AJATONTA LIIKETTÄ


VIRALLINEN NIMI : Ajatonta Liikettä, "Lippi"
REKISTERINUMERO : VH-32014
ROTU : suomenhevonen
SYNTYNYT : 20.11.2006 //
SÄKÄKORKEUS : 154 cm
SUKUPUOLI: Ori
VÄRI & MERKIT: Tummanpunarautias, Piirto

KASVATTAJA :RK Suger
HOITAJA :nienna
OMISTAJA : Ratsastuskoulu Tähtipiha
KOTITALLI : Ratsastuskoulu Tähtipiha

PAINOTUS : Este, Kenttä
SAAVUTUKSET: Ei vielä saavutuksia.
  IKÄÄNTYMINEN.
  Yksi virtuaalinen vuosi kestää 60 irl. päivää.

  6 vuotta - 16.11.2007
  7 vuotta - 15.01.2008
  8 vuotta - 15.03.2008
  9 vuotta - 14.05.2008
  10 vuotta - 13.07.2008
  11 vuotta - 11.09.2008
  12 vuotta - 10.11.2008
  13 vuotta - 09.01.2009
  14 vuotta - 10.03.2009
  15 vuotta - 09.05.2009
  16 vuotta - 08.07.2009

LUONNEKUVAUS.
Lippi on herttainen pikku jääräpää, maanantaina se on kuin pieni enkeli mutta tiistaina sillä on jo kamala meno päällä. Lippi aloitti uransa ravurina mutta siirtyi heti koelähtönsä jälkeen ratsuhommiin ja ne alkavat pikkuhiljaa luistaa. Vaikka poika onkin Ex-ravuri ratsunhommat sujuvat paremmin kuin hyvin. Lippi jännittää uutta ratsastajaa joten tuntihommat on jäänyt siltä vähemmälle. Uudet ratsastajat saavat tottua pomppuihin ja pikkupukkeihin ennen kuin pääsevät nauttimaan Lipin ihanista askelista.

Ratsastaessa kovasuinen ja raskas, välillä jopa laiska. Kouluhommat ei pojalta vielä suju kovinkaan lahjakkaasti mutta väistöihin asti ollaan jo edetty, kun rankasti on töitä paiskittu. Vaikka herraa on vikea opettaa on hänellä silti ehkä maailman tasaisin ravi ja keinuvin laukka. Esteillä herralla on vauhtia aivan liiaksikin asti, mutta ponnua ei aina löydy mutta hyvinä päivinä mennään jopa metriä. Sarjaesteet tuottavat joskus vaikeuksia, sillä askeleiden sovittaminen lähekkäisten esteiden väliin on Lipin mielestä erittäin vaikeaa, ja usein jää jälkimmäinen este pomppaamatta tai sitten mennään ryminällä läpi. Vaikka Lippi ei taidoillaan hurmaa on se rohkea ja tarkka hyppääjä, varsinkin maastoesteillä huomaa kuinka paljon poika luottaa kuskiinsa. Vaikka poika joskus rynnii esteitä päin se tekee kaiken mahdollisimman tarkasti, kentällä tämä ei kuitenkaan aina toimi. Olen todennut että Lippi on paljon tarkempi ja mukavampi ratsastaa maastoesteillä kuin kentällä.

Hoitaessa oikein mukava pakkaus ellei pientä kiukuttelua lasketa mukaan, poika nimittäin voi halutessaan näykkäistä kipeästikkin jos sen päätä mennään lääppimään liiaksi. Lippi vihaa pesua, ja kesäisiä uittoretkiä minne se ikävä kyllä pääsee usein mukaan. Lippi on tottunut matkustelija ja siksipä kuljetusten kanssa ei ole ongelmia, kisamatkoillekin on mukava lähteä kun ei tarvitse hermoilla kuljetuksen kanssa. Eläinlääkäreistä poika ei pidä, siksipä olemme yrittäneet jättää lääkärikäynnit vähemmälle nykyisin on enää pakolliset tarkastukset ja neikin tuottavat ongelmia. Kengittäjä ja Lippi eivät ole todellakaan parhaita kavereita, ori repii jalkojaan minkä kerkeää ja minkäs kengittäjä 500 kiloiselle eläimelle voi.

SUKUTAULU.
Ajatonta Liikettä
i. Nopea kuin Liekki, ktk II EVM
ii.Vibajan Liekki, ktk I EVM
ie. Pikku-Vienna Ajaton EVM
e. Rajattoman Kakara EVM
ei. V.K. Mailuhaaveri, ktk I EVM
ee. Rajattoman Virvatuli EVM

PIENIMUOTOINEN SUKUSELVITYS.

Lipin suku on erittäin ravipainotteinen, ainoastaan isän emä Pikku-Vienna Ajaton oli aikoinaan ratsu, erittäin kaunisliikkeinen pikkutamma oli kotoisin eteläsuomesta, varsinkin koulukentillä nähty kullankeltainen tamma on periyttänyt tasaisen ravin ja laukan. Isä Nopea Kuin Liekki on Saksaan viety suomenhevosori, siellä se on kovassa siitoskäytössä Saksalaisille kylmäveritammoille. Suomessa pitkään vaikuttanut ori nähtiin monesti radoilla mutta pienen onnettomuuden jälkeen se siirtyi kokonaan siitoskäyttöön ja vietiin lopulta saksaan.

Emän isä V.K Mailuhaaveri on raviratojen kuningas, hieno ori on jättänyt jälkeensä monia tasokkaita ravipainotteisia jälkeläisiä joista tulemme vielä varmasti kuulemaan. Emä Rajattoman Kakara kuoli nuorena ähkyyn ja ehti jättää vain Lipin jälkeensä, ori oli myös ravipainotteinen muttei ehtinyt saavuttaa kuuluisuutta. Emän emä Rajattoman Virvatuuli oli hieno kenttähevonen, aluksi ravurina ollut tamma ei sopeutunut kärryjen eteen vaan näytti taitojaan kenttäradoilla, joita varten se oli luotu. Epäilen että Lippi on perinyt rohkeutensa Virvatuulelta.Teksit © Chaonna