MidasMidas 
(Als klungelende spion Blabber)
Johan en de Alverman 
(Als de legendarische Alverman)
Kapitein Zeppos II
een bijrolletje als humorist

 

 

 

Ocharme

Jef Cassiers heeft veel geluk gehad dat hij de hoofdrol voor zijn rekening mocht nemen. De rol van Alverman was eigenlijk geschreven voor Luc Philips.  Omdat hij bezet was, koos men voor Jef Cassiers (het manneke), die in die tijd erg populair was. Cassiers sprak enkel Antwerps, maar dat vormde geen probleem, want de Alverman had een eigen taaltje : Malapata klikin! Moki Moki, Labanta Kalan.

Realisator Bert Struys heeft het zich nooit beklaagd dat het manneke de rol kreeg: "Jef Cassiers heeft op een grandioze manier de Alverman vertolkt. Op de begrafenis van Jef Cassiers toonde men het fragment waarin hij als Alverman afscheid neemt. De tranen liepen uit mijn ogen."

De acteur zelf aan het woord: "Studeren op een rol doe ik nooit. Ik doe de dingen zoals ik ze aanvoel. Maar ik hecht wel veel belang aan nauwkeurige technische aantekeningen, aan het verzorgd detail."

Hij gaat verder: 'Ik ben altijd de sukkelaar, het accent ligt op het zielige in mijn figuur. Ik ben wel eens de bandiet, maar als puntje bij paaltje komt, ben ik altijd de sigaar. Mijn personage heeft een ondergrond van 'ocharme'."

 

 

 
1