Chastity Cruncher

 Perustiedot

­Virallinen nimi: Chastity Cruncher
Lempinimi: Cherry, Chas (ja Cruncher, Crunch, Rouskis, Ransi, Snicker, Rapea Tamma...)
Rotu: Hannoverinhevonen
Väri: Punarautias
Merkit:
Sukupuoli: Tamma
Säkä: 168 cm
Syntynyt: 20.5.2000
Lopetettiin 24-vuotiaana 21.4.2007 vakavan lihasvamman takia.
Rek. nro: VH-25004
Käyttö: Kilpahevonen sekä siitostamma
Koulutus: KO: Vaik. C RE: 120 cm
Ikääntyminen: VHKR (1.5.2006 lähtien, joten kuusivuotiaasta lähtien uusi ikääntyminen)
Kasvattaja: Chastity Chamberlain (GB, EVM)
Omistaja: Karoliina/Ratsukartano Musta Ori

 Luonne

Kaikessa kauneudessaan Chastity Cruncher on mahtava ilmestys. Se on tammaksi melkoisen iso, ja rakenteeltaankin varsin vanttera. Ei sitä silti voi oriksi tai ruunaksi missään tapauksessa erehtyä luulemaan, niin siro ja muutenkin feminiininen Cruncher on, huolimatta kaikesta massastaan. Cruncher, tai "Cherry", on hyvin atleettinen ja elegantti tamma. Takaosasta löytyy voimaa enemmän kuin monella muulla hevosella, ja tämän tyttösen liikkeet ovat vertaansa vailla; irtonaiset, matkaavoittavat ja voimakkaat. Jalat ovat hyväasentoiset ja kuivat, kaviot taasen kauniit ja pyöreät.

Cherry on verraton rotunsa edustaja. Se on tuotu Suomeen alkuvuodesta 2005, ja se on syntynyt Iso-Britanniassa ammattikasvattajalle. Siellä se on koulutettu hyvin ammattitaitoisesti, ja tulevaisuudessa sitä tullaan kouluttamaan yhä pidemmälle. Kapasiteettia ei ainakaan puutu. Nuoresta iästään huolimatta se on todela taitava, ja sillä on edellytyksiä moneen lajiin. Tästä syystä se on oiva opettaja aloittelevalle kisaajalle, mutta myös loistava ruusukemagneetti kokeneemmallekin. Tamma on maastovarma eikä säiky liikoja, mutta myös mukavan herkkä ratsastettava. Kuulostaako liian täydelliseltä? Niin minustakin, mutta olen myös saanut huomata, ettei Cherry ole vain "täydellinen tekijä". Kilpahevosen on hyvä olla rauhallinen ja kärsivällinen, mutta siitä on löydyttävä myös oma kipakka, terävä puolensa, "särmää". Tämä puoli löytyy Cherrystäkin. Se on vielä melkoisen itsepäinen. Näiden lisäksi Cherry on myös hyvin rohkea, välillä yltiöpäinenkin. Tämä tamma on syntynyt taistelemaan.

Cherry on mitä mainioin käsiteltävä. Kuljetukset sujuvat kivasti, samoin tallikäyttäytyminen, tarhasta kiinni ottaminen ja kaikki muukin. Eläinlääkärintarkastukset ja kengityksetkin se jaksaa seistä ihan kiitettävästi. Toisaalta, kun tamman kärsivällisyyttä on tarpeeksi kauan koeteltu, se alkaa hermostua. Kilpailutilanne on nuorelle hevoselle vielä aika stressaava. Ehkä sillä on suorituspaineita... Hienosti Cherry on pärjännyt, mutta selvää stressiä ja rauhattomuutta on havaittavissa. Kuitenkin kilpailutulokset ovat loistavia. Tamma on oikea suoritushevonen -voittaja! Kun se on niin mainio kilparatsu, herääkin kysymys, minkälainen jalostushevonen ja periyttäjä siitä syntyy. Täytyy toivoa, että mainio, mutta on tietysti varauduttava siihenkin, etei Cherryn lahjat painotu sinne. Toivoa kyllä on: Cherryn esikoistytär Chevrolet on oikein nätti pieni tyttö!

 Jälkeläiset

-t. Lakeuksien Chevrolet(s. 2005, I.White Gold)
-t. Lakeuksien Lamborghini(s. 2006, I.KWB Laurentin)

 Näyttelytulokset

Ei ehditty.

 Kisatulokset

27.4.07 http://www.kipale.net/gelb/erj06.html 100 cm & 110 cm
20.4.07 http://www.kipale.net/gelb/erj07.html 80-90 cm 34/100 & 100 cm 38/100

 Suku

Isä:
Crispy
II: Hackwood (EVM) III: Traumprinz
IIE: Melba Mélange
IE: Mellow (EVM) IEI: Eisenhauer
IEE: Mayday Marshmallow
Emä:
Chocolate Bar (EVM)
EI: Charmeur EII: Mein Führer
EIE: Herzenbrecherin
EE: Chantana EEI: Eisfürst
EEE: Chantelle

Vanhemmista

Chastity Cruncher ponnistaa hieman tuntemattomammasta, mutta silti varsin laadukkaasta suvusta. Sen isä Crispyhän asustaa Ratsukartano Mustassa Orissa. Upea kilparatsu joutui hieman väärälle omistajalle, kohdeltiin kaltoin ja myös ruunattiin. Crispyllä on muutamia jälkeläisiä Cruncherin lisäksi. Jokatapauksessa Crispy oli neljä-viisivuotiaana Iso-Britannian kilpakentillä suuri lupaus. Sen uran katkaisi omistajan konkurssi ja oriin joutuminen "vääriin käsiin". Nyt se ei ole pitkään aikaan kisannut erittäin huonojen muistojensa takia. Nämä pelot on nyt voitettu ja Crispy suuntaa taas kilpakentille.
Chantana taasen on arvostettu brittiläinen siitostamma. Loukkaannuttuaan nuorena se joutui jättämään kilpailemisen väliin, mutta se on tehnyt hienoa jälkeä brittiläisessä hannoverjalostuksessa. Sillä, kuten Crispylläkin, on mukava, tasalaatuinen suku. Vaikuttaa siltä, että Chasissa nämä suvut risteävät erinomaisella tavalla. Jäämme siis mielenkiinnolla odottaman tuloksia...

 ©opyrights, tekijänoikeudet

Kuvat:
Tekstit: Karoliina
Ulkoasu: Hopeareunus