KTK-II (72p), KRJ-I (99p), YLA2 (117p)
2xirtoSERT, 4xKuMa, 5xJS, BIS2, LKV1, 2xLKV2, LKV4

Hannover-ori
Syntynyt 6.6.05, 15v
Täytti 3v 1.9.05
Punarautias, 166cm
Re 120cm, ko Int II
Kasv. & om. Kinship Warmbloods
Rek.nro: VH-2504

Laurentinin tarina alkaa siitä, kun KWB Tangosta ja K'Lincolnista tehtiin tilausvarsa Virtuaalitalli Humuun. En ollut kovin yllättynyt, kun eläinlääkäri kertoikin Tangon odottavan kaksosia; onhan Tango itsekin kaksosvarsa. Päätettiin sitten, että Tango tekee molemmat varsat ja maailmaan putkahtikin Laurentin ja sen kaksossisko Destiny. Vieroituksen jälkeen Destiny matkasi uuteen kotiinsa ja Laurentin jäi tänne.
Laurentin on taistelija. Se on pitkäpinnainen, eikä anna heti periksi. Parhaiten pitkäpinnaisuus tulee esille treenatessa; se jaksaa kerrata samoja koulukiemuroita aina uudestaan ja uudestaan, ja sellaisen hevosen kanssa on hyvin miellyttävää treenata. Laurentinilla on myös hyvä fysiikka ja kauniit liikkeet, joilla menestyminen koulukentillä on taattua ;)
Laurentin osaa tietysti myös olla hyvin orimainen. Tammojen lähettyvillä se voi heittäytyä hyvinkin vaikeaksi, eikä sen pitelemiseen yhden naisihmisen voimat riitä.
Kisatilanteissa Laurentin on Mr Cool. Lämmitellessä se kuuntelee ympäristöään korvat hörössä, mutta malttaa kuitenkin keskittyä omiin tekemisiinsä. Radallakin sen korvat vielä pyörivät villisti, mutta omiin jalkoihinsa se ei sotkeennu, eikä ainakaan vielä ole mitään suurempia pettymyksiä aiheuttanut :)
Laurentinilla on kyllä erittäin hyvät edellytykset kouluradoille ja tulevaisuudessa sitä käytetään ehdottomasti myös jalostuksessa.

K'Lincoln Greymask's Landosta VIR MVA Ch Lanzinger KTK-II
VIR MVA Ch Siglavy Szella
R.M.Eleganche VIR MVA Ch Rembrant KTK-II
VIR MVA Ch Fiorella KTK-II
Ch KWB Tango
KTK-II, KRJ-II
VIR MVA Ch Domiro KTK-I Akira
Hollemans Adel
Tanzlehrerin KTK-II Sebastian
Tanzstudentin

Laurentinin isä on Faraway Estaten omistama ori K'Lincoln, jonka suku on vertaansa vailla: sen suvusta kun löytyvät hannover-jalostuksen kulmakivet Lanzinger sekä Rembrant. Iee Fiorellan emälinjalta on KWB:ssä jo ennestään lupaavasti estekentillä aloittanut Metronome M.
Emän KWB Tango kautta saadaan sukuun vielä kolmas erittäin merkittävä hannover-ori; Domiro. Tango itse on jo 10-vuotiaana KRJ-II sekä Champion-palkittu ja sen emä, saksantuonti Tanzlehrerin, on ktk-kelpoinen.
Kuka tietää, ehkäpä KWB Laurentinista tulee uusi merkittävä hannover-ori, suvultaan sillä on ainakin kaikki edellytykset :)

Heinäkuussa 2005 Faraway Estate järjesti PV-Kasvattajapäivät, joissa myös KWB oli mukana neljällä kasvatillaan. Vaikka Laurentin oli ainoa kisaamaton osallistuja, se sai silti otoksen parhaimmat pisteet - eroa toiseksi parhaimpaan oli kolmen pisteen verran! Muut mukanaolleet olivat KWB Tango, KWB Dashing sekä KWB Java.

Lokakuussa 2005 Laurentin sai YLA2-palkinnon pistein 117.

Marraskuussa 2005 Laurentin oli mukana KRJ:n Laatuarvostelussa. Rakenteesta se sai pisteet 13+8+13+9+10 ja kisoista 25+1+20. Yhteensä pisteitä tuli siis 53+46=99 ja KRJ-I palkinto. Tilaisuutta ei lähdetä näillä näkymin uusimaan, mutta ori jatkaa kisailua.

Marraskuussa 2005 Laurentinin kanssa kokeiltiin myös VRL:n Hevoskantakirjaa ja varsin hyvin tuloksin. Ori sai II palkinnon pistein 19+16+17+20=72. Kommenteiksi se sai tuomareilta:
- Kevyt ja massaton (HC, MS)
- Ryhdikäs, olematon säkä (MS)
- Vej eva (MS)
Samassa ktk-tilaisuudessa tammojen puolella oli mukana Laurentinin emä KWB Tango ja emänemä Tanzlehrerin. Kaikki kolme saivat II palkinnot :D

Kilpailutuloksia:

Jälkeläiset
13.4.06 t. Nelda's Florence, e: Mary's van Florina
30.4.06 o. KWB Inferno, e: Infatuation EL
7.5.06 o. Lumière de Éowyn, e: Jamillia de Éowyn
23.6.06 t. Lakeuksien Lamborghini, e: Chastity Cruncher
Astunut 10.11. tamman Bianka LF

Näyttelytuloksia:
28.5.05 Kuurapuro NJ-näyttelyt: LKV3, irtoSERT, JS (sija 3/6), tuom. Sini - ehdolla!
18.6.05 Rymis NJ-näyttelyt: LKV2, irtoSERT, JS (sija 2/4), tuom. Helena - ehdolla!
22.6.05 Alppitähti NJ-näyttelyt: LKV2, KuMa, JS (sija 2/5), tuom. Jessica, pt. Helena H (ei sertiš)
12.7.05 Sidéral NJ-näyttelyt: KuMa, JS (sija 7/9), tuom. Maija H
21.7.05 Ratsutila Dancing Horse NJ-näyttelyt: BIS2, LKV1, irtoSERT, JS (sija 1/4), tuom. Jessica, pt. Anni (varsaluokassa).
24.7.05 Jacaranda's Stud NJ-näyttelyt: LKV2, irtoSERT, JS (sija 2/5), tuom. Jessica, pt. Anni
18.10.05 Kääpiökaivanto NJ-näyttelyt: KuMa, JS (sija 6/14), tuom. Jessica. Tuomarin kommentti: "Erittäin hyvätasoinen luokka!"
22.11.05 Impera Estate NJ-näyttelyt: LKV4, KuMa, JS (sija 4/9), tuom. Eija P.

Photos provided by HR Hanoverians.