t. Frusen Ängel VH-*****

Perustietoa:

virtuell häst/a sim-game horse/virtuaalihevonen


Kuvat aukeavat suuremmiksi klickaamalla! Kuvan on piirtänyt Folfi, kiitos, tack, thank you!
Kuvissa oikeasti ---

Nimi Frusen Ängel Säkä 169 cm
Kutsumanimi Selma Omistaja Folfi/Viljekraft
Sukupuoli Tamma Kasvattaja/Ex-omistaja Virbur Stall/Sweden
Syntynyt, ikä 04.04.2007, Koulutus Va A, Re 140cm, Me 130cm
Rotu Ruotsalainenpuoliverinen Käyttö Kisaus & Siitos
Väri Punaruunikko Merkit lsi, laita vielä jalkojenkin merkit
Arvonimet - Painotus: Kouluratsastus

Luonne:

S e l m a on sitten oikein jukuripäinen tamma. Tamma oikein pahimmasta päästä. Sen takaa ei ole turvallista kulkea koskaan, sillä tamma on kova potkimaan. Se luimii tuon tuosta eikä komenteleminen paranna asiaa. Melkeinpä vain päin vastoin. Selma on kova tyttö, tai ainakin esittää sellaista. Sitä käsitellessä ei saa näyttää pelkoa, mutta totta tosiaan sitä kannattaa kumminkin oikeudessa pelätä. Selmahan alunperin tuli tänne vain vuokralle. Minä, Folfi sain ratsastaa sillä kisoissa ja muuten vaan ja opin tuntemaan tamman kommellukset perinpohjaisesti. Kumminkin kun sen oli määräaika palata kotiinsa, omistaja ilmoitti tamman menevän teuraaksi, koska se oli hänen mielestään ihan hullu! Kumminkin meidän kävi sitä sääliksi ja ostimme sen omistajalta teurashintaan. Nyt Selmalla on rakastava koti, mutta olemme kumminkin ajatelleet moneen kertaan siitä luopumista, sillä tammalla on kovastikkin vaikeuksia ihmisten kanssa. Kukaan ei voi olla täysin varma, mistä se johtuu, mutta epäilemme, että tammaa on pahoinpidelty ennen sen huonon käytösken vuoksi, joten nyt se on vain ongelma. Selmalla on kaunis rakenne ja se on lihaksikas, sekä voimakas. Sillä on taipumusta pyrkiä aina eteenpäin, mutta usein sen hermot eivät kestä pitkään kestäviä asioita. Se on heikkojännitteinen ja sen hermot ovat aina kireällä. Jos sitä kumminkin taluttelee kauniissa kesäsäässä ja antaa sen syödä rouskuttaa vihreää, se on ihan eri poni. Silloin se rauhoittuu ja nauttii elämästään.

H o i t a e s s a Selman kanssa täytyy olla kokoajan tarkkana. Sen takaa ei saa missään nimessä kiertää, sillä tamma on kova potkimaan ja käyttämään takajalkojaan. Silti hoitajan ei saa näyttää sille pelkoa, sillä Selma aistii sen ja temppuilee entistäkin enemmän, mikäli huomaa hoitajan pelkäävän sitä jo heti ensisilmäyksellä. Selma luimii herkästi, varsinkin silloin, kun sen selkää harjataan ja joskus se jopa aristaa sitä. Eläinlääkäri epäilee, että Selmaa olisi joskus hakattu selkään, mutta ei voi olla täysin varma (selkärangassa nimittäen luuklimppi). Talutellessa Selma yrittää kokoajan päästä rynnien eteenpäin, aivan kuin pelkäisi taluttajaansa. Laitumelle lähtee heti portin avauduttua, joten riimmunnaru kannattaa irrottaa jo hyvissä ajoin, ettei joudu Selman pukkilaukan kohteeksi. Kun Selmalle lyödään satula selkään, se aina kavahtaa ja luimii, sekä yrittää näykkiä. Sen jalatkin saattavat alkaa jopa täristä. Satulavyön kiristyksessä taas ei ole ilmennyt suurempia ongelmia ainakaan ennen. Kuolaimet Selma ottaa suuhun ihan nätisti, mutta sen jälkeen se alkaa nostelemaan päätään ja laskee sen vasta sitten, kun kuolaimet on päässyt pois sen suusta. Siksi niskalenkki olisikin hyvä ujuttaa heti sen korvien taakse, mikäli ehtii. Selma pureskelee kuolaimia kovalla vimmalla. Käytetään kovaa kuolainta, koska tammalle ei mene avut lävitse. Selma vihaa kannuksia ja raippaa, siksi olisikin hyvä olla käyttämättä kumpiakaan. Tammalla on hyvä käyttää martingalia, koska muuten pää voi nousta kovinkin korkealle. Vaikka sillä onkin martingali, ei sen saa antaa laskea päätään liian alas. Muuten voi seurauksena olla valtaisa pukkirykelmä, josta useinkaan ei selviä ilman tippumisia. Varsinkin ennen laukannostoja Selma olisi valmis pukittelemaan useampaan otteeseen. Myös estetunneille ennen esteitä ja esteiden jälkeen, jos vaan pystyy.

