All In The Name Off # Kilpailukalenteri # Jälkeläiset

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Virallinen nimi : All In The Name Off xx, "Allu"
Rotu : englantilainen täysiverinen (xx)
Sukupuoli : ori
Säkäkorkeus : 162 cm
Väri : ruunikko
Syntymäaika : 15.11.2007
Kasvattaja : W. Foreman, GBR
Ikä :   vuotta, VARL
Rekisterinumero : VH-38666
Koulutustaso : helppo A, re 160cm, me 140cm
Painotus : esteratsastus
Omistaja : Siiri K. (WWR, VRL-0430)

Siirtynyt eläkkeelle kilparadoilta, nyt täysipäiväisessä jalostuskäytössä. Suunnataan myöhemmin myös ERJ-laatuarvosteluun.

I used ta do a little but a little wouldn't do...

Jos minua pyydettäisiin pukemaan sellainen hevonen kuin All In The Name Off sanoiksi, tulisin varmasti miettineeksi näitä adjektiivejä kauan. Punnitsisin hevosen hyvät sekä huonot puolet, muistelisin ulkonäköä ja persoonallisuutta. Kuluttaisin asiaan aikaa. Lopputuloksena saisin kuitenkin varmasti epämääräisen listan erilaisia ominaispiirteitä, joista erittäin tutuiksi tulleet räiskyvä persoonallisuus, sosiaalisuus ja huumorintajuisuus olisivat varmasti ne, jotka valitsisin tätä hevosta kuvaamaan. Tosin, edes nämä adjektiivit tuskin antaisivat minkäänlaista kuvaa siitä, millainen hevonen All In The Name Off todella on. Ei, tähän hevoseen täytyy vain tutustua – ja lupaan, että se kerta, kun tämän hevosen tapaa, jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa.

So the little got more and more...

Kuten taisinkin jo äsken mainita, on All In The Name Off, tuttujen kesken pelkkä "Allu", tutustumisen arvoinen hevonen. Tämän oriin ilotulitteiden lailla leiskuvaa suurta persoonaa, sulaa hulluutta ja samalla sydäntä lämmittävää sympaattisuutta ei varmasti joka hevosesta löydä. Allu on kokonaisuudessaan kuitenkin erittäin miellyttävä hevonen, etenkin tallissa. Ori käyttäytyy useimmiten todella sosiaalisesti, ja sitä suorastaan saa olla työntämässä pois luotaan; tämä hevonen ei ujostele niin sanotusti "hypätä syliin", vaan se ottaa kaikenlaiset ihmiset avoimesti vastaan. Huumorintajuisena oriina Allu jaksaa myös yrittää viihdyttää hoitajiaan, vaikka nämä sessiot saattavatkin päättyä ennemmin hoitajien itkuun kuin nauruun.

I just keep tryin' ta get a little better...

Talutettavana Allu voisi olla heikompien painajainen. Sinänsä ori kyllä käyttäytyy varsin herrasmiesmäisen hyvin, mutta minkäs mies luonnolleen mahtaa; tammojen ollessa näköetäisyydellä ei meidän hevosemme paljoa hoitajaltaan menolupia kysele. Suhteellisen nätisti Allu kuitenkin aina on, eikä se viitsi hermostua suuremmissakaan ihmismassoissa.

Said the little better than before.

Jos etsii uusia ulottuvuuksia ratsastuksen suhteen ja on kyllästynyt ainaisiin, tottelevaisiin ja osaaviin ratsuhevosiin, on tervetullut kokeilemaan Allua. Jos ratsastaja siis ei kaihda haasteita ja on valmis yrittämään enemmän kuin täysillä, on Allu varmasti nappivalinta. Tämän hevosen kanssa ei ole kyse siitä, etteikö se osaisi, vaan siitä, etteikö se viitsisi. Allu kyllä taipuu kouluratsastuksessa ihan helpon A:n tasolle ja rataesteillä oriilla on kapasiteettiä erittäin pitkälle, mutta ratsastaessa tämä vaatii paljon työtä. Mitään tämä hevonen ei anna ilmaiseksi, vaan ratsastaja joutuu todella ratsastamaan ja olemaan mukana.

Kouluratsuna Allu on hieno, ori omaa kiitettävät liikkeet ja on näyttävä, mutta välttämättä keskittymiskyky ei aina ole sitä kehuttavinta luokkaa. Kotioloissa ori osaa kyllä näyttää taitonsa, ja miksei myös kilpailuissakin, mutta oikeastaan ratsastaja saa olla valppaana koko ajan. Allu laistaa varmasti työstä heti kun sille sellainen mahdollisuus suodaan, ja oriitta on joskus kovinkin hankala saada takaisin ruotuun. Laiskuudesta ei kuitenkaan missään vaiheessa ole kyse, vain viitseliäisyydestä.

Esteillä Allu ei ole yhtä vaativa kuin koulupuolella, mutta kaipaa kuitenkin edelleen ratsastajaltaan paljon huomiota ja hyvää keskittymiskykyä. Allu on ratsastaessa todella herkkä, joten pienikin muutos esimerkiksi painoavuissa saa varmasti hevosen reagoimaan. Allun kanssa joutuu olemaan tarkka ja osaava, sillä tämä tapaus ei anna virheitä anteeksi eikä korjaa niitä ratsastajansa puolesta. Rataesteillä Allu on kyllä todellisessa elementissään, mutta ratsastajan täytyy vähintäänkin antaa kaikkensa 101 prosenttisesti, jotta orikin tekisi niin. Missään vaiheessa ei kuitenkaan seinä ole tullut kapasiteetin puolella vastaan, vaan Allu kyllä hyppää heti, kun asiat ja yhteistyö ratsastajan kanssa alkavat sujumaan.

Lyrics: Guns N' Roses - Mr. Brownstone

x sukutaulu.

 i. Fight For Your Rights xx (evm)  ii. Hollywood Ending xx (evm)
 ie. Rocketship xx (evm)
 e. On With The Show xx (evm)  ei. The Edge xx (evm)
 ee. Droppin' Like Flies xx (evm)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ulkoasu © Siiri K.
Kuvat © Scarvagh House Stud, kuvissa oikeasti ori Pasternak

  
  © Scarvagh House Stud