etusivu ~ kilpailukalenteri ~ jälkikasvu ~ päiväkirjaVirallinen nimi : Imagine FLY, "Nico"
Rotu : trakehner
Sukupuoli : ori
Säkäkorkeus : 168 cm
Väri : ruunikko
Syntymäaika : 21.02.2006, Englanti
Kasvattaja : Heidie, Flyinvalley Stables
Ikä : vuotta, VHKR
Rekisterinumero : VH-3545, VTYo-03
Koulutustaso : vaativa A, re 160cm, me 140cm
Painotus : esteratsastus
Omistaja : Siiri K. (WWR, VRL-0430)

Saavutukset : 5x KuMa, 9x JS. Esikantakirjattu 18.08.2006.

  
© Benny de Ruiter Stables. Kuvissa o. Webster

x luonnekuvaus.
Imagine FLY on niitä harvoja puoliverihevosia, jotka herättivät huomioni heti. Yleensä puoliveriedustajat eivät enää nykyisemmin juurikaan minua innosta, mutta Nicossa oli sitä jotain; ehkäpä oriin upeat verilinjat ja mahtava luonne, tai sitten komea ulkonäkö ja uskomaton suorituskyky. Tämä upea Flyinvalleyn kasvatti oli kuin omiaan paikkaamaan jo hyvässä eläkeiässä olevan JK's Jewel of Ceen - ehkäpä tämäkin villikko oppisi sitten aikanaan Jalon ystävällisessä kurinpidossa kunnon kilpahevoseksi. Joka tapauksessa huomasin, että tämä oli sellainen hevonen, joka minun oli pakko saada. Olin jo pitkän aikaa vältellyt innostukseni lopahtamisen turvin puoliverisiä ja muitakin myytäviä eläimiä, mutta Nicosta en voinut silmiäni irrottaa. Aluksi kyllä olin kahden vaiheilla, mutta päädyin siihen parempaan ratkaisuun; tein oriista tarjouksen. Yllättävää kyllä, Heidie oli valmis myymään Nicon minulle näyttöjeni perusteella, mistä tietenkin ilahduin suuresti. Olin vain hieman hämmästynyt, sillä Nicon oli alunperin tarkoitus jäädä ihan asumaan kasvattajalleen Flyinvalley Stablesiin, mutta ori tulikin myyntiin, ja haussa oli tietenkin ehdottomasti hyvä koti - ja kiinnostuneita ostajia. Muita ei kuitenkaan ollut minuakaan ennen ilmoittautunut, joten hevonen pääsi mukanani Hopeapilveen.

Luonteeltaan Nico on omapäinen ja haastava puoliveriori, joka ei näy tuntuvan kunnioittavan ihmistä yhtään. Tässä hevosessa on todella haastetta käsittelijöilleen - tämän luonteenpiirteen Nico on selvästi perinyt isältään, pahamaiselta Flyinvalleyn oriilta Sonnenmayeriltä. Ikuisessa uhmäiässä oleva temperamenttinen tehopakkaus kyllä herättää huomiota käytöksellään. On vain muutamia harvoja ihmisiä, jotka saavat tämän riiviömäisen hevosen todella kuriin ja alistumaan tahtoonsa. Nuoruusvaiheessa Nicolle oli opetettava vielä uudemman kerran muutamia perusasioita, kuten riimun asettamista päähän ilman näykkimistä ja teutarointia tai harjausta ilman pyörintää ja hyppimistä. Näistäkään asioista ei Nico suoriudu edes kovinkaan hyvin, vaan toimii yleensä ihan oman päänsä mukaan. Toisetkaan hevoset eivät jää rauhaan Nicon pahamaiselta riiviöluonteelta, vaan ori pompottaa hivenen isompaakin oriitta ja keimailee tammoille minkä ehtii. Toisille laumanjäsenille on tietenkin aina ajoittain uhiteltava, että oman egon arvostus säilyy. Ori kukkoilee kyllä kenelle haluaa, missä ja milloin tahansa.