R a t s a s t a e s s a Selma muuttuu luonteeltaan aika paljonkin ratsastettaessa. Koulu on sen laji, ja siksi se onkin taitava kaikissa asioissa. Silti piiskan käyttö ei ole kestään mukavaa, ei ainakaan Selmasta, joka on heti vastahakoinen työskentelyyn, mikäli joutuu kuljettamaan selässään raippaa kantavaa ihmistä. Myös kannusten käyttö saa sen pillastumaan. Alkuverryttelyssä on tosi tärkeää, että Selma saadaan kunnolla lämpimäksi, sillä se on aina ensin kovin kankea ja tahmean oloinen. On tosiaan tärkeää, että ennen kunon harjoittelua Selma on lämmennyt tarpeeksi, jottei sen tarvitse kylmin lihaksin lähteä väistämään. Se ei ole kaunista katseltavaa, kuvittele jäykin jaloin juokseva ihminen??!! Kun Selma on lämmennyt tarpeeksi, se on kuin sulaa voita ja liikkuu kauniisti asettuen ja taipuen. Sillä on kovin kauniit askeleet. Selma rakastaa juoksemista ja treenaamista, etenkin kovia lihasharjoitteluja, kuten ylämäkeen laukkaamista täysillä ja kestävyysjuoksua. Se ei ole ollenkaan tammamainen vaan vaikuttaa luonteeltaan enemminkin rasavilliltä orilta. Silti olen sitä mieltä, että Selmaa kannattaa kumminkin kokeilla ratsastuksessa, ennekuin sanoo mitään pahaa siitä.

K i s o i s s a Selma ei oikein tykkää hälisevästä ympäristöstä, mutta tottuu toki ajan myötä. Suorituksen tekee apujen mukaisesti ja yrittää näyttää kovin kauniilta kentällä. Moni on tehnytkin Selmasta hyviä ostotarjouksia nähdessään tämän kisakentillä, mutta perunut tarjouksensa, kun on nähnyt millainen tamma on hoitaessa, joten ongelma on siinä, ettei Selmaa saada myytyä sen luonnevian takia.

Sukutaulu:

i. NIMI ii. NIMI iii. NIMI
iie. NIMI
ie. NIMI iei. NIMI
iee. NIMI
e. NIMI ei. NIMI eii. NIMI
eie. NIMI
ee. NIMI eei. NIMI
eee. NIMI

Sukuselvitys:

Tulee pian...

Jälkeläiset:

Tällä hevosella on 2 jälkeläistä, joista 1 on oreja ja 1 on tammoja.

20.10.2007 - tamma - Quenesza Viljekraft - Nedslagen Klåpare - Sofia.N/Rawien
20.10.2007 - ori - Edvard Viljekraft - Nedslagen Klåpare - OMISTAJA/KOTITALLI
syntymäpäivä - o/t - Nimi - isä/emä - omistaja/kotitalli

Kilpailukalenteri:

H/vp= Hylätty/virhepisteet

31.10.2007. - Forskjell - KRJ - VaB - 31/143
31.10.2007. - Forskjell - KRJ - VaA - 95/119
31.10.2007. - Evergrey - KRJ - VaB - 178/232
31.10.2007. - Evergrey - KRJ - VaA - 60/165
31.10.2007. - Arwyn - KRJ - VaB - 116/129
31.10.2007. - Arwyn - KRJ - VaA - 58/102
31.10.2007. - ESR - KRJ - VaB - 11/227
31.10.2007. - ESR - KRJ - VaA - 47/201
10.10.2007. - Ample Estate - KRJ - VaB - 20/140
10.10.2007. - Ample Estate - KRJ - VaA - 59/111

U l k o a s u     ©     K a t i
O t s i k o n     k u v a     ©     C h r i s t i a n e     S l a w i k1