Vlieger faq
Vlieger faq
NASA
Lijnen
C-Quad
Bean
Buggy
Skiting
Kite-surf
Trick kite's
Wat moet je weten
E-mail
HOME
Gemaakt door Duckman
Wind
Zelf bouw
Vliegerplekken
Matrassen
Alle vliegers
Wat moet je weten voor je gaat vliegeren
 
 
 
 
NASA
Een NASA is een zeer krachtige stokloze vlieger zonder kamers. Of wel "een grote lapstof waar je leuk mee kunt vliegeren" (Eef). Een NASA is zowel 2 als 4 lijnig te vliegen. Waarbij de 2 lijnige NASA niet onderdoet aan de 4 lijnige variant.
Door zijn eenvoud is hij klein op te vouwen en hierdoor makkelijk mee te nemen.
 
 
Bean
 
 
 
 
C-Quad
 
 
 
 
Matrassen
 
 
 
 
Lijnen
Er zijn vele soorten lijnen met elk hum eigen voordeel maar stel regel is toch wel hoe beter de lijn hoe groter het prijskaartje. Ik zal er een aantal bespreken.
Keflar is een dunne sterke lijn maar heeft als nadeel ander lijnen door te snijden en kan ook diepe snijwonden veroorzaken. Om dze reden is Keflar verboden om te gebruiken als vlieger lijn.
Polyester lijnen zijn goedkoop maar zijn vaak dik en stroef. Hierdoor wordt je vlieger na enkele loopings onbestuurbaar en zal snel slijtage vertonen. Polyester lijnen zijn beter geschikt als toom lijnen.
 
 
Ander soorten vliegers
 
 
 
 
Trickvliegeren is een wat rustigere bezigheid dan het powervliegeren, maar dat wil niet zeggen dat het minder spectaculair is. Je kunt je vlieger de vreemdste gecontroleerde buitelingen laten maken met wat oefening. Voor echte precieze tricks is meer oefening nodig.
Buggyen
Buggyen is de algelopen jaren een van de populairste vliegeronderdelen gebleken. Met het kleine karretje en een vlieger kunnen grote snelheden behaald worden. Het is ook mogelijk om schuin tegen de wind in terug te rijden zodat je in feite rondes kunt rijden. Er worden dan ook vele buggy wedstrijden gehouden. Er worden zelfs hele buggy kampioenschappen georganiseerd. De beste manier om het te leren is het gewoon veel doen. Als het je dan na al die dagen zwoegen eindelijk onder de knie denkt te hebben is het tijd om mee te gaan doen aan een buggywedstrijd. Goede vliegers voor buggyen zijn Peels, C-Quads, N-Gens en eventueel Quadrifoils of Flexifoils. Een goedkopere vlieger is een stack van 2 of drie Speedwing Supers, zeker als je ze zelf maakt.
Kite Surfing Er zijn zowel vliegeraars als surfers overgestapt naar deze nieuwe sport. Dat is ook logisch, want uit de samenwerking van deze mensen is de sport ontstaan. Natuurlijk zijn er ook mensen gaan kitesurfen zonder eerst gevliegerd of gesurft te hebben. De sport lijkt op het eerste gezicht heel erg moeilijk maar men zegt dat het meevalt. Een belangrijke vereiste voordat je gaat kitesurfen is dat je goed kunt vliegeren. Je moet de vlieger eigenlijk in alle situaties onder controle kunnen houden
Skiting
 
 
 
 
Wind  
 
 
 
Waar kan ik vliegers kopen
 
 
 
 
Als je dan alles hebt is natuurlijk de vraag waar kan ik vliegeren
 
 
 
 
Zelfbouwen kan natuurlijk ook
 
 
 
 
LINX
NASA
Buggy
C-Quad
Bean
Kite surf
Matrassen
Trick kite'
Alle vliegers
Wat moet ik weten
U bent bezoeker
Skiting