Nico oli ehdottomasti vaikea kouluttaa kunnolliseksi hevoskansalaiseksi - eikä tämä oppi mennyt täydellisesti perille. Jääräpäinen tihulainen osaa kyllä halutessaan perusasiat ihan kiitettävästi, mutta se ei todellakaan kuulu arkipäivään. Vain muutamien henkilöiden seurassa tämä hevonen osaa olla jonkin näköinen malliesimerkki, vaikka yrittääkin uhitella ja temppuilla. Ilkikurisesta orista ei saa kilttiä tekemälläkään - mutta talli ei kyllä olisi mitään ilman Nicon persoonallisia luonteenpiirteitä. Hoitotilanteissa tietenkin tämä ikuinen varsa sidotaan luonnollisesti kiinni, ilman sitä ei kyllä tule mitään. Taistelutahtoa ei puutu ja hoitaja saa kyllä olla varuillaan. Harjatessa saa valmistautua näykkimiseen, uhkailuun ja hirveään pyörimiseen - onpa nähty myöskin riimunnarun solmujen avaamista ja riimun hajoitus- yrityksiä. Kavioita on turha yrittääkkään hellin ottein nostaa, ne eivät maasta tuolloin kuitenkaan liikkuisi. Nicon ainoa heikko kohta on herkkupalat, joita tarjoilemalla voi mahdollisesti onnistua askareista tyydyttävästi. Pestessä onneksi lahjontaa ei tarvita, sillä se on yksi niistä harvoista paikoista, jonne ori menee vapaaehtoisesti. Hevonen kun näkyy rakastavan suunnattomasti vettä.

Nicon ratsukoulutuskaan ei ollut mitään ruusuilla tanssimista - niinkuin ei perustaitojen opettelukaan. Koulutusta jatkettiin varmaankin vain yhdestä syystä: oriilla oli niin mahtavat liikkeet ja meriitit kilparadoille, että pakkohan tästä upeasta olemuksesta oli jotakin veistää. Myös sukujuurtensa puolesta olisi varmasti ollut tuhlausta jättää koulutus puolitiehen - molemmat vanhemmat kun ovat mainioita menestyjiä esteradoilla. Liikkeet ovat Nicolla aivan laatuluokkaa. Monet tuntevat hevosen niin luonteensa kuin myös lennokkaan ja upean ravinsa ansiosta. Nicon liikkeissä ei todellakaan ole mitään moitittavaa, vaikka kärsivällisyyttä ja tottelevaisuutta voisi harjoitellakin. Selästä käsin Nicossa on paljon työtä ennen kuin tämän saa tottelemaan edes jotenkin. Ori tarvitsee erittäin osaavan ja päättäväisen ratsastajan, joka osaa pistää villikon kuriin - sillä kun on tapana vain teutaroida ja huvitella miten sattuu. Kunnolla yrittäessään hevosen toiminnassa ei olekaan enää paljoa puutteita; Nico on aivan mahtava ratsu ja helkutin hyvä hyppäämään. Ori hyppäisi vaikka takaperin, sille mikään suunta ei ole vaikea. Päättäväisellä, temperamentisellä ja erittäin itsepäisellä luonteella Nico menee vaikka läpi harmaan kiven, siitä ollaan varmoja.

x sukutaulu.

 Isä Sonnenmayer  Isänisä Sonnenhunt (evm)
 Isänemä Mildmayer (evm)
 Emä Wicca Impera  Emänisä Ch. Le Fantôme Noir
 Emänemä Grishild Ingrid GER


x varusteet.

hoitotarvikkeet
- pölyharja x 2, pääharja, kova harja x 2, pehmeä harja, kumisuka, juuriharja
- harjakampa x 2 (muovinen, metallinen), kaviokoukku, kaviokoukku harjalla, nyppimiskampa
- harjapakki nimilaatalla, vaaleanpunainen
- pesusieniä x 4 (2 isoa, 2 pientä), hikiviila
- helosane, hyönteismyrkky, linimentti (-lämpö & -super), jääsalva
- karvan- ja jouhenkiillotusaine, (terva)kaviorasva, hevosshampoo, vuohisrasva

ratsastustarvikkeet
- yleissatula, suitset alaturparemmillä (molemmat mustia, nahkaa)
- koulusatula, musta, nahkainen
- estesatula, musta, nahkainen
- satulavyö, musta x 3
- nivel-, olympia-, kanki- ja orikuolaimet (erikseen)
- hivutussuojat taakse, jännesuojat eteen
- kirjailtu satulahuopa (sin., t-vihr., v-pun., valk., beige)
- satulahuopa ilman kirjailua (pun., valk.)

muut tarvikkeet
- riimu + riimunnaru, nylonia
- narupäitset
- loimivyö x2
- fleeceloimi, talliloimi, ulkotoppaloimi, sadeloimi, heijastinloimi satula-aukolla, heijastava ratsastusloimi
- tallipintelit x 4
- satulasaippua, valjasrasva, valjasöljy, nahkarasva
- juoksutusliina, juoksutusvyö, juoksutuskapsoni


Imagine FLY on virtuaalihevonen, eli mikään ei tapahdu oikeasti. Sivujen tekstit, ulkoasu ja grafiikka © Siiri K., kuvat © Benny de Ruiter Stables. Kaiken kopiointi on kielletty.
1