystyssä. Mutta se ei kuitenkaan yritä ikinä jyrätä ihmisen yli tai lähteä käsistä. Laitumella se on muiden orien kanssa ja siellä pitää kurin nuoremmille. Satulaa laittaessa Niki yleensä pullistaa niin paljon kun voi, mutta viimeistään silloin kun kenttä on kierretty pari kertaa, se lopettaa turhan pullistelun. Kuolaimia Niki ei oikei haluaisi suuhunsa ottaa ja jännittää vielä huulensakin niin ettei ihmiset saa työnnettyä sormea hammaslomaan. Mutta siihen tepsii päättäväinen komennus ja sormi vaan sinne hammaslomaan ;D Kentälle talutuksen jälkeen Niki seisoo kiltisti paikoillaan kun ratsastaja nousee selkään. Niki on yleensä varsin peloton, mutta kuljetusautoa se pelkää. Sisälle se ei uskalla millään mennä, mutta jos on jotain houkuttimena ( kuten omena tms. ) niin Niki astelee varovasti koppiin, mutta kopissa se ei halua syödä mitään ja se hikoaa matkan aikana paljon, vaikka olisi talvi. Uusissa paikoissa Niki haluaa tervehtiä jokaista hevosta ja monien kanssa olisi niin hauskaa tehdä lähempää tuttavuutta...;P Sen takia Nikiä ei kannata pelkässä riimussa taluttaa, jottei satu haavereita.

Hypätessä Niki on hieman arka ja se tarvitsee kaiken kannustuksen ratsastajalta, jotta yli hyppääminen onnistuisi. Sen hyppytyyli ei myöskään ole mikään hyvä, eikä se oikein osaa arvioida, kuinka läheltä tai kaukaa hyppäisi. Joten se aika usein kieltää, ellei ratsastaja osaa sovittaa askeleita esteiden välille hyvin.

Koulussa Niki on kaikkein parhaimmillaan. Se oppii uudet liikkeet ja asiat nopeasti. Se haluaa usein tehdä asiat niinkuin ratsastaja haluaa tai ainakin se yrittää parhaansa. Nikillä on pitkä käyntiaskel ja siinä hyvä yliastunta, ravissa se nostelee jalkojaan aika korkealle, joten ravi on aika pomppuista, mutta Niki menee kuitenkin täysin oikeasssa rytmissä. Laukka Nikillä on pyöreää ja "keinutuolimaista" :) Niki hakeutuu yleensä kuolaimelle ja se on varsin mukava ja erittäin kehityskelpoinen ratsu.

Maastossa Niki on kuuliainen, mutta se rakastaa mennä kiitolaukkaa suoraa tietä tai vaikka lumista peltoa pitkin. Niki on myös maastovarma, ei säiky lähes mitään.

Jälkeläiset:
-

Kilpailutiedot:
02.06.2004 ERJ Cristy's Stable, 60-70cm, 5 / 31
05.06.2004 ERJ Siittola Papageno, 50-70cm, 20 / 20

Sukutaulu

Erokedon Lancer
kimo
146cm
he A, re 100-120cm
Lotuksen Leviathan missä? Kuun Suru
rn
146cm
va A, re 90-100cm
M's La Luna
vkk
147cm
va B, re 80-90cm
Frondo's Classic missä? Kuupölyn You Break My Heart
trn
115cm
va A, re 100cm
Red Rose
trn
145cm
va B, re 100cm

Ruiskaunokin Petronelle
prn
144cm
he A, re 100cm
Ch Jääsaaren Eminemt
prt
144cm
he A, re 100cm
VIR MVA Ch Liinun Umberto Ami
trt
137cm
he A, re 100cm
Jääsaaren Ruusunen
rt
146cm
he A, re 90cm
Jääsaaren Lumikki
kärpäskimo
144cm
he B, re 90cm
Silverlea Snowflake
Cherry IV