Virallinen nimi
Kutsumanimi
Syntynyt
Rotu
Sukupuoli
Väri
Säkäkorkeus
Kasvattaja
Omistaja

Koulutustaso
painostus
Re:
Me
Ko
Lumpeenkukan Tulisielu
Tulisielu
16.10.2003 (eli nyt 6.vuotta)
Suomenhevonen
Ori
Rautias
156 cm
Wenya, Hämypuro
KaneliPulla


Esteratsastus
80cm
70cm
He a

Luonne

Perusluonteeltaan Tulisielu on rauhallinen ja seurallinen oripoika. Se tutustuu mielellään uusiin ihmisiin, varsinkin lapsiin. :) Tulisielulla on yleensä aina "meno päällä", joten saattaa helpostikin tylsistyä karsinassaan. Siksi sen annetaankin olla paljon ulkona tarhassa.
Oripojua on mukava ja helppo hoitaa, koska Tulisielu on sopuisa ja kiltti hevonen, eikä se koskaan pure/potki. Sen saa helposti harjattua ja satuloitua, mutta ei meinaa aina nostaa kavioita silloin kuin pitäisi, muulloin kylläkin... x) Ei tykkää satulavyön kiristämisestä, mutta antaa tehdä sen vain, jos saa kehuja "palkaksi".
Ratsastaessa Tulisielu on vauhdikas, ei ollenkaan laiska. Aina ei meinaa innostuessaan muistaa miten sitä pitikään mennä, joten sitä saa joskus (tai monestikin) pidätellä. Koskaan Tulisielu ei potki ja hypi pystyyn, mutta "pienet" laukkaspurtit ovat sen alaa. :) Esteitä rakastaa, ja niihin se onkin painotettu. Hyppää yleensä vauhdikkaasti, muttei huolimattomasti. Koulua oripoika ei aina jaksa "väännellä", vaikka onkin siinäkin hyvä ja kaunis ratsu, jolla on kauniit askeleet.
Unohtamatta näyttelyitä, jossa Tulisielu on aina edukseen. Se rakastaa huomiota ja tykkää esiintyä yleisölle. Tulisielu jaksaa myös olla rauhallisena kehässä, vaikkakin verryttelyalueella saattaa hieman "jutella" muiden hevosten kanssa. :D

Sukutaulu

I. Unelmien Taikauskoinen
Ii. Vekselin Sipi
Iii. Vekseli
Iie. Jonnen Taru
Ie. Ryysyrannan Sadekuuro
Iei. Hirmun Hurrikaani
Iee. Liinahaan Sipitys
E. R.I Vesimelooni
Ei. Metsäpolun Rii-Viö
Eii. Ukkosmyrskyn Amorilla
Eie. Suomelan Amor
Ee. CRS Kaneliomena
Eei. Ch Hopeakuun Päärynä
Eee. R.I Lumoava Karamelli

Jälkeläiset

kisatuloksia

Kuunloisteen Talli, ERJ. 11/25
Horrosmaa, ERJ, 21/25
1.5. Kantoniemen Ratsutila, ERJ, 60cm, ?/20
25.4. Fable Horse, heC ?/40
20.4. Pohjanmeren Ratsastuskoulu, heB ?/30
17.4. Dozey, heC ?/50