Yleistä
» Etusivu
» Hoitola
» Toiminta
» Kasvatus

Asukkaat
» Hevoset ja ponit
» Lemmikkieläimet
» Omistajan omat
» Myynnissä
» In memorian

Copyrights
» Layout ©
» Kuva ©
Sydänsurun maat
Virtuaalihoitola Sydänsuru sijaitsee Suomessa, tarkemmin sanottuna virtuaalisessa pikkukylässä nimeltä Jokivarren kylä. Hoitola on kylän suurin paikka, ja siitä pikkukylä varsinaisesti tunnetaankin, tuleehan kylään hoitolan ansiosta kauempaakin väkeä eläimineen. Sydänsuru omistaakin paljon maata, laitumia ja tarhoja löytyy jokaiselle eläimelle erikseen plus sitten sairaitten eläinten tarhat hoitolan vieressä. Ratsastusmaastoa löytyy useammankin kilometrin etäisyydeltä eikä peltomaisemastakaan ole puutetta.

Hoitola sisältä
Sydänsurun hoitola on iso alue, mutta rakennukset ovat silti kotoiset. Pihasta löytyy kolme tallia, sairaitten hevosten talli(myös ongelmahevoset), yksityistalli ja rentoutumistalli. Tallien lisäksi pihassa on myös kolme kenneliä, sairaitten eläinten kennel, yksityiskennel ja rentoutumiskennel. Pihassa on myös eläinsairaala, omistajan kaksikerroksinen, valkoinen omakotitalo sekä lato, josta löytyy eläinten ruuat ja kuivikkeet. Eläinsairaalassa on myös pari huonetta, toisessa on hevosten kuntoiluvälineitä, ja toisessa lemmikkien. Tässä siivessä on myös iso allashuone, jossa on jättimäinen uima-allas hevosille ja toinen, vähän pienempi lemmikeille. Vesi on sopivan lämmintä, kädenlämpöistä suunnilleen.
Sydänsurun talleissa on jokaisessa kaksikymmentä karsinaa. Hevosten karsinoissa on ruokakuppi, juoma-automaatti sekä suolakiviteline. Karsinoihin on mahdollista ripustaa myös heinäverkko, jos hevonen on tottunut sellaisesta heiniään syömään, taikka pollen niska on sen verran kipeä, ettei välttämättä saa sitä maahan taivutettua. Karsinoissa on myös pieni ikkuna, josta näkee pihalle, sekä puoliovet, eli hevoset voivat kurkkia käytävälle. Tallista löytyy myös satulahuone, josta löytyy hevosten kaikki varusteet sekä lääkekaappi.
Kennelrakennus on ehkä kotoisin, vaikkakin samantyylinen kuin tallikin. Eli rakennuksessa on karsinoita, puoliovilla, joissa on kuitenkin koiranluukku, että eläimet pääsisivät itsekkin ulos. Luukut johtavat ulos rakennuksesta, isoihin aitauksiin, kissat, koirat, kanit ja marsut tietenkin erikseen. Kennelissä on myös kaksi erillistä karsinaa, jotka johtavat täysin erillisiin aitauksiin, eli jos joku eläin ei siedä toisten eläinten seuraa, se pistetään tällaiseen karsinaan. Jokaisessa karsinassa on pehmeitä riepuja pohjana, mukava peti, jossa nukkua, sekä leluja ja ruoka- ja juomakuppi. Kissoilla on myös raapimispuu. Kaneilla ja marsuilla on myös erilaisia piilopaikkoja ja kiipeilymahdollisuuksia. Kennelrakennuksessa on karsinoitten lisäksi varustehuone, josta löytyy kaikenlaista roinaa jokaiselle lemmikille. jota kennelistä löytyy.

Hoitola ulkoa
Sydänsurun mailla on siis paljon laitumia ja tarhoja maatilan eläimille, sekä aitauksia lemmikeille. Lemmikkiaitaukset sijaitsevat kennelrakennuksen kyljessä, ja jokaisesta löytyy paljon virikkeitä, sekä tietenkin ruoka- ja juoma-astiat. Laitumet ovat erikokoisia, jokainen on kuitenkin ruohopainoitteinen ja turvallinen. Tarhoja on sitten niin ruoho- kuin hiekkä/mutapohjaisiakin, yksikään ei kuitenkaan ole vaarallinen eläimille, omistaja saa tietenkin päättää, minkälaiseen aitaukseen eläimensä haluaa pääsevän. Tarhojen lisäksi Sydänsurulla on mahtavat maastot, läheltä löytyy järvi, jossa voi käydä uittamassa eläimiä, lajista riippumatta. Myös ihanaa laukkatietä tai pieniä metsäpolkuja löytyy, maastoesteratakin on yhdelle tielle kyhätty. Sydänsurun maastoissa ei liikennettä ole lähelläkään, ellei lähde sitten hoitolaan tuovaa tietä pitkin tarpomaan.
Hoitolasta löytyy myös kolme kenttää, yksi on koirien agilitykenttä, toinen on lähinnä hevosille tarkoitettu, ja kolmas on iso, ruohopohjainen kisakenttä, jossa voidaan pitää niin koiranäyttelyt kuin este- tai koulukilpailutkin. Hoitolan takaa löytyy myös valaistu ja lämmitetty maneesi, jossa voi esimerkiksi sadekelillä ratsastaa.